کد خبر: ۳۸۲۸۴۵
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۸
بسیاری از مراجع موسیقی را مطلقا حرام می‌دانند

پیشنهاد وزیر ارشاد: باید آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم/ حوزه‌های علمیه ما باید با دستگاه‌های موسیقی آشنا شوند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه‌های علمیه ما باید با دستگاه‌های موسیقی آشنا شوند، از طرفی باید یکسری آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم تا مجتهد شوند و بتوانند احکام مربوط به این موضوع را استنباط کنند.
آفتاب‌‌نیوز : علی جنتی در سیزدهمین جلسه گفت‌وگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، بیان کرد: بعد از گذشت ۳۷ سال از انقلاب اسلامی هنوز هم در نوع موسیقی و این‌که کدام موسیقی حلال و کدام موسیقی حرام است، اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد. مقام معظم رهبری موضوع فرهنگ را به خوبی می‌شناسند. مراجع تقلید نیز نظر خاص خود را دارند.

به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، او گفت: من با مراجع تقلید بسیاری مواجه شدم که موسیقی را مطلقا حرام می‌دانند. حالا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی این امر راه‌اندازی شده است. به هر صورت ما با مردم مواجه هستیم که تابع مراجع هستند و این موضوعات باید در فضایی حل و فصل شود. حوزه‌های علمیه ما باید با دستگاه‌های موسیقی آشنا شوند و از طرفی باید یکسری آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم تا مجتهد شوند و بتوانند احکام مربوط به این موضوع را استنباط کنند.

پیشنهاد وزیر ارشاد به آهنگسازها و حوزه‌های علمیه: باید آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، اظهار کرد: مرکز الگوی اسلامی - ایرانی برای کشور نویدبخش است. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، سندی که در نهایت از این موضوع درمی‌آید، باید به الگوی توسعه پیشرفت اسلامی و سند بالادستی برای مجموعه فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی تبدیل شود.

جنتی ادامه داد: فرهنگ تعاریف بسیاری دارد که جزیی از هویت ملی هر کشور محسوب می‌شود. هنگامی که ما درباره فرهنگ اسلامی ایرانی سخن می‌گوییم ماهیت و هویت کشور را بیان می‌کنیم.

او افزود: کشور ما، پیشینه درخشانی از نظر فرهنگ و تمدن دارد و امروز نیز دوست و دشمن به این موضوع اعتراف می‌کنند. حتی وزیر خارجه یا رییس‌ جمهوری آمریکا هنگامی که از ایران سخن می‌گویند، از ایران به‌عنوان ملت صاحب تمدن یاد می‌کنند، زیرا هویت ملی ما کاملا مستقل است و فرهنگ ما نه شرقی و نه غربی است. به همین دلیل، مقام معظم رهبری تأکید داشتند الگوی اسلامی و ایرانی تهیه شود که نه برگرفته از غرب و نه برگرفته از شرق باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز بعد از گذشت ۳۷ سال از انقلاب اسلامی، در همه بخش‌ها نیاز به فرهنگ ایرانی اسلامی احساس می‌شود. در مرکز الگوی اسلامی - ایرانی قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است. شاید دوهزار از پژوهشگران به نحوی در این مرکز فعالیت داشته‌اند، اما باز فکر می‌کنم در ادامه، راهی طولانی در پیش داریم تا به هدف نهایی برسیم.  

جنتی تأکید کرد: در برنامه پنجم توسعه تأکید شده بود که دولت الگویی در زمینه فرهنگ تهیه کند و به مجلس ارائه دهد. در کمیسیون فرهنگی نیز این بحث مطرح شد، جلسات مکرری برگزار شد و چیزی در حد بضاعت کمیسیون فرهنگی دولت تهیه شد؛ اما به‌دلیل این‌که ریشه‌ای باید به این موضوع پرداخته می‌شد، این برنامه را از دستور کار دولت خارج کردیم، زیرا نیاز به توجه و عمق بیشتری در این زمینه داریم.

او  گفت: با وجود پیشرفت‌های علمی خوبی که داشته‌ایم، در عین حال در بسیاری از بخش‌ها نقص‌های جدی داریم. با توجه به این‌که خودمان را حکومت اسلامی می‌دانیم معتقدیم آنچه در قوانین است باید با شریعت دین اسلام همراه باشد. باید ببینیم امروزه تا چه اندازه احکام ما با قوانین اسلام منطبق است.

پیشنهاد وزیر ارشاد به آهنگسازها و حوزه‌های علمیه: باید آهنگسازها را به حوزه علمیه بفرستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که در بخش‌های دیگر نیز هنوز نتوانسته‌ایم الگوی مناسب فرهنگی که پاسخگوی نیازهای ملی ما باشد ارائه دهیم، گفت: در حوزه‌های اقتصادی هم باید از خودمان بپرسیم آنچه به عنوان بانکداری اسلامی عمل می‌کنیم تا چه اندازه به بانکداری اسلامی نزدیک است؟

جنتی بیان کرد: به‌تازگی اقداماتی در زمینه فرهنگی و در قم انجام شده است و موسسه‌ای به نام «فقه هنر» تشکیل شد تا بتوانند استنباط فقهی انجام دهند. سیاستی که دولت دنبال می‌کند، ایجاد فضای باز، مناسب و بانشاط است تا فعالیت‌های فرهنگی در آن صورت بگیرد. اعتقاد ما این است که رشد و توسعه فرهنگی در تاریکخانه‌ها و فضای بسته امکان‌پذیر نیست، بلکه باید فضای تبادل نظر، فکر و اندیشه وجود داشته باشد تا افراد نظرات خودشان را بیان کنند و آگاهی همدیگر را توسعه دهند.

او ادامه داد: همان‌طور که می‌بینید، در این دولت فضا نسبت به دوره‌های گذشته بازتر شده است، حتی این موضوع در حوزه کتاب هم دیده می‌شود و اجازه داده شده افرادی در چارچوب قانون نظرات خودشان را بیان کنند تا در نتیجه این تبادل آرا، فکر نیز رشد کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که به عقیده من، برای روشن شدن مسائل باید فضای لازم ایجاد کنیم، گفت: در حوزه مطبوعات نیز برخی فراتر از قانون عمل می‌کنند، اما سعی ما این است فضا را برای مخالف و موافق دولت باز کنیم تا در سایه این فضاها افراد دیدگاه‌های خود را بیان کنند.

به گفته عباسعلی زالی - معاونت هماهنگی و نظارت فرآیندی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت - جلسات این مرکز به‌صورت راهبردی به مدت یک سال است که شروع شده و از مسؤولانی که دارای تجربه هستند، دعوت می‌شود تا نظرات‌شان را ارائه کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۹
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
0
5
نظر خوبیه..... خیلی از بزرگان دین ما با موسیقی و ادوات و آلات آن آشنایی داشتن.... امیدوارم حوزه های علمیه هم استقبال کنن. و مردم هم ظرفیتش رو داشته باشن/
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
0
11
طلبه باید با دستگاه ها آشنا باشه ...
دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
7
0
کمپین راه بندازیم برای سوزاندن الت های موسیقی.موسیقی زبان شیطان است .من تعجب میکنم چرا باید سرود جمهوری اسلامی را با ساز زد ؟! . انسان خودش تولید صدا میکند. . نیازی به وسیله های شیطانی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
تو را باید سوزاند که...تو زبان شیطانی
لیاقت تو همان صدایی است که از انسان تولید میشود
محمد مهدی ایلخانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
6
1
از فرهنگ فقط کنسرت را فهمیده‌اند و از هنر فقط ابتذال را! و لذا برای فرهنگ و هنر, هر کاری می کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
3
چي معلوم شده كه موسيقي معلوم شده باشه اصولاًيكي ازكرامات انقلاب مااينست كه هيچي معلوم نشه همه چيزازطريق گشت
معلوم بشه پس قانون براچيه
کسری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
1
آهنگسازا رو نفرستین....ساز بدین امید که خوششان آید.!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
4
سالها پس از انقلاب ، دهها نهاد متولی فرهنگ تلاش کردند که جامعه را به سمت آنچه صحیح میدانستند هدایت کنند ولی متاسفانه مسیر هدایت این دهها نهاد فرهنگی یا موازی هم بود و یا بعضا مخالف هم . و باز با کمال تاسف دوران سیاه ۸ سال حکومت احمدی نژاد ، آنچنان آثار مخربی بر فرهنگ جامعه اسلامی و انقلابی ایران برجاگذاشت که هم اینک کار فرهنگی فوق العاده مشکل شده است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
9
0
شما رو کجا بفرستیم که بفهمی ماه محرم احترام داره ؟ مخصوصا دهه اول . الان بچه های مهد کودک هم می دونند در ماه محرم نباید دست دسی کنند . اما ........!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
5
کسی که خودش قدرت تشخیص موسیقی خوب از بد را ندارد بهتر از موسیقی را گوش نکند و برای دیگران هم نسخه نپیچد.
پرتو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
8
وای خدایا در کجای این دنیا زندگی میکنیم ؟؟ آهنگ سازان باید مجتهد شوند و بتوانند احکام مربوط به این موضوع را استنباط کنند.... بدبخت ایران و موسیقی ایرانی ..................
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
3
حالا که نوازنده میفرستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
1
2
امام خميني(رحمه الله عليه) از مراجع بزرگ تقليد شيعيان جهان كه ان‌شاءالله با اولياي الهي محشور شود، نظرشان اين بود كه موسيقي اگر باعث ايجاد فساد و گناه نشود هيچ اشكالي ندارد و حلال است.
حال ممكن است مرجع تقليد ديگري نظرش اين باشد كه موسيقي كلاً حرام است.
نظر همه مراجع تقليد محترم مورد قبول و تاييد است. بسته به اينكه مرجع تقليد هر كس چه كسي است، لذا شخص بايد به نظر همان مرجع تقليد خودش وقعي بنهد و همانگونه عمل نمايد.
مراجع تقليد حقيقي و بزرگوار هم مي دانند كه نبايد در نظرات يكديگر اختلاف كنند. زيرا در نهايت خداوند متعال است كه داوري خواهد كرد در اعمال بندگانش و چگونگي اعمال و رفتارشان.
اينكه كسي قصد و نظرش، فقط به كرسي نشاندن حرف خودش باشد (كه مطمئناً در ميان مراجع تقليد گرانقدر جاي ندارد)، بنابراين بايد به خداي بزرگ پناه ببرد كه راه انحراف را نپيمايد و مورد غضب پروردگار واقع نگردد ان‌شاءالله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
2
چه فكر بكري ! اول از همه سمير خواننده پاپ را بفرستيد ! هر چي باشه از فك و فاميل و خودي شروع كنيد بهتر جواب ميده !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
4
امیر تتلو را بفرستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
2
معاونت وزارت علوم چند دهه قبل خواست چندین درس دانشگاهی را در برنامه درسی حوزه سازماندهی کند ، که موجب عدم موفقیت شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
2
0
وزیر ارشاد اخطار می کنم حرمت خودت رو حفظ کن!

حوزوی ها با نغمه ها و اوا ها آشنا هستند .........


والا چه طور می تونستند قرآن رو به این زیبایی بخونن.....


امادر خصوص، ساز ، این دیگه چه جور پیشنهادیه .....باید بگم خجالت آوره.... چرا مواظب حرف زدنشون نیستند

............کسایی که معنویت واقعی رو تجربه کردن می فهمن که حوزوی های واقعی گوششون پر از نغمه های ملکوتیه، و این نغمه های ساز و آواز انسانی رو به نظر نمی آرند......... اما از لج مقدس نمایان متعصب بی هنر تند رو با تفکرات طالبانی که نمیشه ارزش ها رو زر پا گذاشت و نادیده گرفت و به مقدسات و انسان های مقدس بی احترامی کرد ...........

حضرت داوود که پیامبر خدا طوری نغمه ملکوتی رو می خونده که مردم از فرط درک زیبایی بیهوش می شدند...... ولی سازی در کار نبوده.......... ساز ممنوع ....
تکرار می کنم وزیر ارشاد حرمت خودت رو حفظ کن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
1
1
به نظر من هر صنفی روحیات مربوط به خودشان را دارند وهر گروه شغلی با خودشان بهتر کنار می ایند بنابراین بهتر است به همان ترکیبی که هست دست زده نشود وهر کس کار خودش را انجام دهد
روحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
0
من موندم اون اقای زالی بغل دست وزیر چیکار میکنه. اصلا زالی با موسیقی چه ارتباطی داره. رئیس اسبق مرکز امار ایرانو وزیر اسبق تر کشاورزی.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین