کد خبر: ۳۷۷۳۱۴
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵

22 هزارمیلیارد ریال اعتبار برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 22 هزار میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در مصوبه برش یک ساله کاهش آلودگی کلان شهرها به ویژه تهران در نظر گرفته شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
سعید متصدی روز شنبه اظهارکرد: در 11 خرداد 95 دولت برش یک ساله کاهش آلودگی کلان شهرها به ویژه تهران را مصوب و چهارشنبه هفته گذشته ابلاغ کرد.این برش با چند هدف به ویژه کاهش آلودگی هوا تهیه شده است. 

وی با اشاره به اینکه در سال 93 راهکارهای کاهش آلودگی کلان شهرها را داشتیم و اکنون در این برش یک ساله بر اجرای این راهکارها تاکید شده است. 

متصدی گفت: اقدامات انجام شده در زمینه کاهش آلودگی هوا را جمع آوری و گزارش آن را به دولت تقدیم کردیم و دولت براساس آن تصمیم به تهیه این برش کوتاه مدت یک ساله گرفت. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که از ابتدای سال تا اواسط خردادماه همواره روزهای سالم و پاک داشتیم گفت: این وضعیت در شرایط خود کم سابقه است؛ شرایط مطلوبی را از نظر کیفیت هوا طی می کنیم اما از نیمه دوم خردادماه شاهد بروز توفان های گرد و غبار با منشا عراق، سوریه و اردن هستیم که اگر این منشاها فعال نمی شدند هچنان در شرایط هوای سالم و پاک به سر می بردیم. 

وی گفت: کانون های داخلی گرد و غبار شناسایی و کنترل می شوند و اقداماتی مانند مدیریت آب، تثبیت خاک و نهال کاری در این کانون ها آغاز شده است. 

** نبود آلودگی هوا ناشی از فعالیت انسانی 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در زمینه آلاینده هایی که انسان در آن نقش داشته باشد مانند دی اکسید کربن، ازون و دی اکسید گوگرد تا کنون روز ناسالم نداشتیم. 

وی افزود: از ابتدای 95 آلودگی هوا فقط ناشی از گرد و غبار که آن هم منشا خارجی داشته، بوده است؛ حتی در خوزستان هم کانون های داخلی فعال نبودند زیرا اقدامات خوبی بر روی تالاب های هورالعظیم، شادگان، هامون و جازموریان انجام شده است. 

متصدی گفت: سازمان محیط زیست در 2ماه گذشته قطعنامه ای برای کاهش گرد و غبار در سازمان ملل داشته که امیدواریم هر چه زودتر اجرایی شود. 

به گفته وی چهار هزار هکتار از کانون های گرد و غبار در جنوب کشور مالچ پاشی و نهال کاری شده است. 

متصدی تاکید کرد: با توجه به این که دولت به محیط زیست به ویژه هوا اهمیت بسیاری می دهد از این رو تلاش می کند برنامه های مربوط به این بخش را با جدیت بیشتری دنبال کند و با این هدف برش یک ساله آلودگی هوا را تدوین کرده و بر حمایت های مالی بانک ها در اجرای آن تاکید شده است. 

وی گفت: مقرر شد 22 هزار میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با حمایت بانک های عامل از جمله ملی، ملت، صادرات، و توسعه تعاون در اختیار متقاضیان در کلان شهرها به ویژه تهران قرار گیرد. همچنین در این برش وزارت صنایع موظف شد خودروهای خود را با تخفیف ارائه کند. بحث تخفیف های ترجیحی برای سود بازرگانی در زمینه خودروها نیز در نظر گرفته شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: دراین مصوبه علاوه بر مد نظر قرار دادن فعالیت های اجرایی، سعی شد بحث اعتبارات و تامین منابع مالی نیز به طور کامل دیده شود.

متصدی گفت: دو منبع متحرک و ثابت در بحث آلودگی هوا وجود دارد که در زمینه منبع متحرک مصوب شد مبحث LEZ از آبان ماه سالجاری اجرایی شود.

طرح LEZ طرحی است که براساس آن خودروها با توجه به آلودگی آنها در یکی از سه دسته تعیین شده میزان آلودگی قرار می ‌گیرند و برهمین اساس می‌ توانند در ساعت‌ های مشخصی از روز در سطح شهر تردد داشته باشند.

*** جریمه خودروهای فرسوده 

وی افزود: یکی از محدودیت های در نظر گرفته شده در این مصوبه در خصوص خودروهای فرسوده، جریمه شدن آنها است، یعنی خودروی فرسوده ای که در سطح کلان شهرها به ویژه تهران تردد کند، جریمه خواهد شد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: به طور کلی بندهای این مصوبه دو هفته بعد از ابلاغ اجرایی می شود.

وی گفت: همچنین بر اساس این مصوبه صدور بیمه نامه شخص ثالث منوط به مفاصا حساب تخلفات رانندگی شده است و یکپارچه سازی معاینه فنی خودروها نیز از هفته آینده اجرایی می شود.

*** ممنوعیت دستگاه های دولتی و نیمه دولتی برای خرید موتورسیکلت 

متصدی ادامه داد: در این مصوبه بر ممنوعیت شماره گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری نیز تاکید شده و سازمان های دولتی و نیمه دولتی از خرید این موتورسیکلت ها منع شده اند بنابراین از زمان ابلاغ دیگر اجازه خرید نخواهد داشت.

*** حذف سوخت کامیون های فرسوده 

وی گفت: حذف سهمیه سوخت کامیون های فرسوده موضوعی است که در این مصوبه دیده شده و وزارت نفت باید نسبت به آن اقدام کند.

متصدی ادامه داد: همچنین اگر نهادی بخواهد خودروی سواری و یا ون خریداری کند باید به ازای هر خودرویی که کمتر از 6 لیتر سوخت مصرف می کند یک دستگاه، بین 6 تا 10 لیتر 4 دستگاه و اگر بیش از 10 لیتر مصرف می کند 6 دستگاه را از رده خارج کند.

وی گفت: برای سواری و وانت تولید داخل هم بیشتر از 7 لیتر و کمتر از 10 لیتر مصرف سوخت داشته باشد باید دو دستگاه را از رده خارج کند.

متصدی تاکید کرد: برای اینکه روند خروج افزایش یابد اگر خودرویی پلاک کلان شهرها را داشته باشد در خروج خودروی اسقاطی یک خودرو تخفیف داده می شود، این مصوبه تا پایان شهریور 96 اعتبار دارد.

*** تامین واگن خودرو 

وی گفت: یکی از موضوعات مهم در بحث ناوگان حمل و نقل عمومی مترو و کمبود واگن است از این رو بحث فاینانس مترو برای تامین واگن مطرح شد که مقرر شد وزارت نفت، کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مدت 3 ماه برنامه فاینانس خرید واگن ها را دنبال کنند.

*** شناسایی تاکسی های غیر فعال 

متصدی افزود: تاکسی های غیر فعال زیادی در شهرها وجود دارد که شاید فقط یک یا دو نفر برای عبور از معابر خاصی از آن استفاده می کنند که وزارت کشور، پلیس راهور و ناجا موظف شدند این تاکسی ها را شناسایی و برای آنها تعیین تکلیف کنند.

*** خاموش کردن خودروها پشت چراغ قرمز 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خاموش کردن خودروها و عدم کارکردن درجای آنها در این مصوبه دیده شده و مقرر شد پلیس راهور و ناجا نسبت به اجرای آن اقدام کنند که این مورد به ویژه برای مینی بوس ها و کامیون ها تاکید شده البته خودروهای سواری هم باید از آن تبعیت کنند.

*** توزیع گازوییل کم گوگرد 

متصدی گفت: توزیع گازوییل کم گوگرد یعنی زیر 50 ppm نیز دراین مصوبه مطرح شده است ، این بند تا اول آبان ماه باید اجرایی شود و توزیع سوخت دیزل در سراسر کشور مدیریت شود تا با این کار ارتقاء خودروهای دیزلی را نیز داشته باشیم.

*** اجرای طرح کهاب 

وی ادامه داد: یکی از طرح های مهم در راستای کاهش آلودگی هوا کاهش انتشار گازهای بنزین و بنزن در هوا است که قرار است در قالب طرح کهاب ( کاهش بخارات بنزین در جایگاه های عرضه ) اجرا شود که وزارت نفت مکلف شد تا پایان سال 95 آنرا اجرایی کند.

*** معاینه فنی موتورخانه ها 

متصدی گفت: بر اساس این مصوبه تمام دستگاه های دولتی و نیمه دولتی موظف شدند از موتورخانه های تاسیسات گرمایشی و سرمایشی خود به طور مداوم معاینه فنی به عمل آورند.

به گزارش ایرنا، وی افزود: بر این اساس مقرر شد اگر دستگاه ها 6 ماه بعد از ابلاغ این مصوبه موتورخانه های خود را مورد معاینه فنی قرار ندهند با توجه به دستورالعمل وزارت نفت ، گاز آنها قطع خواهد شد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین