کد خبر: ۴۷۹۱۹۲
تعداد نظرات: ۳۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۸
رشد اقتصادی اشتغال‌زا و ضد فقر، محور برنامه بودجه ٩٧

افزایش ۵درصدی حقوق در سال ۹۷/ ماموریت ویژه روحانی به دستگاه‌های اجرایی

«اشتغال» مأموریت ویژه روحانی به دستگاه‌های اجرائی در بودجه ۹۷ برای برون‌رفت از شرایط بحرانی بیکاری در کشور است.
آفتاب‌‌نیوز :
 «بیکاری» به‌ عنوان یکی از ابرچالش‌های اقتصاد که بارها از سوی کارشناسان و مسئولان اعلام شده بود و آخرین‌ بار نیز از زبان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقتصادی و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی شنیده شد، دولت را متقاعد کرد تا علاوه بر تغییر نگاه در برنامه پنج‌ ساله ششم، تغییر رویکردی اساسی در برنامه یک‌ ساله بودجه نیز داشته باشد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، آن‌ گونه که پیداست دستگاه‌های اجرائی بنا به مأموریت ویژه ریاست‌جمهوری، موظف شده‌اند تا «اشتغال و فقرزدایی» را به‌ عنوان محورهای برنامه خود در نظر گیرند.

در نتیجه، وجه تمایز بخش‌نامه بودجه ۹۷ با بخش‌نامه بودجه ۹۶ را باید در «تغییر رویکرد» رئیس‌جمهور در بخش‌نامه ابلاغی به دستگاه‌های اجرایی دانست. در حالی‌ که رویکردهای اصلی بخش‌نامه بودجه ۹۶ «رشد درون‌زا و برون‌گرا، دانش‌بنیان، عدالت‌محور و مردمی» در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بود، این رویکردها در بودجه ۹۷ به «رشد اقتصادی فراگیر، اشتغال‌زا و ضد فقر» با محوریت اقتصاد مقاومتی تغییر کرده است. به این معنا که تمام دستگاه‌ها باید در نظام بودجه‌ریزی خود، اشتغال را در کنار رشد اقتصادی سیاست‌های فقرزدا در دستور کار قرار دهند. بر این‌ اساس سیاست‌ها و خطی‌مشی‌های تنظیم لایحه بودجه ۹۷ کل کشور ۲۷ شهریورماه در شورای اقتصاد تعیین و تصویب و با امضای رئیس‌جمهور به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد تا دستگاه‌ها با رعایت این بخش‌نامه نسبت به ارائه پیشنهادهای لازم برای بودجه سال آینده خود اقدام کنند. بخش‌نامه ابلاغی ریاست‌جمهوری، وضعیت بحرانی اشتغال و بازار کار در کشور را نیز مرور کرده است. بر اساس آمار رئیس‌جمهور «مجموعه اقدامات دولت باعث شد تا خالص اشتغال جدید در سال ١٣٩۵ به ۶١۶‌ هزار نفر و در بهار ١٣٩۶ به ٧۰٣‌ هزار نفر برسد. مستند به گزارش مرکز آمار ایران از نتایج نیروی کار برای تابستان سال ١٣٩۶، با وجود افزایش نرخ مشارکت نسبت به بهار سال ١٣٩۶ و تابستان سال ١٣٩۵، نرخ بیکاری به ١١,٥ درصد کاهش یافته است. این نرخ نسبت به بهار سال ١٣٩۶ در حد ١.١ واحد درصد و نسبت به تابستان سال ١٣٩۶ به میزان ١.٢ واحد درصد کاهش را نشان می‌دهد.» بر اساس این گزارش، «اشتغال» مأموریت ویژه روحانی به دستگاه‌های اجرایی در بودجه ۹۷ برای برون‌رفت از شرایط بحرانی بیکاری در کشور است. بر اساس آخرین نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مربوط به بهار امسال، از جمعیت فعال ۲۶‌میلیون‌ و ۶۷۷‌ هزار نفری، حدود ۲۳‌میلیون‌ و ۲۰۸‌ هزار نفر شاغل و سه‌‌ میلیون‌ و ۳۶۶‌ هزار نفر نیز جمعیت بیکار کشور است.

افزایش حقوق ۵درصدی کارکنان دولت در سال ۹۷

این همه در حالی است که بر اساس بخش‌نامه بودجه سال ٩٧، دولت مطابق بخشی از ضوابط مالی ناظر بر تنظیم بودجه سال ١٣٩٧ کل کشور میزان افزایش حقوق کارمندان را پیش‌بینی کرد. بر اساس پیوست دو بخش‌نامه بودجه ١٣٩٧ دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی لازم است افزایش حقوق تا پنج‌ درصد را پیش‌بینی کنند. همچنین بخشی از افزایش حقوق مشروط به اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد شده و آمده است: «ضمنا تا معادل پنج (٥) درصد از محل صرفه‌جویی و اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد به‌ عنوان سایر پرداخت‌ها پیش‌بینی شود.» افزایش حقوق و دستمزد مشمولان قانون کار و مستمری‌ها نیز پنج درصد با رعایت مفاد قبلی است. بر این اساس، در بودجه ١٣٩٧، مبلغ عیدی کارکنان حدود ٩٣٢ هزار تومان خواهد بود. اگر بخش‌نامه حقوق کارمندان دولت را در کنار افزایش حدود ١٤,٥ درصدی حقوق کارگران در انتهای سال قبل قرار دهیم و این دو را با رویکرد «رشد اقتصادی فراگیر، اشتغال‌زا و ضد فقر» در بودجه ٩٧ قیاس کنیم، می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که دولت علاوه بر افزایش اندک حقوق‌ کارمندان و کارگران، نگاهی هم به وضعیت معیشت مردم دارد. اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست‌جمهوری در همان سال اول روی‌ کار آمدن دولت یازدهم در آذرماه ٩٢، اعلام کرده بود که خود واقف بر آن است که مردم ایران با مشکلات اقتصادی دست‌ و پنجه نرم می‌کنند و با تنگناهای معیشتی روبه‌رو هستند. جهانگیری برای همین آگاهی خود نیز از مردم ایران عذرخواهی کرده بود: «از ملت ایران عذرخواهی می‌کنم که سفره آنها کوچک شده است. دولت از وضعیت معیشتی مردم به‌ طور کامل آگاه است و وظیفه خود می‌داند که فشارهای موجود را از خانواده‌ها و زندگی مردم بردارد.» این تنها کلام این دولتمرد نبود. علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم نیز در همین سال گذشته که کشور در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری قرار داشت و جناح‌های مقابل، اقتصاد و معیشت مردم را ابزاری برای سیاه‌ نشان‌دادن کارنامه دولت، بی‌توجه به موانع و مشکلات اقتصادی از جمله تحریم‌ها، قرار داده بودند، به وضعیت معیشت مردم اشاره‌ای کرد: «از معیشت مردم و اشتغال مردم راضی نیستیم. ملت ما شایسته شرایط بهتری است. ملت ما شایسته این شرایط نیست.» او در ادامه کلام خود خطاب به سودجویان از نامساعد بودن وضعیت معیشت مردم گفته بود: «قطعا دستیابی به رشد‌های بالای اقتصادی شدنی است؛ به شرط آن که منازعات انتخاباتی و اهداف سیاسی را وارد این اهداف نکنیم. از گروه‌های سیاسی خواهش می‌کنم اقتصاد را وارد منازعات سیاسی نکنند.» حالا در دولت دوازدهم به نظر می‌رسد آن حرف‌ها، پربیراه نبوده و دولت مصمم شده برای بهبود وضعیت معیشت مردم در سایه رفع بیکاری و اشتغال‌زایی گام بردارد.

زنگ خطر به صدا درآمد

چه شد که دولت این تغییر روند را در دستور کار قرار داد؟ پاسخ به این پرسش چندان دشوار نیست. اگر در حداقل ١٠ سال گذشته، به وضعیت بیکاری و شاخص فلاکت مردم نگاهی داشته باشیم، روند نزولی رفاه مردم را به‌ خوبی شاهد خواهیم بود. طبق بررسی‌ها از سال ٨٥ تاکنون نرخ بیکاری از ١١.٣ درصد به ١٢.٤ درصد در سال ٩٥ رسیده و شاخص فلاکت از ٣٠.٦ درصد به ٢٨.٤ درصد رسیده است. هر چند طبق این آمار، روند رو به‌ ثبات یا کمی بهبود را شاهد هستیم اما نباید نادیده گرفت که وقتی در سطح جهان، دولت‌های توسعه‌یافته در پی افزایش رفاه عمومی هستند، عدم بهبود وضعیت یا رشد اندک آن، می‌تواند زنگ خطری جدی برای کشور باشد. علاوه بر آن که در حال‌ حاضر، همان‌گونه که دولت در گزارش‌های خود ارائه داده است، طبق آمار بهار امسال، سه‌ میلیون‌و ۳۶۶‌ هزار نفر جمعیت بیکار در کشور وجود دارد که به این تعداد روز‌به‌روز افزوده می‌شود، در حالی‌ که ظرفیت اقتصاد کشور با توجه به تک‌محصولی‌بودن آن، قفل شده و این اقتصاد یارای افزایش اشتغال را بیش از ٧٠٠ هزار نفر (مشابه اوج ایجاد اشتغال در دولت اصلاحات) نخواهد داشت. بنا به گفته کارشناسان، باید راهکار دیگری جز درآمدهای نفتی را برای ایجاد اشتغال و به‌ تبع‌ آن بهبود وضعیت معیشت مردم در نظر گرفت که حالا باید دید دولت در این راستا می‌تواند به‌ درستی گام بردارد یا خیر. با این‌ حال به نظر می‌رسد، زنگ خطر جدی برای این بحران از سوی دولت دوازدهم در برنامه یک‌ ساله بودجه نیز به صدا درآمده است.»

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
4
16
وقتی مدیران 18000000 میلیون حقوق میگیرند 5 درصد آن میشود 900000 تومان ولی کسی که 1500 هزار تومان میگیرد 5 درصد افزایش حقوق میشود 75000 تومان . لذا دولت باید در بخشنامه اعلام میکرد که حقوق های زیر 5 میلیون ده درصد افزایش دهد و بالای 5میلیون را 5 درصد و بالای 10 میلیون را هیچی افزایش ندهد همیشه فقیر فقیر تر میشود و پولدار پولدارتر .استادان دانشگاه که حقوق بالایی دارند با 5 درصد حقوق شان باز حقوق نسبتا مناسبی میگیرند اما کارمند بدبختی که متوسط حقوقش 2 میلیون است 100 هزار تومان افزایش میدهید این عملا حذف یارانه از سبد خانواده است و عدالت نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
هرکه بامش بیش برفش بیشتر .
استاد دانشگاه خرجش هم ، قبلا زیاد بوده هم الان زیاد است .اغلب پس انداز عادی نداشته و حداقل سالی یک بار می توانند با پس انداز در مجامع بین المللی رشته تحصیلی خودشان با صرفه جویی شرکت کند .
ناشناس
| Netherlands |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
افرادی که منفی دادند یا استاد دانشگاه هستند یا مدیری که بالای 5 و 10 میلیون حقوق میگیرد چون این اضهار نظر به نفع کارمندان بود
سیدمحمد حاتمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
معیشت ومنزلت معلمان هر سال ضعیفتر و...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۴
با سلام. بنده استاد دانشگاه هستم با حقوق 4 میلیون و در سن سی و چهار سالگی (95) رفتم سر کار. دوستان عزیزی که با لیسانس و فوق لیسانس در سن حداکثر 26-27 میرین کارمند میشین یا از 20 سالگی میرین تو کار آزاد و حالا معترضین آیا حاضرین 10 سال دیگه صبر کنین سختی بکشین و درس بخونین و بعد بجای 2یا3 میلیون، 4 میلیون بگیری؟ بخدا اگه قبول کنید! انصاف هم خوب چیزیه.
مهدی
|
-
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
2
دست گلتون درد نکنه....
رسول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
17
چرا 5 درصد، همه چیز افزایش یافته و گران شده انوقت 5 درصد! فکر کنم عادلانه نباشه. اول سال 96 حداقل 10 درصد بود و انوقت سال 97 باید 5درص باشه !! چرا هر سال کم میشه؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
میگن پنج درصد که شما عادلانه اش حداقل
بیست درصد است ، را نگویید.
ناشناس
|
-
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
9
مکه بیکار داریم؟
تو سرشماری یه گزینه هایی گزاشته بودند که مادربزرگ هایی رو که از دنیا رفته بودند رو هم شامل میشد و شاغل بحساب میومدند. خخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
11
پنج در صد افزايش حقوق كارمندان چيزي نيست.
ناشناس
|
-
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
7
پس کی عقب ماندگی رفاه کارمندان جبران می شود ؟؟؟ تا کی باید خجالت زن و فرزندمان را بکشیم ؟؟؟؟؟ افزایش حقوق باید حداقل 2 برابر نرخ تورم باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
5
ده سال بیست درصد تورم عملی و ده درصد افزایش باز نشستگی نهایتا چیزی برایش نمی ماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
7
به زبان ساده کلیه کالاها وخدمات درسالجاری 15تا60درصدافزایش قیمت داشته اند من حقوق بگیرباسه سرعائله باحقوق 1200000تومان چگونه گذران نمائیم کرایه خانه ،خرج خوراک ،خرج پوشاک،خرج مریضی،خرج ..................بعد 5درصد یعنی 60000تومان پول یک کیلوگوشت می خواهد به حقوق بنده اضافه شده وزندگی مرادرقرن بیست ویکم دگرگون سازد وابی که بدبخت شدیم خدایا خودت کمک کن واقعاًدرمانده شده ایم.
ناشناس
|
-
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
6
5درصد هم از ناحیه صرفه جویی ها ی دستگاه ها گذاشته اند.حال سوال این است وزارت خانه هایی مثل آموزش وپرورش که تمام بودجه ی آنها را دولت تأمین می کند از کجا باید صرفه جویی کنند؟
کارمند بدبخت
|
-
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
5
پس کی عقب ماندگی رفاه کارمندان جبران می شود ؟؟؟ تا کی باید خجالت زن و فرزندمان را بکشیم ؟؟؟؟؟ افزایش حقوق باید حداقل 2 برابر نرخ تورم باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
6
امید است دولت محترم متناسب با دریافت های حقوق سقف تعیین و درصد افزایش سال آینده را اعمال کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
6
یعنی همان ریاضت اقتصادی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
6
پنج درصد در قیاس تورم بسیار پایینه....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
1
4
همیشه تورم بد بخت ها را بد بخت تر می کند. راستی تورم برای ثروتمندان و فقرا یکسان است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
7
خاک بر سرشون .
کارمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
6
سلام
حداقل کارمندان ضعیف تر رو افزایش بیشتری بدهند .
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
8
5درصد گفته اند که به 6درصد راضی و خوشحال شیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
4
بخشنامه 35 درصدی چی شد؟
قبله انتخابات....اسفند؟
چی شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
4
اصلاپنج درصد از حقوقها را کم کنند یعنی چه کارمند حقوق میخواد چکار کنه اشکنه تخم مرغ اب پز یک وعده از غذا را حذف.کنیدکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
5
حقوق ریالی خرج زندگی ارزی، این چیزی است که در نظر گرفته نمیشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
2
۵۰ درصد هم زیاد بشه باز هم زندگی ما زیر خط فقره چه برسه ۵ درصد
پاپی تال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
0
1
30سال دنبال رفاه می گشتم پیدا نکردم تا اینکه الان چند سالی ست بازنشسته شدم باز پیدا نکردم .!
رفتم دکتر ایشان قرص بی خیالی برایم نوشتندالان هر روز یکی می خورم بی خیال رفاه شده ام .
بنظرم دولت به جای افزایش حقوق بهتر است به هر کارمندی که دنبال رفاه می گردد قرص بی خیالی تجویز کناد !!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۶:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
1
ببینید حتی در میان کسانی که اینجا نظر داده اند هم مستاجری وجود نداره. نمیدونم چرا کسی به فکر مستاجرا نیست. بابا به خدا نرخ اجاره وحشتناک شده اگه مستاجر نیستید یه نگاهی به وب سایت های املاک بندازید که دستتون بیاد. آیا نرخ اجاره 5 درصد بالا رفته؟ صابخونه ها اگه میتونستن اسلحه ذست میگرفتن کل دار و ندار مستاحرا رو یه جا میبردند دیگه راحت بشن.یه زمانی هرکی یه خرابه داشته بعد یهو قیمت خونه بالا رفت خرابه ها میلیاردی ارزش پیدا کردن اونا خونه دارن بقیه دیگه به هیچ وجه نمیتونن خونه بخرن تا ابد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
1
افزایش باید ده درصد باشد. همه چیز گران شده است این چه حساب غیر معقولی است که می کنند. اصلا 5 درصد قابل پذیرش نیست.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
1
مستعار6.37 جهت همراهی و تکمیل با نظر شما . اگر به شهرها و استانهای کشور مسافرت کنی میبینی که مردم قدیم یعنی 70سال پیش با امکانات چوب وکاه و گل یک خانه کوچکی و ساده و زیبا در وقت کم بنا کرد ده تا از فرزندانش در آن منزل کوچک بزرگ شدند ودرس خواندند و ازدواج کردند و خیلی هم در کنا یکدیگر خوش بودند ولی متاسفانه ساختمان از زمانی مشکل شد که بعضی افراد سودجو به عنوان کالای سرمایه ای بهش پرداختند و گران شد مثلا هم شمال هم کیش هم تهران هم شیراز خانه دارند ولی چون همه جای ایران میخواهند خانه داشته باشند دیگر این شرایط و فرصت برابر برای شما و فرزندان ما ایجاد نخواهد شد یعنی نان داخل سفره یک سری اینقدر پر اشتها هستند به کسی که ضعیف تر هست نمیرسد چون زمین گران شده تقاضا بالا و عرضه محدود هست ودوم ساده زیستی آیا کسی حاضر هست در آن خانه های ساده زندگی کند خیر من هم مشکل مسکن داشتم همان راهی که گفتم رفتم و خودم را از مستاجری نجات دادم موفق باشید
ناشناس
|
Norway
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
0
پس چرا بهره وام بانکی 18 درصد است
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
0
2
این افزایش حقوق چند د ر صدی فقط افزایش کرایه تاکسی را جبران میکند من بازنشسته همچنان خجل خانواده !!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۲
0
0
نمی دونم چرا تو این کشور بودجه همه چیز یا کاهش پیدا میکنه یا چند درصد فقط زیاد میشه اما بودجه نظامی چند برابر میشه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین