کد خبر: ۴۶۹۷۹۳
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۱

آزادی مشروط نویسنده ترک‌تبار مخالف اردوغان در اسپانیا

وکیل مدافع دوغان آخانلی، نویسنده‌ ترک‌تبار که به درخواست آنکارا در اسپانیا بازداشت شده بود، از آزادی مشروط او خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
دوغان آخانلی که از سال‌ها پیش در آلمان زندگی می‌کند، روز شنبه با پیگیری دولت ترکیه در اسپانیا بازداشت شده بود. با این حال، وکیل او در پیامی فیس‌بوکی اعلام کرد دادگاه حکم به آزادی موقت موکلش داد؛ مشروط بر آن که از مادرید خارج نشود.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دولت آلمان به اسپانیا هشدار داده بود این نویسنده را به ترکیه مسترد نکند.

همچنین زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان، روز شنبه از همتای اسپانیایی خود خواسته‌ بود تا اجازه دسترسی آخانلی به کمک‌های کنسولی را «هرچه زودتر» صادر کند.

به گزارش ایسنا، اتهام اصلی دوغان آخانلی اعلام نشده اما برخی از مقام‌های سیاسی در آلمان، بازداشت او را در اروپا که از منتقدان اردوغان است، به شدت محکوم کرده‌اند.

این نویسنده که در ترکیه زاده شده است، در پی چند سال زندان در سال ۱۹۹۱ به آلمان مهاجرت کرد. او از نویسندگان منتقد به وضعیت حقوق بشر در ترکیه است.

شاخه آلمانی انجمن جهانی قلم نیز با اشاره به نوشته‌های این نویسنده در مورد جریان کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵، اعلام کرده بود، از نظر این انجمن بازداشت او به‌دلایل سیاسی انجام شده‌ است.

پیش از این، واکر بک، نماینده حزب‌سبز آلمان ضمن محکوم کردن این بازداشت گفت، دستگیری دوغان آخانلی با انگیزه‌های سیاسی بوده و اسپانیا نباید او را به دولت ترکیه تحویل دهد.

بک تصریح کرد، این دستگیری نشانگر آن است که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در تلاش برای گسترش قلمرو قدرت خود در خارج از ترکیه و ارعاب منتقدان خود در نقاط مختلف دنیاست.

از زمان کوتادی نافرجام تابستان گذشته در ترکیه، دولت اردوغان ده‌ها هزار نفر را به اتهام توطئه و همکاری با کودتاچیان زندانی یا از کار برکنار کرده است.

دوغان آخانلی ۶۰ ساله، در آثار خود درباره قتل هرنت دینک، خبرنگار ترک-ارمنی‌تبار در سال ۲۰۰۷ نوشته و همچنین آثاری درباره کشتار ارمنی‌ها به دست دولت عثمانی در سال ۱۹۱۵ دارد؛ کشتاری که سال گذشته پارلمان آلمان آن را قتل عام و نسل‌کشی نامید.

الیاس اویار، وکیل آخانلی به مجله اشپیگل آلمان گفت: تعقیب منتقدان دولت ترکیه در خارج از این کشور غیرقابل‌باور است.

در ماه فوریه گذشته هم یک روزنامه‌نگار آلمانی-ترکیه‌تبار که برای روزنامه دی‌ولت آلمان کار می‌کرد، به اتهام تهیه مطالب تبلیغی تروریستی بازداشت شد و همچنان در اختیار پلیس ترکیه است.

روابط ترکیه و آلمان در چند سال اخیر رو به تیرگی گذاشته است و در آخرین تحول آلمان از ترکیه به علت آنچه تلاش برای دخالت در انتخابات ماه سپتامبر این کشور عنوان شده، انتقاد کرده است.

آلمان اعلام کرد، اردوغان از ترک‌تبارهای آلمان خواسته به حزب حاکم که آنگلا مرکل را در رأس دولت دارد، رای ندهند.

رئیس‌جمهوری ترکیه در سخنرانی روز جمعه خود به ترک‌تباران آلمان گفت: از همه می‌خواهم تا به احزابی رأی بدهند که دارای دیدگاهی تهاجمی و توهین‌آمیز نسبت به ترکیه نیستند و به آنان توصیه می‌کنم درکنار صندوق‌های اخذ رای، به احزاب دشمن ترکیه یک درس عبرت بدهند. تخمین زده می شود که شمار ترک‌تباران دارای حق رای در آلمان به حدود یک میلیون نفر می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین