کد خبر: ۴۶۱۲۶۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹
وزیر خارجه می‌گوید گزینه خروج از برجام برایمان روی میز است

هشدار ظریف به ترامپ درباره برجام و سیاست تغییر رژیم در ایران/خودتان را مسخره نکنید، به واقعیت‌ها بنگرید!/کنایه به عربستان

وزیر امور خارجه کشورمان به رییس‌جمهوری آمریکا هشدار داد، ایران این گزینه را در اختیار دارد که از توافق هسته‌ای خارج شود.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدجواد ظریف در مصاحبه با نشنال اینترست گفت: در صورتی که تعرضی عمده رخ دهد -یا همان چیزی که در برجام عدم اجرای قابل توجه هشدار ظریف به ترامپ درباره برجام و سیاست تغییر رژیم در ایران/کنایه به عربستانخوانده می‌شود-، ایران گزینه‌های دیگری در اختیار دارد؛ از جمله خروج از توافق.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ وی خاطرنشان کرد: ایران مسیری را که در برجام تعیین شده طی کرده یعنی به کمیسیون مشترک برجام رجوع کرده است تا مطمئن شویم که کوتاهی‌های ایالات‌متحده در زمینه برجام، چاره‌اندیشی شود.

ظریف افزود: این موضوع هم در دولت ترامپ و هم در دولت اوباما، موضوع بحث‌های کمیسیون بوده؛ مثلا صدور مجوز خرید هواپیماهای بوئینگ، چهار ماه و صدور مجوز خرید هواپیماهای ایرباس ۹ ماه طول کشید که به نظر ما، این زمانی طولانی است.

وی گفت: برخی از بخش‌ها (اقدامات آمریکا علیه برجام) حل شد و بخشی هم نه.

اظهارات وزیر خارجه در شورای روابط خارجی

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین برای بررسی تحولات خاورمیانه، روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی در اندیشکده شورای روابط خارجی با حضور «ریچارد هاس»، رئیس این اندیشکده شرکت و سخنرانی کرد.

 محمد جواد ظریف در اظهارات خود به دوران جنگ عراق اشاره و تأکید کرد که در آن دوران تمام قدرت‌های دنیا از صدام حمایت می‌کردند اما در نهایت ایران با اتکا به مردم خود توانست ادامه دهد و به توفیق دست یابد.

ظریف در پاسخ به پرسشی درباره تعاملات با دولت ترامپ خاطرنشان کرد که با رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفت‌وگویی نداشته‌ است اما این بدین معنا نیست که احتمال تعامل در آینده وجود ندارد.

وزیر امور خارحه کشورمان تأکید کرد، تسلیحات هسته‌ای امنیت هیچ کشوری را تأمین نمی‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره استقلال قوه قضایی ایران گفت: قضات بخشی از نظام حقوقی هستند که به صورت فرمایشی انتخاب نمی‌شوند بلکه در یک چارچوب حقوقی و با طی فرآیندهایی به سمت خود می‌رسند. نظام قضایی ما مستقل است و بر اساس قانون عمل می‌کند.

ظریف ادامه داد: دادگاهی در نیویورک ما را در رابطه با وقایع یازدهم سپتامیر جریمه کرد و این در حالی است که عربستان و هم‌پیمانان شما در این وقایع دست داشتند.

در ادامه این سخنرانی ریچارد هاس پرسشی را به این صورت مطرح کرد: تیلرسون به تازگی از حمایت از عناصری در داخل ایران برای تحقق گذاری مسالمت‌آمیز در حکومت این کشور سخن گفت. حلقه‌ای از سناتورهای آمریکایی کمتر دیپلماتیک بوده و خواستار تغییر رژیم شده‌اند. نظر شما چیست و این موضع چه تأثیری بر دیدگاه شما در قبال ایالات متحده دارد؟

ظریف در پاسخ به این پرسش گفت: تأثیر این امر (بر دیدگاه ما) این است که متوجه می‌شویم آمریکا از تاریخ عبرت نمی‌گیرد. آمریکا در ایران در سال ۱۹۵۳ دست به تغییر رژیم زد و می‌بینید که این حرکت چه برایندی برای آمریکا داشت. آمریکا از زمان انقلاب سیاست تغییر رژیم را دنبال می‌کند. این روند در دوره اوباما رسماً متوقف شد؛ هرچند به اعتقاد ما در عمل این نبود.

وی ادامه داد: تفاوت میان ایران و هم‌پیمانان آمریکا در منطقه این است که ما مشروعیت و قدرت خود را از مردم می‌گیریم. واقعیت این است که ما در ۳۸ سال گذشته تحت فشار بوده‌ایم. همه کشورهای منطقه ما نوعی چتر خارجی دارند؛ یا از طریق ناتو یا پشتیبانی مستقیم آمریکا. ایران ندارد. ما چطور بدون هیچ حمایت خارجی قادر به ادامه بوده‌ایم؟ علت این است که به مردم خود متکی هستیم.

ظریف گفت: این مردم به مدت ۱۰ ساعت در صف بودند تا در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی دهند. ژنرال ماتیس چند روز پیش گفت ایرانی‌ها حق انتخاب ندارند. و آیت‌الله رییس‌جمهور را انتخاب می‌کند و این‌گونه توضیح داد که انگار ترامپ در آمریکا رییس‌جمهور بعدی را انتخاب کند. مردم ۱۰ ساعت در صف می‌ایستند که رییس‌جمهوری را انتخاب کنند که از قبل انتخاب شده است؟! شاید مردم داخل ایران شست‌وشویی مغزی شده‌اند! ایرانی‌ها در لس‌آنجلس چهار ساعت در صف می‌ایستند که رییس‌جمهوری را انتخاب کنند که از قبل مشخص است؟! خودتان را مسخره نکنید! به واقعیت‌ها بنگرید. تغییر رژیم در ایران جواب نمی‌دهد زیرا کشوری نیست که برای بقا و مشروعیت به آمریکا وابسته باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت: آمریکا باید رویه خود در قبال تحریم‌ها را تغییر دهد. وقتی آمریکا تحریم‌های هسته‌ای را علیه ایران آغاز کرد، ما ۲۰۰ سانتریفیوژ داشتیم که پس از تحریم‌ها و در زمان مذاکرات این تعداد به ۲۰ هزار سانتریفیوژ رسید. پس نتیجه این تحریم ۱۹ هزار و ۸۰۰ سانترفیوژ بیشتر بوده است. تحریم‌ هیچ‌گاه کارآمد نبوده است. به عنوان فردی که در سال ۱۹۸۲ پایان‌نامه ارشد خود را درباره تحریم‌ها نوشته‌ام، می‌گویم که تحریم جواب نمی‌دهد.

ظریف درباره موضع ایران در قبال کردها و رفراندومی که می‌خواهند در عراق برگزار کنند، گفت: به اعتقاد ما، رفراندوم گزینه درستی نیست ونتیجه فاجعه‌باری برای عراق به دنبال خواهد داشت. تأثیر این کار برای امنیت عراق و منطقه فاجعه‌بار خواهد بود. ما به دوستان خود در کردستان عراق که همگی از بارزانی گرفته تا سایرین دوستان ما هستند، توصیه کرده‌ایم که این کار را نکنند. به نظر من این نظر مشترک همه کشورهای منطقه است.

وی تصریح کرد: با این حال معتقدم سیاست‌های ضدکردی در هر جای منطقه نتیجه عکس خواهد داد.

در ادامه هاس از ارزیابی ظریف از سیاست‌های ترکیه در قبال کردها پرسید که ظریف با لبخند پاسخ داد: من در امور داخلی سایر کشورها مداخله نمی‌کنم. من صرفاً تحلیل‌گری هستم که نکات تحلیلی مطرح می‌کنم.

به نوشته ایسنا؛ نشست شورای روابط خارجی با محوریت تحولات خاورمیانه و راه حل های پیشنهادی ایران برای حل بحران های جاری در این منطقه برگزار شد. در این نشست علاوه از برخی دیپلمات‌های سابق آمریکایی، صاحبنظران و نخبگان مسائل مربوط به سیاست خارجی آمریکا و اصحاب رسانه‌های مختلف جهان حضور داشتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
1
11
درود بر ظریف که با اقدامی هوشمندانه هم به ایالات متحده خط قرمز را نشان داد و هم به کسانی که در داخل زحمات طاقت قرسای تیم هسته ای ایران را به سخره می گیرند.تا خدا جه بخواهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
2
15
ظریف را که با تدین و ذکاوت و دانش و فلسفه یافته ها در علم امور خارجه کشور و تسلط خواندن و محاوره ، به زبان سیاسی بین المللی ، مسایل دیپلماتیک ملت علوی را با تکنیک و تاکتیک های خارجی و داخلی و صبر اخلاقی تشیع ایرانی اش در مقابل برادران کم سواد با مقاومت و پشتیبانی روحانی ادامه میدهد . خدا خودش و والدین اش را در دنیا و اخرت از مقربان درگاهش قرار دهد . امین
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
دوست عزیز منظورت را فهمیدم و با شما کاملا موافقم . ولی بهت منفی دادم به خاطر اینکه یک جمله ای نوشتی که توش ۵۹ کلمه گنجاندی.
محمدیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
1
6
ظریف بی نظیره بعنوان یک ایرانی وقتی حرف میزنه انسان احساس غرور می کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
0
6
من توصیه میکنم دکتر ظریف مشابه همین توصیه ها رو به بعضی نیروهای داخلی هم داشته باشند و از اونها بخواهند که خودشون رو با مردم سرشاخ نکنند و امورات رو به رای اکثریت که در همه پرسی ملی استخراج شده واگذار کنند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین