کد خبر: ۴۶۶۵۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۲
در آستانه معرفی کابینه دولت دوازدهم

کابینه فراجناحی چیست؟

دولت دوازدهم همانند دولت یازدهم با رویکرد اعتدالی و دید توسعه گرایانه به دنبال اصلاح امور و رفع مشکلات کشور و دفاع از حقوق ملت در عرصه های داخلی و خارجی است و در این مسیر بر خود لازم می بیند که ازتمام نخبگان و افراد توانمند در دولت استفاده نماید.
آفتاب‌‌نیوز :
سید مهدی هاشمی- در آستانه معرفی لیست اعضای کابینه دولت دوازدهم بارها از سوی رییس جمهور و سخنگوی وی مطرح شده است کابینه فراجناحی چیست؟که دولت دوازدهم فراجناحی خواهد بود. موضوعی که در سال 92 نیز از سوی دکتر روحانی مطرح شده بود اما به نظر می رسد در این دوره و در بین گروه های سیاسی کشور فراجناحی بودن تبدیل به موضوعی چالش برانگیزتر شده است. عده‌ای چنین موضوعی را بی معنی دانسته و عده ای نیز عنوان می‌کنند که آنها به دنبال سهم‌خواهی بیشتر هستند. 

شاید از دید بسیاری، کابینه فراجناحی همانند کابینه ائتلافی در برخی دیگر کشورهاست که به سبب آنکه حزب حاکم حایز اکثریت آرا نمی شود نمی تواند به تنهایی دولت را تشکیل دهد و درنتیجه با دیگر احزاب وارد ائتلاف می شود. اما فراجناحی بودن دولت در ایران بسیار متفاوت از این موضوع است.

در ایران رییس جمهور منتخب که اکثریت آرای ملت را به دست آورده است هیچ گونه اجباری به تشکیل کابینه ائتلافی و یا استفاده از همه جریانات سیاسی در کابینه ندارد. همان طور که در اکثر دولت های پیش از این هم رییس جمهور کابینه را از افراد جناح و یا جریان سیاسی نزدیک به خود انتخاب می‌کرد. 

دولت دوازدهم همانند دولت یازدهم با رویکرد اعتدالی و دید توسعه گرایانه به دنبال اصلاح امور و رفع مشکلات کشور و دفاع از حقوق ملت در عرصه های داخلی و خارجی است و در این مسیر بر خود لازم می بیند که ازتمام نخبگان و افراد توانمند در دولت استفاده نماید.

دکتر روحانی امروز رییس جمهور 80 میلیون نفر است و باید از حقوق یکایک افراد، اقوام و اقلیت ها، همه جناح ها و زن و مرد دفاع کند ولی این حق را دارد که در کابینه از تفکری استفاده کند 24 میلیون نفر به آن رای دادند. واضح است که احزاب و جناح هایی به نوع تفکر نزدیک تر هستند ولی قطعا منحصر به یک جناح نیست و تعداد زیادی از گروه های سیاسی دلسوز کشور را در برمی گیرد. 

 در زمانی که احزاب قوی و گسترده در کشور وجود ندارد که البته برای رشد احزاب باید بسترسازی لازم انجام و موانع آن برطرف شود ولی تا آن زمان استفاده از تمام ظرفیت های انسانی کشور برای توسعه نیازمند داشتن دید فراجناحی به انتخاب افراد و استفاده از متخصصین و دلسوزان هر سه جریان اصلاح طلب، اصول گرا و اعتدال گرا در کشور است. 

چانه زنی و مذاکره احزاب برای رسیدن به خواسته هایشان در همه جا وجود دارد و ایرادی برآن نیست ولی نباید از یاد برد که مطرح کردن اتهامات بی پایه و فشارهای غیر معقول و برهم زدن نظم و قاعده در نهایت به ضرر تمام ملت و کشور خواهد انجامید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
0
2
این نفراتی که به عنوان وزیر معرفی شدن تعدادیشون توصیه شده هستند و در استانها از اینها قوی تر هست.کاش رای نمی دادیم دیگه دلمون نمی سوخت.در استان مادر 4 سال قبل مارای دادیم و اصلاح طلبا بیشتر زحمت رو کشیدن اونوقت در استانداری و اغلب دستگاههاپستهارو دادن به اصولگراها و به ریش ما می خندیدن.این مساله شاید در تهران ضعیف تر باشه و لی در استانها زیاده.پس دیگه حزب و حزب بازی گفتنتون برا چیه وقتی رای میاریدو وزیر اصولگرامعرفی می کنید؟این کیه برای وزارت علوم یا اموزش و پرورش؟ادم قحطیه؟خودتون خنده تون نمی گیره که با یه عده در حد مدیر کل ادارا، جلسه هیات وزرا بگیرید؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین