کد خبر: ۴۸۵۶۶۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۹
یک ماه پس از برگزاری همه‌پرسی و رای به استقلال

مسعود بارزانی قدرتش را واگذار کرد/آینده نامشخص اقلیم کردستان

نامه مسعود بارزانی روز یکشنبه در پارلمان اقلیم کردستان عراق قرائت خواهد شد. بنا به همین گزارش مسعود بارزانی در نامه خود قدرتش را واگذار کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- مسعود بارزانی، رئیس دولت اقلیم کردستان عراق دوره ریاست خود را پس از روز اول نوامبر (۱۰ آبان) تمدید نخواهد کرد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، یک مقام رسمی دولت اقلیم کردستان عراق با اعلام این خبر از ارسال نامه ای در این مورد به پارلمان این منطقه از سوی مسعود بارزانی خبر داد. به گفته این منبع این نامه در پارلمان اقلیم کردستان عراق به بحث گذاشته خواهد شد.

مسعود بارزانی قدرتش را واگذار کرد/آینده نامشخص اقلیم کردستان عراق

شبکه کُردی «روداو» نیز گزارش کرده است که نامه مسعود بارزانی روز یکشنبه در پارلمان اقلیم کردستان عراق قرائت خواهد شد. بنا به همین گزارش مسعود بارزانی در نامه خود قدرتش را واگذار کرده است.

رئیس اقلیم کردستان عراق در نامه خود خواستار تقسیم قدرتش بین دولت، پارلمان و دستگاه قضایی شده است. دوره ریاست مسعود بارزانی در حالی چهار روز دیگر به پایان می رسد که قرار بود با پایان این دوره انتخابات ریاستی و پارلمانی در اقلیم کردستان عراق برگزار شود. با این حال این دو رای‌گیری به دلیل افزایش تنش‌ها بین اربیل و بغداد به طور نامحدود به تعویق افتاد.

مسعود بارزانی، ۷۱ ساله، در حالی تصمیم به عدم تمدید دوره ریاست خود گرفته است که تنها چند هفته از برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان عراق می‌گذرد. در همه پرسی روز ۲۵ سپتامبر (سوم مهر) بیش از ۹۲ درصد شرکت‌کنندگان با استقلال اقلیم کردستان عراق موافقت کردند.

دولت عراق دستور تعطیلی شبکه کُردی «روداو» را صادر کرد

همچنین دفتر رسانه‌های صوتی و تصویری کمیسیون رسانه‌ها و ارتباطات دولت عراق دستور تعطیلی شبکه کردی «روداو» را صادر کرد.

در دستور صادره از سوی این کمسیون دلیل تصمیم اتخاذ شده علیه شبکه خبری «روداو» عدم اخذ مجوز فعالیت از این کمیسیون و همچنین پخش برنامه‌هایی عنوان شده است که «تحریک به خشونت و نفرت می‌کند» و «صلح و ثبات اجتماعی» را زیر سوال می‌برد.

بنا به اعلام شبکه «روداو» دستور کمیسیون رسانه‌ها و ارتباطات دولت عراق به طور رسمی به این شبکه ابلاغ نشده است. این شبکه خبری ضمن «غیرقانونی» تلقی‌کردن دستور صادر شده علیه این شبکه دولت عراق را مسئول تامین امنیت کارکنان خود دانسته است.

شبکه «روداو» مجوز فعالیت خود را از وزارت فرهنگ دولت خودمختار اقلیم کردستان عراق دریافت کرده است.

دولت عراق به دنبال برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق در روز ۲۵ سپتامبر (سوم مهر) در ابتدا ارتباط هوایی کردستان عراق با خارج از این منطقه را قطع کرد. بغداد سپس در روز ۱۳ اکتبر عملیاتی نظامی برای بازپس گیری استان کرکوک از نیروهای پیشمرگه را آغاز کرد.

حدود یک هفته پس از آغاز این عملیات ارتش عراق توانست آخرین منطقه استان کرکوک را که تحت کنترل نیروهای کرد قرار داشت، تصرف کند.

حیدر عبادی، نخست وزیر عراق روز پنجشنبه گذشته بر لزوم «ابطال» نتیجه همه پرسی استقال در اقلیم کردستان عراق تاکید کرده بود. نخست‌وزیر عراق با این حال روز جمعه از تعلیق ۲۴ ساعته عملیات نظامی در شمال عراق خبر داده بود.

آینده نامشخص اقلیم کردستان عراق یک ماه پس از رای به استقلال

چشم‌انداز استقلال اقلیم کردستان عراق یک ماه پس از برگزاری همه پرسی در این منطقه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

کُردهای عراق به دنبال رای ۹۲ درصدی به استقلال اقلیم کردستان این کشور در همه پرسی روز ۲۵ سپتامبر (سوم مهر) بیش از هر زمان دیگری رویای تشکیل کشور کردستان را در دسترس می‌دیدند. این در حالی است که به جز اسرائیل تمام کشورهای منطقه و قدرتهای جهانی با برگزاری این همه‌پرسی مخالف بودند.

آمریکا که از احتمال تضعیف روند مقابله با گروه داعش نگران بود، با وجود حمایت از کُردها در نبرد با جنگجویان داعش از برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان عراق استقبال نکرد.در مقابل دولت اقلیم کردستان به پشتوانه حمایت‌های اخیر جهانی از کُردهای عراق در نبرد با داعش امیدوار بود نگرانی پایتخت‌های غربی از ثبات در منطقه باعث عدم حمایت آنها از برگزاری همه‌پرسی استقلال نشود.

با این حال از ماهها پیش نشانه‌هایی از مقاومت سرسختانه بغداد در برابر چشم‌انداز استقلال اقلیم کردستان این کشور دیده می‌شد. حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق حتی پیش از برگزاری همه‌پرسی از احتمال انجام عملیات نظامی سخن گفته بود.ایالات متحده و ترکیه نیز خواستار تعلیق همه پرسی شده بودند.

با وجود شرکت بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در همه‌پرسی روز ۲۵ سپتامبر، دولت مرکزی عراق بلافاصله پس از این رفراندوم واکنش تندی به دولت اقلیم کردستان این کشور نشان داد.

پیشروی‌های ارتش عراق با حمایت نیروهای عمدتا شیعه «بسیج مردمی عراق» (حشد الشعبی) به دست آمد.

اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی این کشور در حالی روز جمعه بر سر برقراری آتش‌بس در شمال عراق به توافق رسیدند که سخنگوی دولت خودمختار کردستان عراق از «تلاشهای دیپلماتیک» برای تعیین تاریخی برای آغاز مذاکرات بین دو طرف سخن گفته است.

با تنش‌های موجود بین بغداد و اربیل چشم‌انداز مذاکرات احتمالی بین دو طرف در صورت برگزاری چنین گفتگوهایی چندان روشن به نظر نمی‌رسد.

به نوشته یورونیوز، یکی از گزینه‌های کُردهای عراق در ماههای آینده می‌تواند مشارکت در انتخابات پارلمانی عراق در بهار سال ۲۰۱۸ میلادی باشد. احزاب کُرد در صورت مشارکت در انتخابات می‌توانند در تعیین دولت آینده عراق نقش بازی کنند و یا امیدوار باشند که با استفاده از نفوذ خود بر مذاکرات احتمالی بین دو طرف در آینده تاثیر بگذارند.

با این وجود احتمال تعمیق شکاف بین کُردهای عراق نیز وجود دارد. امری که می‌تواند موقعیت آنها را در مذاکرات احتمالی تضعیف کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۷
1
0
چقدر خوب وبه موقع با آنکه رای بالای داشت از قدرت کنار رفت .....
پاسخ ها
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۷
قبل از اینکه اخراج بشه کنار رفت. این همه ادم رو به کشتن داد. انتخابات الکی و صوری راه انداخت که ویدیوهاش تو یو تیوب موجوده . هر نفر 10 20 تا رای انداختن.
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
0
0
ali خودشو ناراحت نکن
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین