کد خبر: ۲۶۹۰۵۵
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹

شاخص علمی بین‌المللی فرجی‌دانا، میرزاده، نیلی، زاهدی و برادران دانشجو چند است؟

طی ماه های اخیر افزایش ظرفیت قانونی تحصیلات تکمیلی بیش از پیش تبدیل به نزاعی سیاسی شده است. در این میان مسئولان سابق وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی همچون محمد مهدی زاهدی و فرهاد دانشجو یکی از منتقدان این افزایش ظرفیت هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: محمدحسین نجاتی در خبرآنلاین نوشت:  طی ماه های اخیر افزایش ظرفیت قانونی تحصیلات تکمیلی بیش از پیش تبدیل به نزاعی سیاسی شده است. در این میان مسئولان سابق وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی همچون محمد مهدی زاهدی و فرهاد دانشجو یکی از منتقدان این افزایش ظرفیت هستند.

با این حال بحث هایی نیز در رابطه با جایگاه علمی منتقدان نیز مطرح شده که یکی از واقعیت های رایج در نظام آموزش عالی کشور است.

در همین رابطه رییس کنونی دانشگاه آزاد اسلامی که از یک سال پیش سکان هدایت این موسسه بزرگ آموزشی را بر عهده گرفته در کنایه ای به فرهاد دانشجو مسوول سابق این دانشگاه گفت: کسی که الفبای نوشتن مقاله را هم نمی داند و جایگاه او در سایت مرجع اسکوپوس که بزرگ ترین پایگاه اطلاعاتی «چکیده» و «استنادی» جهان "2" است به انتقاد درباره توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی می پردازد.

براساس اطلاعات علمی فرهاد دانشجو در سایت مرجع اسکوپوس که بزرگ ترین پایگاه اطلاعاتی «چکیده» و «استنادی»است، از سال 1996 تا 2013 تعداد 5 مقاله علمی نوشته شده است و اچ ایندکس 2 از 50 است. این در حالی است که برخی مسئولان کنونی و سابق آموزش عالی همچون رضا فرجی دانا و محمود نیلی احمد آبادی به تربیت دارای اچ ایندکس های 12 از 50 و 13 از 50 هستند. همچنین محمد مهدی زاهدی نمره اچ ایندکس ندارد. از کامران دانشجو نیز اطلاعات ثبت نشده ای در سایت مرجع اسکوپوس وجود ندارد؛

نام 

مسوولیت 

نمره علمی 

کامران دانشجو 

وزیر علوم دولت دهم

نامشخص

فرهاد دانشجو 

رییس پیشین دانشگاه آزاد در دولت دهم

2 از 50 

مهدی زاهدی 

وزیر علوم دولت نهم و رییس فعلی کمیسیون آموزش

نامشخص 

حمید میرزاده 

رییس فعلی دانشگاه آزاد اسلامی

24 از 50 

رضا فرجی دانا 

نخستین وزیر علوم دولت حسن روحانی

12 از 50 

محمود نیلی احمدی آبادی 

سومین وزیر پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم

13 از 50




در سایت اسکوپوس به عنوان مرجع اطلاعاتی چکیده و استنادی جهان علاوه بر چکيده مقالات، داراي فهرست منابع هر مقاله نيز بوده و بدين ترتيب امکان محاسبه تعداد استنادات به هر مقاله یا همان H- indexرا فراهم می‌کند. از این رو مي‌توان دريافت هر مقاله در اين مجموعه، تا کنون چند بار توسط ساير مقالات مورد استناد قرار گرفته است که اين خود شاخصي برای تعیین کيفيت مقاله می شود.

همچنین موثرترین کشورها، نشریات، موسسات علمی، آثار و دانشمندان از این طریق مشخص می شوند. با استفاده از این پایگاه اطلاعاتی علاوه بر شناسایی، جستجو و دسترسی به مقالات کیفی از مهمترین مجلات و ناشران معتبر، می توان فعال ترین نویسندگان، سازمانها و مراکز تحقیقاتی، مجلات هسته در هر حوزه موضوعی را تعیین و رتبه بندی کرد.

با جستجوی نام فرهاد دانشجو در بخش مهندسی شاخص تعداد استنادات یا همان رجوع به هر مقاله 2 از 50 است. وی از سال 1996 تا 16 سپتامبر 2013 تعداد 5 مقاله به رشته تحریر در آورده است که در زمره ضعیف ترین مقاله نویسان علمی قرار می گیرد. این در حالی است که وی در سایت دانشگاه تربیت مدرس ادعا کرده بیش از یکصد مقاله پژوهشی نوشته است.

در جستجوی دیگر به زبان لاتین این بار نام "حمید میرزاده" را در همان بخش مهندسی جستجو می کنیم تا مشخص شود H- index یا همان شاخص استنادات یا همان رجوع به هرمقاله از سوی سایر مقاله نویسان یا دانشمندان دیگر دنیا به چه میزان است؟ حمید میرزاده از سال 1996 تا 16 سپتامبر 2014 تعداد 147 مقاله عملی به زبان انگلیسی به رشته تحریر در آورده و شاخص رجوع به مقالات او به نسبت تعداد مقالات 24 از 50 است.

حمید میرزاده دکترای مهندسی پلیمر دارد و در رشته پلمیر رتبه نخست h- index را به خود اختصاص داده است.

میرزاده بنیانگذار پژوهشگاه پلمیر ایران است و تا سال 1390 ریاست آن را برعهده داشت اما پس از آنکه نام وی به عنوان گزینه احتمالی ریاست دانشگاه آزاد مطرح شد، کامران دانشجو برادر فرهاد دانشجو، او را از ریاست این پژوهشگاه برکنار کرد و فرهاد با خیال راحت رییس دانشگاه آزاد شد.

علاوه بر این، رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم براساس سایت اسکوپوس دارای شاخص تعداد استنادات یا همان رجوع به هر مقاله 12 از 50 است. به این معنا که فرج دانا از سال 1996 تا 16 سپتامبر 2014 تعداد 85 مقاله عملی به زبان انگلیسی به رشته تحریر در آورده و شاخص رجوع به مقالات او به نسبت تعداد مقالات 12 از 50 است.

همچنین نیلی محمود آبادی از سال 1996 تا 16 سپتامبر 2014 تعداد 90 مقاله به رشته تحریر در آورده است و شاخص رجوع به مقالات او به نسبت تعداد مقالات 13 از 50 است. او دكتراي مهندسي متالوژي و مواد از دانشگاه توهوكو ژاپن دارد و استاد دانشگاه تهران است. از سوابق علمي و پژوهشي او مي توان به مواردي از قبيل انتشار 75 مقاله در مجلات علمي ISI ، انتشار 90 مقاله در كنفرانس هاي مختلف ، داوري 50 مجله ISI، كسب رتبه در جشنواره بين المللي خوارزمي، استاد نمونه دانشگاه تهران، مجري بيش از 30 پروژه پژوهشي و دريافت جايزه بين المللي COMSTEC اشاره كرد.

نظام آموزشی ایران از سال 1390 تا پایان دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به صورت سه برادری و در انحصار خانواده برادران دانشجو اداره شد. با روی کار آمدن دولت یازدهم، فرهاد دانشجو عزل و حمید میرزاده از سوی هیات امنای دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی و رییس این دانشگاه شد.

روابط مطلوب وزارت علوم دولت یازدهم با دانشگاه آزاد اسلامی باعث شد مجوز جذب دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری 77.1 درصد افزایش یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین