کد خبر: ۳۴۸۳۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۴

جشنواره موسیقی فجر با «نی‌نوا» آغاز شد

سازهای نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران برای اجرای قطعه «نی‌نوا» اثر ماندگار «حسین علیزاده» کوک شد تا سی‌ویکمین جشنواره‌ی موسیقی فجر به‌طور رسمی کار خود را آغاز کند.
آفتاب‌‌نیوز :
چوب رهبری «علی رهبری» دقایقی پیش در شامگاه (21 بهمن‌ماه) و در نخستین شب اجراهای جشنواره‌ی موسیقی فجر به حرکت درآمد و قطعه «نی‌نوا»ی حسین علیزاده با حضور دو سولیست «نی» اجرا شد؛ سیامک‌ جهانگیری نی اول و حسین خوش‌چهره نی دوم این اثر را نواختند.

حسین علیزاده - آهنگساز قطعه موسیقی «نی‌نوا» - نیز در پیامی تصویری که پیش از آغاز اجرای ارکستر پخش شد، گفت: وقتی شنیدم علی رهبری قرار است «نی‌نوا» را اجرا کند، سر ذوق آمدم. باید به‌خاطر تلاش‌هایی بی‌سابقه ارکستر سمفونیک تهران قدردان بود.

به گزارش ایسنا، او که این پیام را به‌دلیل حضور نداشتن در ایران فرستاده بود، اضافه کرد: علی رهبری هنرمندی است که به تمام دغدغه‌های صنفی و موسیقی آشناست. او مردی وطن‌پرست است. وقتی به من اطلاع دادند که قرار است رهبری «نی‌نوا» را در جشنواره موسیقی فجر اجرا کند، با وجود انتقادهایی که نسبت به شرایط امروز موسیقی در کشور دارم، با کمال افتخار پذیرفتم. حالا هم جای خودم را خالی می‌بینم تا از دستان علی رهبری قطعه‌ام را بشنوم.

علی رهبری - مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران - نیز در سخنانی گفت: من فردی وطن‌پرست هستم و تلاش می‌کنم ارکستر سمفونیک تهران را به سطح ارکسترهای طراز اول دنیا برسانم.

اجرای ارکستر سمفونیک تهران با دقایقی تأخیر آغاز شد که دلیل آن، مخالفت علی رهبری با پخش شدن «لوگوی جشنواره موسیقی فجر» اعلام شده است. براساس اعلام روابط عمومی جشنواره قرار است، پیش از آغاز هرکدام از برنامه‌های جشنواره موسیقی فجر «لوگوی جشنواره موسیقی فجر» به‌شکل مالتی‌مدیا پخش شود.

قطعات موسیقی اجراشده توسط ارکستر سمفونیک پس از «نی‌نوا» به این ترتیب بود: کنسرتو ویولن شماره 1 اثر مکس بروخ، سمفونی فانتاستیک اثر هکتور برلیوز (اولین اجرا پس از انقلاب)، موومان نخست: رویا، شوریدگی و شیدایی، موومان دوم: یک مجلس مهمانی رقص، موومان سوم: صحنه‌ای در کشتزار، موومان چهارم: مارش راهسپاری به سوی چوبه دار و موومان پنجم: رویای گردهمایی نیمه‌شب جادوگران.

در نخستین روز جشنواره موسیقی فجر و پیش از اجرای ارکستر سمفونیک تهران، «هنگامه اخوان» و «نجمه تجدد» به میزبانی بانوان ایرانی، اجراهایی را با گروه‌های‌شان (بهار و همنوازان) روی صحنه بردند.

تالار وحدت 22 بهمن‌ماه نیز میزبان «آرزو علیوا» خواننده کشور جمهوری آذربایجان خواهد بود که برای بانوان روی صحنه اجرایی خواهد داشت. گروه «وزیری» با حضور کیوان ساکت - سرپرست و نوازنده تار - و سالار عقیلی - خواننده - 23 بهمن‌ماه یکی از کنسرت‌های پرمخاطب جشنواره را اجرا خواهد کرد. 24 بهمن‌ماه لوریس چکناواریان ارکستر موسیقی ملی ایران را رهبری خواهد کرد و امیل تاباکوف نیز در همین شب با ارکستر سمفونیک تهران روی صحنه خواهد رفت. 25 بهمن‌ماه برج میلاد میزبان اسطوره‌ی سی‌تارنوازی هندوستان «شجاعت حسین‌خان» است و مسعود شعاری و کریستف رضاعی هم کنسرت «سیر» را همین روز در تالار وحدت برگزار می‌کنند.

26 بهمن‌ماه شهرداد روحانی در برج میلاد برای مخاطبانش پیانو می‌نوازد و کاوه یغمایی هم در این روز، برای اولین‌بار در قالب جشنواره موسیقی فجر، در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی با مخاطبانش دیدار خواهد کرد. 27 بهمن‌ماه اردشیر کامکار و بهداد بابایی در تالار وحدت دونوازی می‌کنند. 28 بهمن‌ماه نیز نوبت کامکارهاست تا «شادمانه»های‌شان را با مخاطبان در میان بگذارند. آنتونیو ری و سهراب پورناظری 29 بهمن‌ماه در برج میلاد روی صحنه می‌روند و 30 بهمن‌ماه در آخرین شب جشنواره، گروه «چارتار» که یکی از پرفروش‌های جشنواره‌ی سی‌ویکم است در برج میلاد برنامه خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین