کد خبر: ۲۶۱۷۲۹
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۰

آیت‌الله هاشمی: سرنوشت گروه‌های افراطی باید برای همه درس باشد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اصول دین اسلام و تفاوت آنها در تشیع و اهل سنت، گفت: معنای وجود عدل در اصول شیعه این نیست که اهل سنت عدل را قبول ندارند بلکه بر اساس مباحث کلامی است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب-سرویس سیاسی: آیت الله هاشمی رفسنجانی در آخرین روز از سفر به مشهد مقدس، عصر امروز در دیدار ائتلاف اصلاح طلبان خراسان، با تشکر از عنایات مردم ایران و استان خراسان، گفت: من نقش اساسی را به مردم می دهم که جایگاه خود را در این انتخابات ثابت کرده اند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اصول دین اسلام و تفاوت آنها در تشیع و اهل سنت، گفت: معنای وجود عدل در اصول شیعه این نیست که اهل سنت عدل را قبول ندارند بلکه بر اساس مباحث کلامی است.

ایشان با تشریح مباحث اصولی و کلامی و بیان سیر تدریجی این مباحث در تاریخ، گفت: شیعه در اجبار و اختیار مسیر اعتدالی را برگزید و به همین خاطر به شیعیان عدلیه می گویند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری نکات تاریخی اشعری ها و معتدلی ها، به روایتی از امام علی (ع) در نهج البلاغه استناد کرد که کسانی که از دو طرف جاده بروند، در خطر سقوط می باشند و میانه مسیر مطمئن برای رسیدن به مقصد است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آیاتی از قرآن کریم که بر اعتدال و میانه روی تأکید می کنند، گفت: جامعه معتدل و انسان های معتدل الگوی بشریت هستند.

ایشان با یادآوری شرایط کشور در ماهها و روزهای قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92، گفت: وقتی رهبری فرمودند: «رأی مردم حق الناس است»، هیچ¬کس نمی¬توانست در اراده مردم دخالت نماید.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن بیان خاطراتی از دیدارهای مردمی در روزهای منتهی به انتخابات، گفت: به خاطر مردم وارد عرصه ی انتخابات شدم و تمام برنامه هایم برای مردم بود که الحمدلله به نتیجه رسید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تحسین حضور مردم و رأی آنها به دکتر روحانی، گفت: انتخابات نشان داد که مردم به نام رأی نمی دهند، بلکه به فکر رأی می دهند.

ایشان با تأکید بر نظر مردم در حکومت های اسلامی به وصیت و سفارش پیامبر(ص) به امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: اگر علی (ع) که دارای ولایت الهی بود با شمشیر بر مردم حکومت می کرد که مشی انبیاء نبود و این چنین مریدانش در طول تاریخ به راه و نامش عشق نمی ورزیدند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تشریح جایگاه مردم در جوامع اسلامی گفت: این تفکر از هزار و چهارصد سال پیش است که اسلام آمد و امروز نظام های بین المللی با اصطلاح دمکراسی از آن یاد می کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: حق حاکمیت مردم چنان روشن و مبرهن است که حتی نظام های کمونیستی که الحادی فکر می کنند کم کم به طرف رأی مردم بروند.

ایشان با تحسین رویه اعتدالی مردم ایران در همه مقاطع تاریخی گفت: با آن جمله تاریخی رهبری، سلامت انتخابات در جمهوری اسلامی نهادینه شده است. 

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به جملات رهبری که عمیقاً به اعتدال اعتقاد دارم، گفت: اگر این پایه و اساس تفکر و حق الناس بودن رأی مردم هم رعایت شود، می توانیم به آینده روشن امیدوار باشیم.

ایشان با اشاره به سخنان نماینده زنان در این دیدار، گفت: زنان ایرانی نشان دادند که فکر و استعداد آنان کمتر از مردان نیست و برای حضور در مسئولیت ها هم خودشان باید وارد شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: زنان ایرانی می توانند نمایندگانی در مجلس و شوراهای اسلامی داشته و حتی بر دیگر انتخابات تأثیر بگذارند که شرط اول آن تحصیلات و رشد آگاهی بود که فراهم شد. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ترسیم آینده روشن نظام، گفت: جامعه هوشیار و آگاه شده و هیچکس نمی تواند دریچه اطلاعات را روی مردم ببندد.

ایشان با برشمردن ابزار اطلاع رسانی و تأکید بر گسترش روز افزون آنها در جامعه گفت: در کمتر خانواده¬ی ایرانی دانشجو وجود ندارد و حتی دانش آموزان ایرانی نیز با ابزار اطلاع رسانی سروکار دارند. 

آیت الله هاشمی رفسنجانی ایران را یک جامعه نمونه در آگاهی مردم دانست و گفت: حتی اگر کسانی بخواهند با زور عمل کنند، نمی شود، چون زور یک حرکت قسری است و طبیعت به سوی اعتدال متمایل است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقبیح افراطی گری و تندروی در جوامع اسلامی گفت: عقل، تاریخ و منابع اسلامی در آیات و روایات می گویند فطرت انسان ها اعتدالی  است.
ایشان اسلام را دین اعتدال خواند و گفت: جامعه ایرانی نشان داد که افراطیون هیچ جایگاهی بین مردم ندارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری وحشت آفرینی¬های گروه¬های تروریستی و تندرو در جوامع اسلامی گفت: افراطی ها همین مقدار مفید هستند که سرنوشت آنها برای دیگران درس باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به گلایه های حاضران نسبت به بعضی از عملکردهای پس از انتخابات گفت: حل این مسائل، زمان و شرایط می خواهد و من دکتر روحانی را از چهل سال پیش می شناسم و می¬دانم به عهدش وفا دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مشکلات جامعه گفت: متأسفانه به خاطر سوء  عملکرد بعضی ها، برخی از مشکلات به جامعه تزریق شد که اصلاح آن نیاز به زمان دارد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعه گفت: مردم با صبر و متانت جامعه را جلو می برند، این روند مطلوب نیست، چون ایرانی باید عزیزترین ملت دنیا باشد.

ایشان با تأکید حق مردم برای آزادی بیان گفت: اسلام دین آزاداندیشی و آزادی بیان است و آنچه نهی شده، دروغ، توهین، تهمت، افترا و مظاهر ضد اخلاقی دیگر است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشتغال را حق جوانان ایرانی و بیکاری را مشکل خانواده ها دانست و گفت: جوان ایرانی به جای یارانه باید مزد شغل خود را بگیرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در همین رابطه افزود: اگر در یک خانواده هشت نفره بجای اینکه همه یارانه بگیرند، یک نفر با حقوق هشتصد هزار تومانی شغل داشته باشد، هم درآمد آن خانواده دو برابر و هم کرامتش حفظ می شود.

ایشان رکود را بلای اقتصاد جامعه دانست و گفت: راه درست حل مسأله رکود است که در آن صورت تولید رونق می گیرد و تورم از نفس می افتد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حل مسائل و مشکلات جامعه را وظیفه دولت دانست و گفت: ایران زمینه خوبی برای صادرات خدمات دارد و شرط آن سیاست خارجی درست در تعامل با کشورهاست.

آیت الله هاشمی رفسنجانی تقویت گردشگری را راه دیگری برای رونق اشتغال در جامعه دانست و گفت: فضای مشهد ثابت می کند که اگر شرایط گردشگری در سراسر کشور فراهم شود، بیکاری چندان معنی ندارد هر چند حق ایرانیان رونق تولید و صدور خدمات است.

ایشان افزود: ایران منابع قوی و نیروهای تحصیلکرده دارد و باید از انحراف هشت ساله نجات یابد.
در آغاز این دیدار آقایان عجم، دکتر دلاور، سرکار خانم الهام امین، حجت الاسلام دولت آبادی، دکتر یوسفی به بیان دیدگاه های خود درباره مسائل مختلف پرداختند و آقای دکتر نوربخش شعری در مذمت تندروی و تأکید بر اعتدال قرائت کرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین