کد خبر: ۳۱۶۴۶۶
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۶

پرونده‌ زمین‌خواری‌ ورجین و لواسانات‌ در‌ جریان‌ است

رئیس سازمان محیط زیست درباره پدیده زمین خواری در گردنه حیران گفت : از ابتدا و همچنین بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه برنامه ریزی کردیم به ویژه برای برای نقاطی که داخل مناطق حفاظت شده وجود دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
خانم معصومه ابتکار افزود : قوه قضاییه یک قاضی ویژه برای مبارزه با این موضوع معرفی کرد که با کمک ایشان توانستیم پرونده هایی را که حکم قطعی داشت را شناسایی کنیم.

وی از تکمیل پرونده های ناقص سخن گفت و افزود: پرونده های ورجین، لواسانات و منطقه میانکاله در جریان است ، در این جا در بهترین نقطه دریای مازندران اقدام به تصرف کرده بودند که با همکاری دادگستری استان مازندران این نقاط را به محیط زیست بازگرداندیم.

ابتکار همچنین با اشاره به همکاری مشترک سازمان محیط زیست با مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر این اساس سیاست های کلی نظام در موضوع محیط زیست تدوین شد و ان شاء الله از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ می شود.

مقابله با پدیده گرد و غبار سخت تر است
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به مذاکرات وزرای دوکشور عراق و ایران به منظور مقابله با پدیده ریزگرد گفت: متاسفانه بدلیل ناامنی و شدن گرفتن فعالیت گروه های تروریستی امکان تحقق این برنامه ها در عراق فراهم نشد.

ابتکار گفت: علاوه بر مذاکره با کشورهای همسایه بویژه عراق، در سال گذشته رفت و برگشت وزرای طرفین در ارتباط با مباحث زیست محیطی، آب و توسعه فضای سبز در نواحی کانونی گرد وغبار را شاهد بودیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وی در این حال گفت: متاسفانه بدلیل ناامنی و شدت گرفتن فعالیت گروه های تروریستی امکان تحقق این برنامه ها در عراق فراهم نشد و مشکل ناشی از پدیده ریزگردها با عراق، عربستان و مرز اردن و سوریه وجود دارد.

رئیس سازمان محیط زیست با اعلام اینکه پدیده ریزگرد با ما همراه خواهد بود، تصریح کرد: چون این برنامه ها شکل منطقه ای به خود نگرفت، اقدامی را اجرایی کردیم تا بصورت جهانی با این پدیده مواجه شویم که مورد قبول سازمان ملل قرار گرفت.

ابتکار افزود : سازمان ملل قبول کرد که به جای یک صندوق منطقه ای، یک صندوق جهانی برای مبارزه با این پدیده شکل گیرد و در اجلاس بعدی وزرای محیط زیست، موضوع را مطرح خواهیم کرد.

وی افزایش دما و کاهش بارندگی را از جمله منابع داخلی تولید گرد و غبار خواند و گفت: بسیاری از این کانون های داخلی در استان های مختلف با وزش باد، ایجاد آلودگی و گرد و غبار می کند و علاوه بر پیش بینی اعتبارات دولتی، از تک تک استان ها طرح شناسایی و مقابله با کانون گرد و غبار را خواستار شدیم.

ابتکار ، مسئولیت این طرح را بر عهده سازمان جنگل ها و مراتع دانست و در این حوزه به همکاری نهادهایی چون هواشناسی و دستگاه های بهداشتی اشاره کرد.

وی مقابله با پدیده گرد و غبار را در مقایسه با آلودگی ناشی از سوخت های فسیلی و صنعت دشوارتر خواند و تصریح کرد : متاسفانه بیابان زایی در داخل کشور و وجود دام بیش از ظرفیت مراتع سبب شده بسیاری از زمین های خوب ما به مراتع درجه 3 و 4 و بعد بیابان تبدیل شود.

ابتکار درباره مهم ترین اقدامات زیست محیطی دولت یازدهم، به بازنگری، تدوین و اصلاح قوانین و مقررات به منظور پیش برد برنامه های محیط زیست اشاره کرد و گفت:در این دوره شاهد احیای شورای عالی محیط زیست بودیم و در دو جلسه با حضور رئیس جمهور مصوبات خوبی به تصویب رسید؛ علاوه بر این 5 لایحه در رابطه با پروتکل ها و کنوانسیون های بین المللی در دست داشتیم.

وی با اشاره به 4 لایحه مورد بررسی در مجلس شورای اسلامی، موضوع این لوایح را ناظر بر حفاظت از خاک، هوای پاک، ارزیابی زیست محیطی و حفاظت از تالاب ها دانست و افزود: نقش سیاست گذاری و قانونگذاری سازمان در موضوعات محیط زیست بسیار کلیدی است.

ابتکار دیگر مصوبات دولت در حوزه زیست محیطی را برشمرد و گفت: آسیب شناسی شهری در موضوع هایی مانند پسماند، ترافیک و فضای سبز حمایت هایی را انجام می دهد؛ همچنین در مورد آلودگی هوا مصوبات متعددی در خصوص استاندارد، مقررات و گرد و غبار در دست داریم.

رئیس سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: با اجرای این مصوبات از اواخر سال 92 تاکنون در بخش نفت، بهبود کیفیت بنزین و گازوئیل و ارتقای استاندارد خودروهای تولید داخل اقدام کرده ایم.

ابتکار بر اساس گزارش وزارت نفت، از توزیع بنزین یورو4 در 8 کلان شهر خبر داد و افزود: در بحث آلودگی هوا، نتیجه دستگاه های سنجش بر خط، نشان می دهد سال 93، نسبت به 92 تعداد روزای سالم بیشتر بوده و اضطرار و تعطیلی نداشتیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین