کد خبر: ۲۵۸۱۸۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴

تفاوت ادبیات دو رئیس جمهور

ادبیات روحانی بعد از مشخص شدن نتیجه استیضاح نیز با ادبیات رئیس جمهور سابق بسیار متفاوت بود. وی ضمن حمایت چندین باره از وزیر خود با اشاره به اینکه تعامل دولت و مجلس و این دو با دستگاه قضا و هر سه قوه، با مقام معظم رهبری و این چهار رکن، با مردم بسیار مهم و اساسی است افزود: نباید این‌گونه القاء شود که در سایه استیضاح بین قوا فاصله افتاده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: هفته گذشته استیضاح وزیر علوم دولت یازدهم انجام شد و اولین وزیر کابینه تدبیر و امید توسط نمایندگان از کابینه خارج شد.

به گزارش آفتاب، در صحنه سیاسی کشورمان کمتر استیضاحی را می‌توان یافت که حاشیه‌ای به همراه خود نداشته باشد. گاهی همین استیضاح‌ها تبدیل به تنش اصلی بین دولت و مجلس شده و اختلافات بسیاری به وجود آورده است. طبیعی است که واکنش رؤسای جمهور و نمایندگان مجلس به استیضاح وزیران کابینه ‌در شکل‌گیری حوادث بعد از آن نقش بسیاری دارد.

بر همین اساس مقایسه واکنش حسن روحانی رئیس جمهور فعلی و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور سابق، به استیضاح وزیر ایشان -با توجه به اینکه آخرین وزیر استیضاح‌شده دولت قبلی و اولین وزیر استیضاح‌شده دولت فعلی، توسط نمایندگان مجلس نهم انجام شده است- در ادامه آمده است.

از بین وزیران کابینه احمدی‌نژاد، محمدرضا اسکندری (وزیر جهاد کشاورزی) محمود فرشیدی (وزیر آموزش و پرورش)، از سوی مجلس هفتم و علی کردان (وزیر کشور)، حمید بهبهانی (وزیر راه)، مجید نامجو (وزیر نیرو) و شمس‌الدین‌ حسینی (وزیر اقتصاد) از سوی مجلس هشتم و شیخ‌الاسلامی (وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی) از سوی مجلس نهم استیضاح شدند. در میان وزرا استیضاح‌شده احمدی‌نژاد حمید بهبهانی، علی کردان و شیخ‌الاسلامی رای عدم اعتماد مجدد نگرفتند و از ادامه وزارت خود بازماندند.

اولین واکنش جنجالی احمدی‌نژاد به استیضاح کردان: دیگر، دوره‌ای که در آن مجلس در رأس امور بود، گذشته است...
استیضاح وزیر کشور اولین استیضاحی بود که نمایندگان مجلس هشتم به آن رأی مثبت دادند. دلیل استیضاح وزیر کشور وقت احمدی‌نژاد جعلی‌بودن مدرک دکتری بود و استعلام از دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه آکسفورد مبنی بر اینکه ادعای کردان از دریافت مدرک از این دانشگاه ها صحت ندارد، باعث شد تا استیضاح‌کنندگان به کردان رأی اعتماد مجدد ندهند.

اما با اینکه کردان بعدتر به جعلی‌بودن مدرک خود اعتراف کرد؛ ولی احمدی‌نژاد در اولین واکنش تند بعد از حمایت از وزیر خود، مدرک تحصیلی وی را کاغذ پاره‌ای نامید که برای خدمت به مردم نیازی بدان نیست. احمدی‌نژاد کمی قبل‌تر از استیضاح وزیرش، در سخنان جنجالی در مورد مجلس گفت: دیگر، دوره‌ای که در آن مجلس در راس امور است، گذشته است.

دومین وزیر کابینه احمدی‌نژاد که استیضاح وی در مجلس رأی مثبت آورد، حمید بهبهانی وزیر کار بود که استاد پایان نامه‌ محمود احمدی‌نژاد نیز بود. احمدی‌نژاد در مورد استیضاح وزیر راه خود نیز واکنش تندی از خود نشان داد و آن استيضاح را غيرقانوني قلمداد کرد و گفت، در آينده نزديك درباره عملكرد مجلس شورای اسلامی با مردم سخن خواهد گفت.

رئيس‌جمهور سابق در روزهای بعد، مجلس را به انجام کار غیرقانونی متهم کرد و اظهار داشت: اگر اين مطالبی كه در مورد استيضاح مطرح شد به‌عنوان ايراد به وزير باشد، صد برابر آن به استيضاح‌‌كنندگان وارد است.

یکشنبه سیاه و حمله احمدی‌نژاد به لاریجانی

با این حال جنجالی‌ترین واکنش احمدی‌نژاد به استیضاح وزرایش در روز استیضاح شیخ الاسلام وزیر کار و تعاون امور اجتماعی بود که حتی بسیاری از کارشناسان از آن، به عنوان یکشنبه سیاه نام بردند. 

نکته جالب در مورد استیضاح شیخ الاسلام این بود که احمدی‌نژاد اینبار نه‌تنها به خود مجلس حمله تندی کرد؛ بلکه در اقدامی بی‌سابقه، مطالبی را درباره علی لاریجانی رئیس مجلس مطرح و نسبت به ابطال مصوبات دولت توسط رئیس مجلس به‌شدت انتقاد کرد و آن را خلاف قانون اساسی دانست و در بخشی از صحبت‌هایش گفت:‌ هم اکنون رئیس مجلس علاوه بر دولت بر مجلس هم حاکم شده است.

پخش فیلمی از برادر رئیس مجلس در حین گفتگو با سعید مرتضوی از سوی احمدی‌نژاد، آبستن حواشی و تنش‌های سیاسی بسیار شدیدی بین دولت وقت و مجلس شد که هرگز در سابقه روابط دو قوه مشاهده نشده است.

با این حال نمایندگان مجلس نهم، در دولت یازدهم، استیضاح  وزیر علوم وی را با 51 امضا استارت زدند که درنهایت فرجی دانا از کرسی وزارت بازماند.

البته دلیل استیضاح فرجی دانا بسیار متفاوت از استیضاح وزرای کابینة احمدی‌نژاد بود. برخی دلیل آن را اعطای بورسیه‌های غیرقانونی به برخی افراد خاص و افشای اسامی آنها توسط وزیر علوم ذکر کردند و برخی دیگر بازگرداندن دانشجویان و اساتید ستاره‌دار به دانشگاه را دلیل استیضاح ‌دانستند. در این میان خود استیضاح‌کنندگان، بازگشت دانشجویان و اساتید ستاره‌دار به دانشگاه و حضور برخی افراد حاضر در حوادث 88 در این وزارتخانه را از دلایل استیضاح وزیر علوم برشمردند.


روحانی: به رای مجلس هرچه که باشد احترام می‌گذاریم
واکنش حسن روحانی نیز به حمایت وزیر علوم متفاوت از رئیس جمهور سابق بود. روحانی بارها از فرجی دانا حمایت قاطع کرد او را وزیر دانشمند نامید و گفت: هرچند دلم می‌خواست در بهارستان حاضر و در کنار وزیر علوم باشم اما با زبان صریح اعلام می‌کنم که از مجلس انتظار داریم که در رأی خود به وزیر علوم تجدید نظر کند هر چند دولت به رأی مجلس هر چه باشد احترام می‌گذارد. 

ادبیات روحانی بعد از مشخص‌شدن نتیجه استیضاح نیز با ادبیات رئیس جمهور سابق بسیار متفاوت بود. وی ضمن حمایت چندین باره از وزیر خود با اشاره به اینکه تعامل دولت و مجلس و این دو با دستگاه قضا و هر سه قوه، با مقام معظم رهبری و این چهار رکن، با مردم بسیار مهم و اساسی است افزود: نباید این‌گونه القاء شود که در سایه استیضاح بین قوا فاصله افتاده است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اهداف بسیار مهمی در پیش رو داریم و نباید دشمن را در این شرایط حساس منطقه‌ تحریک کنیم، افزود: به هیچ‌وجه اینگونه مسایل بین ارکان نظام فاصله نمی‌اندازد...، بدین ترتیب  نقشه کسانی که فکر می‌کردند با استیضاح فرجی دانا می‌توانند در جامعه حاشیه و تنش ایجاد کنند و اهداف خود را به پیش برند ناکام ماند.

از پخش فیلم توسط احمدی‌نژاد تا پخش فیلم توسط استیضاح‌کنندگان
از نکات جالب توجه در مورد تفاوت‌های استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی احمدی‌نژاد و وزیر علوم روحانی توسط مجلس نهم این بود که در استیضاح شیخ‌الاسلام، احمدی‌نژاد فیلمی را از صحن مجلس پخش کرد که موجب واکنش تند نمایندگان مجلس و مورد تقبیح اکثر مردم قرار گرفت اما در استیضاح وزیر علوم، اینبار استیضاح‌کنندگان بودند که از  همان حربه استفاده کردند و سه فیلم را علیه وزیر علوم پخش کردند و زمانی که یکی از نمایندگان در موافقت از استیضاح  وزیر علوم فیلم  مندرج در رسانه‌های بیگانه را پخش کرد، رئیس مجلس پخش فیلم سوم را متوقف کرد و گفت: چرا حرف‌های بی‌ربط را اشاعه می‌دهید. ممکن است رسانه‌ای حرف مزخرفی بگوید، چرا حرفی را که رسانه بی‌ربطی راجع به کلیت مجلس می‌گوید اشاعه می‌دهید؟

به نظر می‌رسد مسیر و ادبیات دولت تدبیر و امید با انجام استیضاح وزیر علوم هرگز از مسیر درست و اعتدال خود خارج نشده و به‌ویژه، اخلاق مداری دولت یازدهم را که البته لازمه زمامداری در نظام مقدس جمهوری اسلامی است بار دیگر در اتفاقات اخیر شاهد بودیم. 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
omid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
9
98
اقای رییس جمهور زندگی واقعا سخت شده ولی همین که رییس جمهور مودب داریم دلمون به اینده گرمه موفق باشی واستوار
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین