کد خبر: ۳۶۷۲۲۴
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۵

یک میلیون و 400 هزار کارگر ساختمانی بیمه شدند

تاکید بر اصلاح نظام تعیین دستمزد، برقراری بیمه بیش از یک میلیون کارگران ساختمانی و اعلام آمادگی کارفرمایان برای کمک به اشتغال پایدار از مهم‌ترین خبرهای هفته جاری بود.
آفتاب‌‌نیوز :
در هفته‌ای که گذشت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم اصلاح نظام دستمزد تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه نظام دستمزد انعطاف لازم را ندارد نیازمند اصلاح است زیرا کسی که در طول شبانه روز 20 ساعت کار می کند حق بهره مندی از ظرفیتهای قانون کار و دریافت مزد مناسب را دارد.

علی ربیعی همچنین از بیمه درمان کارگران غیر رسمی و ساماندهی آنها در قالب مشاغل پاره وقت خبر داد و گفت: در حال حاضر 22.5 میلیون شاغل در کشور وجود دارد که از این تعداد 6.5 میلیون نفر در مشاغل غیر رسمی و 16 میلیون نفر در مشاغل رسمی مشغول به کارند.

وی بر ضرورت شناسایی مشاغل غیررسمی تاکید و خاطرنشان کرد: حل موضوع مشاغل غیررسمی با زور و دستور و صدور بخشنامه امکانپذیر نیست و باید توجه به مشاغل غیررسمی مدنظر قرار گیرد.

تشکیل هلدینگ حمایت از بنگاههای اقتصادی توسط کارفرمایان خبر دیگری بود که این هفته منتشر شد.

به گفته عطاردیان، نایب رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان ایران این هولدینگ با سرمایه 200 میلیارد تومانی از سوی کارفرمایان ایجاد خواهد شد تا به جریان اشتغال پایدار کمک کند.

وی افزود: در صورت حمایت دولت از تشکیل این هلدینگ، کارفرمایان سرمایه خود را تا 1000 میلیارد تومان افزایش می دهند.

این مقام مسئول کارفرمایی حل مشکل مشاغل غیر رسمی را منوط به پرداخت بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی دانست و تصریح کرد: دولت باید بدهی 100هزار میلیارد تومانی خود به صندوق تامین اجتماعی را برای ایجاد اشتغال پایدار بپردازد.

از دیگر خبرهای این هفته انعقاد تفاهم نامه همکاری میان شرکت خودروسازی سایپا، معاونت امور تعاون وزارت تعاون و اتحادیه تعاونی‌های تاکسیرانی کشور بود.

بر اساس این تفاهم نامه دو محصول گروه خودروسازی ساپیا، آریو و ون هایس که مصرف سوخت کمتری داشته و در کاهش آلودگی هوا موثرند جایگزین تاکسی های فرسوده اتحادیه تعاونی های تاکسیرانی کشور می شوند.

سید حمید کلانتری، معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم با بیان اینکه مصرف انرژی ایران چهار برابر متوسط دنیا است، تصریح کرد: برای آنکه به میانگین نرم دنیا برسیم باید چهار برابر مصرف کشور کاهش یابد.

وی از جمله مزیتهای استفاده از تاکسی‌های ون هایس و آریو را کاهش مصرف سوخت و ارتقای ناوگان حمل و نقل شهری عنوان کرد.

کلانتری همچنین با اشاره به فعالیت 2200 تعاونی در حوزه های حمل و نقل برون شهری و درون شهری، کالا و مسافر افزود: در حال حاضر بیش از 320 تعاونی فعال در حوزه تاکسیرانی کشور وجود دارد که 60 هزار نفر عضو و 250 هزار نفر اشتغالزایی به دنبال داشته است.

برقراری بیمه برقراری بیمه یک میلیون و 400 هزار کارگر ساختمانی در کشور خبر دیگری بود که از سوی عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی اعلام شد.

آنطور که اکبر شوکت گفته بیش از 100 هزار بیمه شده که فاقد شرایط بوده و به دلایلی از جمله پایین بودن حق بیمه ماهانه از صنوف دیگر به صنف کارگران ساختمانی وارد شده بودند، قطع بیمه شدند.

یکی دیگر از خبرهای این هفته به خبر افزایش تعداد تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سال 95 اختصاص داشت.

به گفته لطفی نژاد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران تعداد تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سال گذشته 1414 تشکل بوده است و پیش بینی شده که تا پایان امسال این رقم به 1727 تشکل کارگری و کارفرمایی برسد.

وی همچنین از ساماندهی دو میلیون و 740 هزار کارگر بیمه شده در قالب تشکل‌های کارگری خبر داد و افزایش کمیته‌های حفاظت فنی بهداشت کار،‌ آموزش پیمانکاران و صدور گواهینامه مهارت ایمنی برای آنان را از جمله برنامه‌های سال جاری عنوان کرد.

اعلام آمار 4 میلیون نفری اتباع بیگانه در کشور آخرین خبر هفته جاری بود.

آنطور که رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور گفته در حالی که برای ایجاد یک شغل در کشور دستکم باید 100 میلیون تومان هزینه شود، با 200 هزار تومان یک شغل در اختیار اتباع بیگانه قرار می گیرد.

وی وجود اتباع بیگانه در کشور را موجب برهم خوردن تعادل بازار کار دانست و ابراز امیدواری کرد: با نوید دولت یازدهم برای تحقق رشد 5 درصدی اقتصاد در سال 95، ساماندهی اتباع بیگانه از طریق مشارکت همه جانبه دستگاههای کشور عملیاتی شود.

منبع: ایسنا


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین