کد خبر: ۴۷۲۶۸۶
تعداد نظرات: ۴۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
دخترانی که خانه بختشان سیاه است

گزارشی تکان‌دهنده از تجاوز به دختران معلول در پرورشگاه!

پرورشگاه قرار بوده پناهگاهی باشد برای کودکانی که خانواده آن‌ها را نپذیرفته یا خود به پای خود از آزار نزدیکان گریخته‌اند تا در فضایی امن بزرگ شوند اما بزرگ شدن پایان تلخی زندگی همه آنها نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
ث. دختر ۳۰ ساله‌ای است که همچون آتنا و بنیتا در دم یا طی چند ساعت تشنگی و گرسنگی به آغوش مرگ نرفته است. او چند سالی است که در یکی از مراکز نگهداری از معلولان عقب مانده ذهنی وابسته به سازمان بهزیستی زندگی می‌کند. او در یک خانواده بدسرپرست و آسیب‌دیده به دنیا آمده و بزرگ شده‌است اما زندگی در این مرکز که چند سال متوالی به عنوان بهترین مرکز بهزیستی معرفی شده هم نتوانسته آرامش و دوری از آزار و اذیت را برای او فراهم کند.
 
به گزارش آفتاب‌نیوز، یکی از مددکاران این مرکز که نخواسته نامش فاش شود از آزار و اذیت جنسی یکی از نیروهای تاسیساتی این مرکز به این دختر آن هم به دفعات متعدد پرده برداشته است اما به گفته این مددکار، پس از احراز این موضوع برای مدیر مرکز، هیچ اقدامی برای دفاع از این دختر انجام نشده و حتی قرار است برای حل و فصل ماجرا او به مرکز دیگری منتقل شود. 
 
این مددکار در ادامه صحبت‌هایش تاکید می‌کند که ث. به تنهایی قربانی اهداف شوم این تاسیساتی نبوده و پیش از این، دو دختر دیگر نیز طعمه هوسرانی این فرد شده بودند و پس از اطلاع مدیر مرکز از ماجرا به مراکز دیگری منتقل شده‌اند.
 
این کارمند تاسیساتی با قرداد حجمی یا شرکتی برای این مرکز کار می‌کرده و پس از روشن شدن ماجرای تعرض او به یکی از مددجویان، با ورود به‌موقع و برخورد جدی بازرسی سازمان بهزیستی از کار بیکار می‌شود اما با این ادعای مدیر مرکز که نیروی تاسیساتی دیگری در اختیار ندارد بار دیگر به کار فراخوانده شده است.
 
نکته تلخ داستان اما اینجاست که فرد متعرض خود نیز پدر یک کودک عقب‌مانده ذهنی است. براساس قانون این دختر باید برای انجام مراحل قضایی و مجازات این مرد به پزشکی قانونی معرفی شود، کاری که مدیر این مرکز از آن خودداری می‌کند.
 
مددکار این مرکز ادامه می‌دهد:‌ مدیر این مرکز که به تازگی ارتقا یافته و برای جلوگیری از بدنامی مرکزش می‌خواهد موضوع را در خفا حل و فصل کند دختر را برای معاینه به جای پزشکی قانونی به مطب یکی از متخصصان بیماری‌های زنان فرستاد، با این حال این متخصص نیز اعلام کرده که برای اثبات تعرض، این دختر باید به پزشکی قانونی برود، موضوعی که مدیر این مرکز همچنان علاقه‌ای به اجرای آن ندارد.
 
حتی او برای این که صورت مساله را پاک کند از روانشناس مرکز خواسته است تا گواهی صادر کند که براساس آن این دختر به دلیل داشتن عقب ماندگی ذهنی توهم داشته و صحبت‌هایش واقعی نیست؛ پیشنهادی که روانشناس مرکز از انجام آن خودداری کرده است. این در حالی است که به گفته این مددکار ث. تنها ۲۰ درصد معلولیت ذهنی دارد و به راحتی می‌تواند یک زندگی را با حمایت‌های دور اداره کند و صحبت‌های او خلاف واقع نیست.
 
«تنبیه بدنی نه! اذیت!» 

بازرسی سازمان بهزیستی به محض اینکه از ماجرا مطلع شده از مسئولان مرکز خواسته که هرچه سریع‌تر گزارش پزشکی قانونی را ارسال کنند، با این حال مدیر مرکز همچنان از این کار جلوگیری می‌کند و مصمم است صورت مساله را پاک کند. 
 
اگرچه سازمان بهزیستی با جدیت تمام انواع مراقبت‌های لازم را در دستور کار دارد اما متأسفانه اخبار مشابهی از مراکز دیگر هم به گوش می‌رسد. در یکی از مراکز نگهداری معلولان ذهنی که دختران ۳۰ تا ۳۵ ساله هم در بینشان هست، علیرغم تذکرات مکرر سازمان بهزیستی، دختر جوانی که می‌گوید خانواده ندارد و مجهول‌الهویه است و چون جایی برای رفتن ندارد اینجا مانده، اعتراف می کند که یکی از مسئولان مرکز و دو نفر از پرسنل آن‌ها را «اذیت» می‌کنند. در پاسخ به این پرسش که «چطور اذیتی» تنها می‌گوید: «وسایلی که خیرین برای ما می‌آورند به ما نمی‌دهند. بعد برای اینکه آن‌ها را بگیریم شرط‌هایی برای ما می‌گذارند.» 
 
وقتی از او می‌پرسم بچه‌ها شرط‌ها را اغلب قبول می‌کنند یا نه می‌گوید: دختران معلول ذهنی و جسمی، مثل هر آدم دیگری نیازهایی دارند. طبیعی است که خیلی از پیشنهادها را سریع قبول کنند. 
 
کسانی که به نحوی از این مرکز بیرون آمده‌اند هم روایت مشابهی دارند. ش. کودک ۱۲ ساله‌ای که به فروش مواد مخدر مشغول است، ‌در پاسخ به اینکه چرا در مراکز نگهداری نمی‌ماند می‌گوید: «اذیت می‌کنند.» و وقتی از او می‌پرسی: «یعنی چه‌جور اذیتی؟ تنبیه بدنی؟» پاسخ می‌دهد: «تنبیه بدنی نه. اذیت...» 
 
یکی هم زیاد است 

مدیرکل پیشین اداره کودکان بی سرپرست و رئیس کنونی مؤسسه خیریه فرهاد که در زمینه زنان بی‌سرپرست مبتلا به سرطان فعالیت می‌کند در پاسخ به اینکه این اتفاقات چه اندازه صحت دارد و به چه میزان رخ می‌دهد می‌گوید: فرض کنید مثلا هزار مرکز داریم و در هر مرکزی ۲۰نفر ممکن است همکاری کنند. اگر خدای نکرده یک درصد از این ۲۰ هزار نفر مشکل داشته باشند چون جامعه آماری ما بالاست به تعداد زیادی می‌رسیم. 
 
نبی‌الله عشقی ثانی تأکید می‌کند: البته این استدلال که ۱۰ هزار بچه را نگه می‌داریم و دو تا بچه ما این طور شده پذیرفتنی نیست. یکی هم زیاد است. یک مرکز نمی تواند بگوید مواظب ۶۰ نفر بودم و یکی از دستم رفت چون نسبت به همه مسئولیت دارد. 
 
وی تصریح می‌کند: البته باید پیشینه این افراد را هم در نظر بگیریم. من بچه ای را داشتم که توسط پدرش مورد آزار جنسی قرار می گرفت و ناپدری با او رابطه مکرر داشته و عمو و دیگران هم از او سوء استفاده می‌کردند. چنین فردی فرق می کند با کسی که در یک خانواده سالم اجتماعی زندگی می کند. 
 
عشقی می‌گوید: البته باید از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان خانه‌های کودکان و نوجوانان که یکی از مشکل‌ترین مسئولیت‌های مراقبتی و تربیتی ما را بر عهده دارند، سپاسگزاری کرد. سخت‌ترین کار در بهزیستی اداره کردن مراکز مراقبت است و سخت ترین کار مراقبت از بچه هایی است که خانواده ای ندارند. این اتفاقات می افتد و مسئولان هم شرعا هم قانونا مکلفند همه دقت ها را به عمل بیاورند، بچه ها را آموزش بدهند، به مربیان و کارکنان هم آموزش بدهند و به طور مستمر و پیوسته باید مراقب آنها باشند. 
 
مدیرکل پیشین اداره کودکان بی سرپرست درباره مراقبت‌های لازم برای پیشگیری از اتفاقاتی همچون تعرض به ث. می‌گوید: بسیاری از آزارهای جنسی در جامعه ما متاسفانه ابتدا از بستگان شروع شده است. حال مرکزی داریم برای بچه‌هایی که از نظر ذهنی و جسمی دچار معلولیت هستند. برای مثال فردی را داریم که ضریب هوشی معادل کودک هفت ساله را دارد.
 
چنین فردی که شرایط جسمی دختر بالغ را دارد اصلا تشخیص نمی دهد و تصورش بازی است. اما طرف دیگر ممکن است بخواهد سوء استفاده کند.
 
عشقی تصریح می‌کند: مسلما در مرحله اول انتخاب کارکنان کنترل ها باید مستمرا اتفاق بیفتد و نظارت بر عملکرد کارکنان باید سالانه و حتی ۶ ماه یک بار باشد. باید منظم کلاس های آموزشی گذاشته شود و این مراقبت کردن چیزی نیست که یک بار انجام بدهید و تمام بشود. 
 
وی در تأیید این اتفاق می‌گوید: مطالعات نشان می دهد آسیب‌ها اغلب توسط افرادی همچون نگهبان، باغبان، خدمه، تمیزکار و مسئول تأسیسات رخ می‌دهد. افرادی که خودشان هم از تحصیلات پایین تری برخوردار هستند و خودشان هم ارتباطات منظم اجتماعی ندارد و بالاخره تمایلات ممکن است آن‌ها را تشجیع کند یا شرایط مساعدی پیش بیاید که به سمت یکی از این بچه ها گرایش پیدا کند و خدای ناکرده اتفاقات بدی بیفتد. 
 
خانه بخت دختران پرورشگاهی سیاه است 

آزار و اذیت داخل مرکز پایان تلخی‌های زندگی این دختران نیست. م. که اکنون چند سال است از مرکز بیرون آمده می‌گوید: وقتی از مرکز بیرون آمدیم، برای چند نفرمان خانه گرفتند تا بعد که ازدواج کردیم به خانه و زندگی خودمان برویم. مدتها گذشت و سرانجام مجبور شدیم باور کنیم که کسی با شرایط ما با ما ازدواج نمی‌کند. هر ۵ نفری که با هم بودیم روابط دوستانه‌ای داشتیم، ‌اما موفق به ازدواج نشدیم. 
 
ادعای م. در فعالیت‌های پژوهشی هم تأیید شده است. در یک پژوهش سه ساله روی دخترانی که از مراکز بیرون آمده‌اند همه دخترانی که در پرورشگاه بزرگ شده بودند و بعد ازدواج کرده بودند ازدواجشان به طلاق منتهی شد و آن‌ها که بچه‌دار شده بودند شرایطشان سخت‌تر هم می‌شد.
 
در بخشی از گفتگوهای نقل شده در این پژوهش آمده که یکی از دلایل نگاه منفی این دختران به مردان بوده است: اغلب دختران با توجه به آنکه از مراکز بیرون نمی‌آمدند با مردی مراوده نداشتند. مرد را موجود بی‌رحمی مثل پدرشان که آن‌ها را رها کرده می‌دیدند و اگر هم او را به یاد نداشتند تنها مردی که می‌دیدند پیرمرد بداخلاق و زمختی بود که باغچه‌ها را آب می‌داد. به همین دلیل از مردان بیزار بودند و بعد از ازدواج هم روش برخورد با شوهر را نمی‌دانستند.
 
مدیرکل پیشین اداره کودکان بی سرپرست در این باره می‌گوید: کسانی که در این مراکز زندگی می‌کنند به دلایل مختلف شرایط متفاوتی داشته‌اند. یکی یک سال اینجا بوده و دیگری ۲۰ سال. از سوی دیگر مربی‌ها ۲۴ ساعته عوض می‌شوند و هرکدام ویژگی خودشان را دارند و این تفاوت ویژگی های این افراد هم روی این بچه ها اثر می گذارد. 
 
عشقی تأکید می‌کند: بعضی از بچه ها قبل از اینکه وارد بهزیستی شوند توسط مادر پدر و بستگان شکنجه شده‌اند یا حداقل تربیت خوبی نشده اند. وقتی ۱۵ نفر با شرایط بسیار متفاوت و ویژگی های آسیب پذیری کنار همدیگر زندگی می کنند خواه ناخواه روی هم اثرهای منفی می گذراند همچنان که اثر مثبت هم می گذارند. 
 
وی درباره شریط ازدواج آن‌ها نیز توضیح می‌دهد: الان یکی از چالش های بزرگ جامعه ما چیست؟ متاسفانه ازدواج بسیار پایین است تعداد بسیار زیادی دختر داریم که سن ازدواج را پشت سر گذاشته اند عدد میلیونی است و به ۳۰ سال رسیده‌اند و هنوز با خانواده زندگی می کنند. وقتی دختری می‌خواهد ازدواج کند خانواده‌ای وجود دارد که از نظر اقتصادی، آموزش آداب اجتماعی و از دیگر ابعاد به عنوان حامی دختر خودش را نشان می دهد. اما در مراکز، این چگونه اتفاق می افتد؟ البته مدیران مرکز و مددکاران اجتماعی مداخله می‌کنند و قواعد و اصول را یادآوری می کنند ولی یادمان باشد هیچ روان شناس و کارکرد دیگر اداری نقش مادر را نمی تواند اجرا کند. 
 
عشقی تصریح می‌کند: سؤال دیگری که پیش می آید این است که چه کسانی با این بچه ها ازدواج می کنند؟ مسلماً خیلی از آقایان به دلایل مختلف ممکن است تمایلی به ازدواج با یک دختر خانمی که در خانه کودکان زندگی کرده اند نداشته باشند اگر چه این دختران سالم و با محبت و زیبا هستند و اگرچه آداب را می دانند و تحت حمایت هستند. 
 
وی ادامه می‌دهد: سرانجام آنکه پس از ازدواج هم اغلب دختران در برهه‌های مختلف از مشاوره و حمایت مادر و خانواده خود برخوردارند. با همه این‌ها تعداد طلاق هایمان فوق العاده زیاد است. آمار رسمی بالای ۲۵ درصد است و بسیاری از جدایی ها در دو سه سال اول رخ می‌دهد. پس اول باید واقعیت های موجود در جامعه را ببینیم بعد حق داریم از خانه کودکان و نوجوانان و کسی که در آنجا زندگی می کند چه میزان انتظار داشته باشیم که بتوانند زندگی خوب و پایداری داشته باشند. 
 
به جرأت می‌توان اکثریت قریب به اتفاق کارکنان مراکز وابسته به بهزیستی، از مدیران و مددکاران گرفته تا نیروهای اداری و خدماتی را از زمره کسانی دانست که عمر خود را برای خدمت به بی‌پناه‌ترین مردمان این سرزمین گذرانده‌اند. کسانی که به جای شغل ساده و ثابت پشت میز با ارباب رجوع شیک و اتوکشیده، کار سخت و پرمسئولیت نگهداری از کسانی را برگزیده‌اند که حتی خانواده‌شان نیز از نگهداری آن‌ها شانه خالی کرده‌است. علیرغم این همه گاه رخدادهای کم‌شماری همچون سرگذشت ث. این کارنامه‌ درخشان را لکه‌دار می‌کند و از این روست که اهمیت کنترل،‌ بازرسی، دقت در فرایند انتخاب کارکنان و آموزش و مراقبت مستمر آنان دوچندان می‌شود.

منبع: مهر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴۳
انصاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
0
31
خاک عالم بر سر ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
کاش نهاد ها و اشخاص متمول و مدیران توانا که می توانند به جلوگیری جرایم جنسی کمک کنند ... کاری انجام دهند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
0
47
صحبت از پرپر شدن یک برگ نیست....باد جنگل را بیابان می کند.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
در نظام قدیم مراکز بهداشتی کنترل شده جنسی جلوی باد جنگل بیابان ساز را می گرفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
0
1
بذارین فکر کنم! شاید بعدا یه چیزی به نظرم اومد نوشتم. آهان، نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
1
1
بذارین فکر کنم! شاید بعدا یه چیزی به نظرم اومد نوشتم.
سهیل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
1
11
چرا این پرده رو کنار میزنید؟ کجامون سالمه؟! منشی های دندان پزشکامون ؟ کارخونه هامون؟ منشی های شرکت های خصوصی مون؟مشکل با گزارش نوشتن حل نمیشه.ریشه این مشکلات رو جای دیگه ای باید ببینید.اگر جراتشو داشتین راجع بهش مقاله بنویسین! اگر هم نه که حداقل بهداشت روانی جامعه رو بیشتر از این بهم نریزین.
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
ای وای دل حساست ازشنیدن این خبر غصه دار شد؟ الان با این خبر آرامش بسیارزیاد روانی جامعه بهم ریخت؟ تاسف به حال تونمیخورم حالم بهم میخوره ازخودم که باید هموطنی مثل توداشته باشم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
15
تعجب است که این خانم هنوز مدیر است وتعجب انگیزتر که ارتقاء هم یافته واین سوالات بسیاری را در پی دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
تعجب نداره که ! سعید طوسی هم هنوز به جوانان درس میده .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
14
بابت اینجور جنایت ها باید گفت که در مسله طوسی بچه با عقل و.درک و شعور بالای داشتند نتوانستند کاری کنند این دختران با این بهره هوشی که جای خود دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
9
واقعاقلبم درد گرفت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
19
جای بسیار تاسف است در جامعه ای که حکومتی اسلامی دارد دستگاه های نظارتی این چنین ضعیف و غیر مسئولانه با موضوع برخورد میکنند.
ناشناس
|
-
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
15
آدم این چیزها رو که میشنوه میخواد خودشو دار بزنه
راست و دروغ این خبرو نمیدونم اما معتقدم باید با مرد های هرزه سخت ترین و خشن ترین رفتار رو داشت
چون یه زن ضعیفتره از لحاظ جسمی پس نباید بهش ظلم بشه
اونم ظلمی شبیه تجاوز...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
17
موضوع تجاوز كه رسانه ها اصطلاحا و براي تلطيف بر روي آن اسم آزار و اذيت مي گذارند چيز جديدي در جامعه ما نيست ولي متأسفانه الان به حالت بحراني رسيده است و كسي هم دنبال ريشه يابي و كشف علل آن نيست و تنها بر روي آن سرپوش مي گذارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
هيس! هيچي نگو. آشغالا رو بزن زير فرش!
آخه ما خيلي خوبيم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
کارگران جنسی پرا کنده کنترل نشده بیماریهای واگیر مثل نوشیدنی های الوده زیرزمینی بصورت خاموش ، جامعه نفرین شده درست کرده اند .
به استان قدس که مالیات نمی دهد ، میگویند اینگونه معضلات ساماندهی کن میگوید ، ما کارشناس حافظ منافع سازمان
خودمان را داریم ، فلان نهاد و..... مسولند .
شناسا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
9
وای بر ما که قرار بود به کمال معنوی برسیم ولی در لجنزاری غرق شدیم.
علیرضا علایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
4
واقعا آدم فقط تاسف می خورد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
5
این موضوع با سیاست های کنونی حل شدنی نسیت چون اگر قابل حل بود دیگر شاهد چنین فجا یع نخواهیم بود چون ریشه این مسله در حالات روانی انسان نهفته هست زنان و دختران هر چه قدر بپوشانید مردان کنجکاوتر و حریصتر میشوند این جز ذات مردهاست کاریش نمیشه کرد ایشان هم معدوم شوند باز سناریو جای دیگری تکرار میشود شما فکر کنید ایران یک میلیلرد جمعیت داشته باشد تعداد اعدامی فقط با نظر شما برای همین بخش چقدر خواهد بود دیگر بخشها را نمیگویم آیا ابزار های کنترلی جامعه جوابگو هست ما برای همه جرایم میخواهیم بکشیم .؟ از یک طرف فشار روانی جنسی جامعه خیلی خیلی بالاست وقتی هم صحبت را در جامعه مطرح میکنی میگویند آیا شما دوست دارید سر ناموستان این بلا بیاید ؟ نخیر از آنطرف نمیخواهیم کسی را روی چوبه دار ببینیم
ليلا
|
Netherlands
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
1
8
با سلام خدمت همه واقعا جاي تاسف وتعجب دارد كه يك معلول ذهني هم امنيت نداردوننگ نفرت برآ ن مدير مركزي كه بي تفاوت ويا شايد براي حفظ. موقعيت ومقام وميز خود دنبال محو كردن موضوع هست آيا اگر اين بالا برسر عزيزخودش هم بيايد اين چنين برخورد ميكند بهرحال خوبست كمي اعتقاد داشته باشيم كه دنيا دارمكافات هست از هر دست كه بدهيم باهمان دست درجايي ديگر ميگريم كسي چه ميداند شايد آن مسئول تأسيسات نقطه ضعفي ازاين مدير دارد كه اين چنين دوباره سركار برگشته. با سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
7
پیشنهادی که روانشناس مرکز از انجام آن خودداری کرده است.

این روانشناسان سر تا سر سال از مرکز دولتی حق الزحمه مستمر می گیرند . نمی دانیم با چه منطقی روانشناسی که برای بالین وبیمار بستری نربیت و مدرک داده شده ، از الگو های بد وزارت بهداشت مثل دندان م پزشکان شاغل در مرکز دولتی فقط نسخه میدهند و ارجاع میدهند به
مطب شخصی . این خلاف در حوزه کارشناس تغذیه مراکز دولنی صورت می گیرد بخش نظارتی هم
می گوید ابزار برخط کنترل نداریم .
روانشناس مرکز معلولین هم انتظار خلاف ، ارجاع به درمانگاه خصوصی اش دارد .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
4
امیدوارم این جامعه عاقبت به خیر شود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
6
دم آفتاب گرم که در اخبار مسایلی را مطرح میکند و نظر مردم برایش در الویت هست دیگر سایت ها که همیشه از گل و بلبل بودن حرف میزنند ما خیلی خوبیم همه خوبند اصلا مشکل نداریم اگر کسی بگوید فردی در ایران به نان شب محتاج هست بی انصاف هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
1
10
دیگه به بهزیستی هم اعتمادی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
0
7
متاسفانه بايد بگم اين اصلاً چيز تازه اى نيست بسيارى از اين افراد براى اينكه قدرت دفاع از خود را ندارند وحتى چون متوجه قبح اين كار نيستند مورد سوء استفاده قرار ميگيرند
ذبیحی رحیم آبادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
3
7
الهم عجل الولیک الفرج
صدف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
0
7
هردم از این در بری میرسد..... .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
1
7
وای به بهزیستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
0
2
بیله دیگ بیله چغندر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
0
8
تمام این مسایل به خاطر این اتفاق میافتد که افرادی که مسئول هستند اصلا خودشان اصالت و ریشه این مسئولیتها را ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
4
1
مشکل مملکت ما اینه که هر جای دین رو که خواستیم قبول کردیم هر جاش که نخواستیم قبول نکردیم مثلا دین ازدواج موقت را حلال کرده اما خودمون حرامش کرده ایم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
0
7
این طفلکای معصوم چه گناهی کردن؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
0
5
درجواب ناشناس در مورد ازدواج موقت ! یک مقدار در مورد ازدواج موقت تحقیق کن از عواقب و معایب آن بیشتر بپرس من خودم تحقیقاتی کردم وبه نتیجه گیری رسیدم آیا اگر جنسیت شما دختر یا زن باشد دوست داری بین مردان سه روز و پنج روز دست به دست بشی من با اینکار مخالفم چون با عرف جامعه ناسازگار هست در شبکه دو مسولی که مرد بود از ازدواج موقت دفاع کرد بعد یک خانمی ازس پرسید دختر ازدواج نکرده داری گفت بله گفت اجازه میدهی دخترت را به ازدواج موقت پسرم در بیاورم ایشان با بغض و ناراحتی گفت نه پس این نسخه شفا بخش را چرا برای مردم میگویید ایشان جواب داد برای مسانی گفتم طلاق گرفتند لذا دوباره سوال کرد آیا شما به انتقال بیماریهای جنسی بین مردان و زنان فکر کردید بقیه تحقیقات با خودتان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
0
4
در مراکز بهزیستی مگه ناظرین وبازرسین وجود ندارد ؟ واگر دارد چرا این قدر فضا برای افراد بی وجدان باز است که راحت برای کسی که جرم می کنه فضا را بازتر وآزادتر بکنه وهیچ جوابگویی هم نداشته باشه؟ مگه میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
صفا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
0
2
خدایا خودت ظهورکن!!!!
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
1
3
اگر ما تحت قیمومت ولایت فقیه و نایب امام زمان هستیم از ایشان عاجزانه تمنا می کنم از این موضوع نگذرند حتی اگر به قیمت بی آبرویی مسولان نظام تمام شود. آقای خامنه ای کسی به فریاد این ملت نمی رسد مسولان در گوشه و کنار این مملکت هر کدام ساز خود را می زنند شما انقلابی به فریاد این دختران جوان بیمار و بی پناه برس و نگذار که حقشان ضایع شود. دلمان پر از درد است. برای ما شرم آور است که در کشور مان که به اسلامی بودن آن افتخار می کنیم از کنار این بی آبرویی ها به راحتی بگذریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
0
2
بهزیستی حق معلولان رو میخوره
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۶
1
1
مستعار مریم اگر طوسی و آن پسر بچه های مظلوم کاری شد برای این هم میشه کاری کرد تازه طرف طوسی زبان و عقل داشتند این دختر که روانشناس میگوید هر دو را ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
6
0
ایقد بزرگش نکنید احتمالا توافقی بوده این دختران معلول انسان هستند و دل دارند؟؟!
چرا همه چیز را شعاری میبینید؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
1
2
این مدینه فاضله جهان اسلام است که برایمان به ارمغان آوردید؟ ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
1
1
شما وقتی ازدواج دختر 9ساله را با مردان پیر و فرتوط قانونی میکنید لابد با خواندن صیغه از دو طرف میشود محرم شد. بله. مبارک است انشالاه
احساس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
0
3
توف به ........
باید اعدامش کرد هم تاسیساتی هم مدیر ........
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین