کد خبر: ۴۲۱۹۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹
وزیر بهداشت اعلام کرد؛

افزایش سالانه 100 هزار بیمار مبتلا به سرطان/آلودگی ذرات معلق هوا در ایران 2 برابر متوسط دنیا

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر سال حدود 100 هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود و سرطان پوست، پستان، معده و روده بزرگ، شایع ترین سرطانها در ایران است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز یکشنبه در همایش پویش مبارزه با سرطان در بیمارستان محک افزود: بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سالیانه 92 هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور، شناسایی می شود و با احتساب سرطان پوست، تعداد این بیماران در سال حدود 100 هزار تن است.

وی اظهارکرد: به طور کلی 73 درصد مرگ ها در دنیا به علت بیماری های غیر واگیر است اما در ایران بر خلاف سایر کشورها، بعد از سکته های مغزی و قلبی، تصادفات رانندگی ، دومین علت مرگ و میر است و سرطان، سومین علت مرگ میر در کشور به شمار می آید.
هاشمی ادامه داد: شایع ترین سرطان در بین مردان ایران به ترتیب، سرطان پوست، معده و پروستات است و در زنان ایرانی به ترتیب سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و معده شایع است و اگر هر دو جنس را در نظر بگیریم، شایع ترین سرطانها در ایران به ترتیب سرطان پوست، پستان، معده و روده بزرگ است.

وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس برآوردهای مراکز تحقیقاتی میزان بروز سرطان در ایران تا سال 1409 یا 2030 میلادی 50 درصد افزایش می یابد زیرا افزایش عمر ایرانیان و افزایش سن امید به زندگی از جمله عواملی است که به افزایش میزان سرطان منجر می شود.
وزیر بهداشت گفت: بیش از 10 درصد مردم سیگار می کشند، بیش از 35 درصد مردم تحرک کافی ندارند و بین 16 درصد مردم فشار خون بالا دارند که از این تعداد 50 درصد از فشار خون خود خبر ندارند علاوه بر آن هشت درصد مردم قند خون بالا دارند .

وی ادامه داد: برای بهبود خدمات درمانی به این بیماران باید زیرساختهای جدیدی ایجاد شود که به همین منظور مراکز جدید شیمی درمانی، رادیوتراپی و مراکز جامع درمان سرطان با استفاده از تجهیزات پیشرفته به زودی در کشور راه اندازی می شود که اقدام بسیار ارزشمندی است به خصوص اینکه از نظر امکانات رادیوتراپی در کشور عقب ماندگی داریم و حتما تلاش می شود این امکانات به صورت عادلانه در کشور توزیع شود.
هاشمی ادامه داد: برای بهبود خدمات درمان سرطان در کشور، باید نیروهای انسانی بیشتری تربیت شود و بیمه ها نیز بیشتر همکاری کنند، البته قدم اول در این راه، توجه به پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری است.

هاشمی، اضافه کرد: وضعیت آلودگی های محیطی نیز در کشور مناسب نیست، سرانه تولید گاز مونوکسید کربن در ایران به ازای هر نفر، هفت تن است، در حالی که این میزان به طور متوسط در دنیا 6 / 4 تن است که اختلاف معنا داری دارد. میزان تولید ذرات معلق کوچکتر از 5 / 2 میکرون نیز در ایران حدود 2 برابر میانگین جهانی است.
هاشمی ادامه داد: بر خلاف باور رایج مردم که تصور می کنند، میزان مصرف کود و سموم کشاورزی در ایران بالاست، مصرف این کودها در ایران خیلی بالا نیست به طوی که متوسط مصرف کودهای شیمیایی در دنیا 115 کیلوگرم و در ایران 105 کیلوگرم در هکتار است اما برخی رسانه ها شایعه می کنند که این میزان در ایران بالاست که واقعیت ندارد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: آلودگی های محیطی یکی از عوامل مهم بروز سرطان است که هزینه های سنگینی را به نظام سلامت و مردم تحمیل می کند؛ درایران 50 درصد هزینه افراد مبتلا به سرطان به خاطر هزینه های دارویی است اما در دنیا متوسط هزینه های دارویی این بیماران 10 درصد است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۳
0
0
دیروز در تبریز صبح رفتم پیاده روی.ماسک فیلتر دار خریدم.بعد از ۱ ساعت دیگه با ماسک نمیتونستم نفس بکشم .فکر کردم ینی ممکنه فیلترش گرفته شده باشه ؟به احتمال بسیار زیاد ایننطور بوده .بعدش خانم ابتکار حکم جلی مخترع خودروی برقی رو صادر میکنه که یه وقت ایران خودرو و سایپا ضرر نکنن .آفرین
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین