کد خبر: ۴۳۲۷۳۰
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
جنجال در روابط آنکارا با کشورهای اروپایی

تنش بین هلند و ترکیه/هلند اجازه ورود به هواپیمای چاووش‌اوغلو را نداد/واکنش اردوغان: اقدام هلند ادامه نازیسم است/تلافی می‌کنیم

کشور هلند به بهانه مسائل ایمنی پرواز، اجازه ورود به هواپیمای حامل مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در فرودگاه روتردام را نداد.
آفتاب‌‌نیوز :
چاووش اوغلو قرار بود امروز شنبه به هلند سفر کرده و در خصوص جلب رای 'آری' برای همه‌پرسی تغییرات قانون اساسی در اجتماع ترک تبارهای هلند به سخنرانی بپردازد ولی مقامات کشور میزبان اعلام کردند که برای این برنامه مجوز لازم را صادر نکرده اند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ چاووش اوغلو در واکنش به لغو اجازه فرود به هواپیمای حامل وی اعلام کرد که اگر هلند اجازه فرود به هواپیمای من را ندهد، ما نیز به طور متقابل اقدامات اقتصادی و سیاسی سنگینی را علیه هلند انجام خواهیم داد.

احمد ابوطالب شهردار روتردام هلند نیز در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد که وزیر امور خارجه ترکیه اجازه برگزاری میتینگ و سخنرانی انتخاباتی در هلند را ندارد ولی از چاووش اوغلو به نحو شایسته استقبال خواهد شد.

لغو سخنرانی انتخاباتی مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در شهر روتردام هلند در اجتماع ترک‌تبارها موجب اعتراض مقامات آنکارا شده و دولت ترکیه مدعی است که به همه سالن‌ها و مکان های سرپوشیده و مکان های تجمع در هلند ابلاغ شده که از واگذاری نوبت برای تجمع ترک تبارها خودداری شود.

این تصمیم دولت هلند که دو روز پیش نیز به صورت غیررسمی اعلام شده بود، با واکنش چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه مواجه شد.

وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به مذاکره تلفنی با برت کندرز همتای هلندی خود در این خصوص گفته بود که اگر هدف ممانعت کلی در این برنامه‌ها هست، کسی نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد و ما تجمع خود را برگزار خواهیم کرد.

وی خطاب به مقامات دولت هلند تهدید کرده بود: شما برنامه سخنرانی در سالن‌ها را ابطال کنید و هر کای می‌توانید بکنید، همان طور که در هامبورگ آلمان برگزار کردیم، ما هم برای تجمع خود جایی را پیدا خواهیم کرد.

وی مدعی شده بود که شهروندان ترک‌تبار آلمان و هلند از این وضعیت به وجود آمده سخت ناراحت هستند و اگر به آنجا نرویم، انگار هموطنان خود را تنها رها کرده ایم و ما این کار را نمی کنیم.

به گزارش ایرنا، سخنرانی انتخاباتی مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در اجتماع ترک تبارهای آلمان پس از یک هفته مجادله بین مقامات برلین و آنکارا شامگاه روز سه شنبه هفته گذشته انجام شد و وی در اجتماع ترک تبارهای آلمان و خطاب به مسئولان کشور میزبان گفت: از شما تقاضا دارم که به ما درس حقوق بشر و دمکراسی ندهید.

وی اقدام دولت آلمان در لغو اجتماع انتخاباتی اتباع ترکیه در آلمان را مغایر با انسانیت، دموکراسی، حقوق بشر و آزادی اجتماعات دانست و اظهار کرد: در همه جای دنیا از دیدار هموطنان جلوگیری نمی شود و این ممانعت ها که در آلمان اعمال می شود به جایی نخواهد رسید و همه بدانند که ما از این اقدامات واهمه ای نداریم و از موضع خود عقب نخواهیم نشست.

وی که در کنسولگری ترکیه در شهر هامبورگ آلمان و در فضای باز در اجتماع اتباع ترکیه سخن می گفت، جلوگیری از سخنرانی مسئولان ترکیه در آلمان را یک اقدام هدفدار دانست.

هشت روز پیش سخنرانی دو مقام بلندپایه ترکیه در اجتماع هواداران کمپین 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی این کشور با حضور ترک تبارهای آلمان از سوی مسئولان برلین لغو شد.
این امر موجب بروز تنش جدید در روابط برلین و آنکارا شده و واکنش تند رئیس جمهوری، سخنگوی ریاست جمهوری، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و وزیر اتحادیه اروپای ترکیه و تعدادی از مقامات ترکیه را در پی داشت.

ترک های آلمانی بزرگترین اقلیت قومی در آلمان را تشکیل می دهند به طوری که جمعیت ترک ها در آلمان بیش از چهار میلیون نفر و حدود 5.5 درصد جمعیت آلمان تخمین زده می شود.

ترک تبارهای هلند نیز دومین گروه جمعیت غیربومی این کشور محسوب می شوند و جمعیت آنها حدود 500 هزار نفر(سه درصد جمعیت هلند) تخمین زده می شود. 

دولت ترکیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این کشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع ترکیه ساکن داخل و خارج از این کشور دارد.

همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.

برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از کشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از ترکیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی کرده اند.

همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام می شود.

اردوغان: مانع ورود دیپلما‌ت‌ها و سیاستمداران هلندی به ترکیه خواهیم شد

همچنین «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در واکنش به اقدام هلند در ممانعت از ورود «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه به «آمستردام» هشدار داد که مانع از ورود دیپلمات‌ها و سیاستمداران هلندی به ترکیه خواهد شد.

وی در اینباره تأکید کرد: هلند الان به این بیاندیشد که چطور هواپیماهایش می‌خواهند به ترکیه وارد شوند.

خبرگزاری فرانسه گزارش کرد که اردوغان متعهد شده است که اقدام هلند در ممانعت از سخنرانی سیاستمداران ترکیه در ارتباط با همه‌پرسی این کشور برای اتباع ترکیه که در کشورهای اروپایی مستقر هستند را تلافی خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری ترکیه در ادامه هلند را به ادامه سیاست‌های فاشیستی و نازیسم متهم کرد.

منبع: ایرنا و فارس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
2
11
اقای اردوغان زیاد جوش نزن هواپیماهای هلند خواهند نشست . همانطور که برا دست بوسی رفتی روسیه
ناشناس
|
Spain
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
0
2
اونی که شما میفرمایی سیاست بازه نه سیاستمدار. سیاستمدار باید هزار چهره باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
0
4
گرچه خیلی سیاست های اروپایی ها را قبول ندارم اما این کارشان درست است اگر کسی وطنش را ترک می کند و تابعیت دوم می گیرد حداقل لطفی که می توان به او کرد این است که از اول مشخص کند کجا رای می دهد نمی شوند که هم در هلند برای انتخابات هلند رای بدهند و هم در ترکیه برای انتخابات ترکیه در مورد ایرانی های خارج از کشور هم همین طور است مثلا کسی که در آمریکا سیتیزن است قطعا در انتخابات آمریکا رای می دهند آن وقت چرا همین آدم باید بتواند در انتخابات ایران هم رای بدهد؟ چون وقتی سیتیزن شده قسم خورده که منافع آمریکا را حفظ کند یا حتی برای ان کشور بجنگد! این شامل جنگ بر علیه ایران هم می شود. پس این آدم نباید برای انتخابات ایران رای بدهد
ضمن این که تجربه نشان داده که جمعیت مقیم خارج یک کشور همیشه به نفع دیکتاتورها و قدرت رای می دهند نه به نفع مردم آن کشور
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
ولی در هلند و المان بیش از ۸ میلیون ترک زندگی میکنند که دو تابعیتی و زیر نظر دولت ترکیه است و وربوط به بیش از ۷۰ سال است که در انجا زندگی میکنند و بعضی ها هم از دوره امپراطوری عثمانی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
0
1
ترک های دوتابعیتی زیر نظر دولت ترکیه نیستند این را دیگر از کجا پیدا کردی آنها تابعیت دوم را به این شرط می گیرند که تابع قوانین همان کشور باشند
زمان کنعان آورن هم ترک ها همین بساط را راه انداختند و الان خاطرم نیست فکر می کنم آلمان به آنها گفت اگر می خواهید بروید ترکیه و مبالغ زیادی پول به آنها داد حدود یک میلیون نفر به ترکیه برگشتند که به دیکتاتور عزیزشان رای بدهند البته با این شرط که دیگر برنمیایم گردند و تابعیتشان لغو شد
شاید اردوغان فکر می کند که صاحب آن آدم هاست اما هیچ کشوری به کسی تابعیت دوم نمی دهد که آن آدم بخواهد تابع کشور اولش باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
1
0
اردو غان حقش همین است تا دیروز التماس میکرد تو اتحادیه اروپا راش بدن حال اروپا شده نازیسم!
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین