کد خبر: ۴۴۲۴۴۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۳
انتخابات 29 اردیبهشت، آینده ایران را تعیین می‌کند

فارین‌افیرز: مردم رئیسی را نمی‌شناسند/ قالیباف نیز وضعیت بهتری ندارد؛ علیه شهردار تهران چند پرونده مطرح است

جهانگیری و هاشمی‌طبا رای‌شان می‌تواند به سود روحانی به سبد آرا ریخته شود/ محافظه‌کاران در انتخابات سال 92 میلادی شرمنده شدند و چند نامزدشان از روحانی شکست خوردند/ به نظر می‌رسد که نه رئیسی نه قالیباف حاضر به کناره‌گیری نیستند/ رئیسی تجربه یک ساله‌ای در آستان قدس رضوی داشته است. او همچنین در سیاست خارجی نیز برخلاف روحانی تجربه‌ای ندارد/ قالیباف نیز وضعیت بهتری ندارد و اتهاماتی درباره بذل و بخشش‌های او به اعضای شورای شهر وجود دارد/تاریخ ایران از اواخر دهه ۸۰ میلادی به این سو نشان داده است که انتخاب رای‌دهندگان می‌تواند زندگی خانوادگی و بومی ایرانیان و روابط ایران با جهان را تحت تاثیر قرار دهد/قالیباف جاه‌طلب و پرونده‌هایی درباره فساد املاک دارد/
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- نشریه «فارین افیرز» در مطلبی تحت عنوان «مسیر روحانی به سوی تمدید دوره دوم ریاست جمهوری» به ارزیابی و معرفی نامزدهای انتخاباتی و وضعیت هر یک از آنان می‌پردازد. 

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این نشریه می‌نویسد: «اگر معیارهای سال ۲۰۱۳ میلادی را در انتخابات امسال در نظر گیریم نامزدهای میانه‌رو در حال حاضر می‌توانند با روحانی متحد شوند. در آن سال عارف رییس فعلی فهرست امید در پارلمان در حمایت از روحانی کناره‌گیری کرد. در این سال جهانگیری و هاشمی‌طبا می‌توانند با توجه به سوابق اصلاح‌طلبانه‌شان به نفع روحانی کناره‌گیری کنند و حمایت طبقه متوسط را به سود او در انتخابات جلب کنند. در حال حاضر حتی علی لاریجانی، اصولگرای میانه‌رو نیز از روحانی حمایت کرده است. او رییس مجلس است که به تدریج فاصله خود را از تندروها حفظ کرده است. به گفته اصلاح‌طلبان نامزدی جهانگیری در واقع یک طرحی بود برای مقابله با رد‌صلاحیت روحانی توسط شورای نگهبان». 

فارین‌افیرز: مردم رئیسی را نمی‌شناسند/ قالیباف نیز وضعیت بهتری ندارد؛ او چند پروند دارد

این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که قالیباف، رئیسی و میرسلیم سه محافظه‌کاری هستند که در برابر اردوگاه میانه‌روها و اصلاح‌طلبان قرار گرفته‌اند. این سه تن مورد حمایت جبهه نیروهای انقلاب اسلامی یا جمنا هستند و برای شکست دادن روحانی به میدان آمده‌اند. رئیسی روحانی‌ای در سطوح میانی است و ۵۷ ساله که نامزد محافظه‌کاران است. او سید و در دستگاه قضایی بوده است. در ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی رهبری جایگزین آیت‌الله واعظ طبسی به عنوان تولیت استان قدس رضوی مهم‌ترین بنیاد خیریه مذهبی ایران شد. با این وجود علیرغم کسب پشتیبانی از سوی مراکز محافظه‌کار از جمله جبهه پایداری، رئیسی در میان عموم مردم کمتر شناخته شده است. او همچنین در قوه قضاییه در دهه های گذشته فعالیت داشته استو

فارین افیرز درباره قالیباف نیز می‌نویسد: «او ۵۶ ساله است و در ۱۲ سال گذشته شهردار تهران بوده و پیشتر نیز از فرماندهان سپاه بوده فارین‌افیرز: مردم رئیسی را نمی‌شناسند/ قالیباف نیز وضعیت بهتری ندارد؛ او چند پروند دارداست و در قرارگاه خاتم الانبیا حضور داشته است. او برای سومین‌بار است که می‌خواهد رییس‌جمهور شود و در رقابت‌ها شرکت می‌کند. او می‌خواهد نشان دهد که تجربه کار اجرایی دارد اما جاه‌طلب است و پرونده‌هایی درباره فساد املاک و مستغلات به او نسبت داده شده‌اند. همچنین فروپاشی ساختمان پلاسکو در تهران در ژانویه گذشته نیز سبب شد تا بسیاری سوء‌مدیریت او را سرزنش کنند در نتیجه، به شانس او برای پیروزی آسیب می‌زند. او در جریان نارآمی‌های دانشجویی در سال ۱۹۹۹ میلادی نیز در مقابله با معترضان نقش داشت و فرمانده پلیس بود.»

این نشریه در ادامه به میرسلیم اشاره کرده و می‌نویسد: «او سومین نامزد محافظه‌کاران است یک مهندس ۶۹ ساله تحصیلکرده در فرانسه که در دهه ۸۰ میلادی پست‌های بالای دولتی داشته و مشاور رهبر ایران در دوران ریاست جمهوری بوده است. او وزیر ارشاد دوران هاشمی بود. برخی گفته‌اند که او ممکن است به کارزار روحانی کمک کند؛ همان‌گونه که محافظه‌کاری چون ولایتی در سال ۲۰۱۳ میلادی این کار را کرد اما رویکرد سفت و سخت او در قبال برجام مشابه با رویکرد جلیلی است». 

این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که محافظه‌کاران در انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی شرمنده شدند و چند نامزدشان از روحانی شکست خوردند آنان اکنون باید درس بگیرند و بر سر یک نامزد اجماع کنند. این نشریه اما می‌نویسد که به‌نظر می‌رسد که نه رئیسی نه قالیباف حاضر به کناره‌گیری نیستند. 

فارین افیرز در ادامه اشاره می‌کند با فرض این که روحانی بتواند رای طبقه متوسط را کسب کند می‌تواند دور دوم خود را ادامه دهد. رئیسی تجربه یک ساله‌ای در استان قدس رضوی داشته است. او همچنین در سیاست خارجی نیز برخلاف روحانی تجربه‌ای ندارد. البته قالیباف نیز وضعیت بهتری ندارد و اتهاماتی درباره بذل و بخشش‌های او به اعضای شورای شهر وجود دارد.

این نشریه در ادامه اشاره می‌کند که محافظه‌کاران در غیاب احمدی‌نژاد، دست به‌کار ارائه پیشنهادات پوپولیستی ارائه کمک نقدی به رای‌دهندگان شده‌اند. 

این نشریه در پایان با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران می‌نویسد: «تاریخ ایران از اواخر دهه ۸۰ میلادی به این سو نشان داده است که انتخاب رای‌دهندگان می‌تواند زندگی خانوادگی و بومی ایرانیان و روابط ایران با جهان را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال، می‌توان به تفاوت دوره‌های ریاست جمهوری رییس‌جمهوری دولت اصلاحات و احمدی‌نژاد اشاره کرد.» 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۰
0
0
توکل بر خدا انشاا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
1
1
92 میلادی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
6
4
حتی وابستگی کارشناسی به بیرون دارید دست ازاین کارهایتان بردارید
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
2
1
میر سلیم کیه ؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین