کد خبر: ۴۹۱۱۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴

حریری:بازار فردوسی و استانبول نرخ ارز را تعیین نمی‌کند

یک فعال اقتصادی معتقد است «از دهه ۵۰ که دولت نفتی در ایران حاکم شد،ارزش پول ملی رو به کاهش گذاشت و این موضوع نتیجه تاثیر منفی درآمد نفت در سیاستگذاری های اقتصادی است.»
آفتاب‌‌نیوز :
 دلار از اوایل شهریور از کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان عبور کرد و در نیمه مهر وارد کانال ۴ هزار تومان شد. اگرچه دلار ۴ هزار تومانی در اقتصاد ایران مسبوق به سابقه است،اما برخی کارشناسان بر این باورند که با توجه به نزدیک شدن به ماه ژانویه افزایش تقاضا برای دلار طبیعی است.زیرا  هرساله قیمت ارز در این فصل روندی صعودی دارد.

در دی‌ سال گذشته دلار با قیمت بیش از ۴ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد و حتی تا مرز ۴ هزار و ۲۰۰  تومان نیز رسید. اما با ورود بانک مرکزی به بازار و تزریق ارز  افزایش قیمت کنترل شد.

در همین رابطه مجیدرضا حریری نایب رییس اتاق ایران و چین در گفت و گو با خبر آنلاین گفت:« باید توجه داشت که چه کسی نرخ ارز را تعیین می کند. این مسئله بیش از همه چیز مهم است. اول باید ببینیم که اختیار و سرنخ دست چه کسی است.»

او ادامه داد:« اگر که ما فرض کنیم که در سال حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفت داریم-البته بستگی به سال دارد- مثلا امسال حدود 46 الی 47 میلیارد دلار از نفت درآمد داشتیم و از ۴۴ الی ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی مان نیز حدودا 75 الی 80 درصدش باز به طور مستقیم میعانات، گاز، پتروشیمی، مس و فولاد است که در واقع در اختیار دولت است. به عبارتی این منابع درآمد یا دولتی‌اند یا درآمد خصولتی هایی هستند که اختیارشان دست دولت است.»

این فعال اقتصادی بیان کرد:« در نتیجه ما بیش از 85 درصد از منابع ارزی که در کشور داریم در اختیار دولت است. در هر بازاری که  85 درصد آن در اختیار دولت است، قیمت ها را بانک مرکزی تعیین می کند.»

حریری با اشاره به اظهار نظرهای برخی از کارشناسان در رابطه تعیین نرخ ارز در بازار آزاد، گفت:« اینکه برخی می گویند بازار آزاد، بازار فردوسی یا بازار استانبول قیمت ها را تعیین می کند ؛اشتباه است.»

او ادامه داد:« این بازار، بازاری است که نرخ آن توسط بانک مرکزی تعیین می شودغ چه مستقیم و چه غیر مستفیم. درحالی که اگر نرخ ارز طبق فرمول اقتصاد باشد، نباید امروز قیمت ارز این رقم باشد.»

حریری عنوان کرد:« سال گذشته درست این زمان قیمت دلار ۳ هزار و ۵۶۰ تومان الی ۳ هزار و ۵۷۰ تومان بود. در آبان ماه امسال به ۴ هزار و ۴۰ تومان الی ۴ هزار و ۵۰ تومان رسیده است. اگر فرض کنیم که ۳ هزار و ۵۶۰  تومان را ضرب در ما بین اتفاوت نرخ تورم خارج و داخل کنیم، که تورم داخلی 8.9 درصد و  تورم بازار های هدف هم ۳ درصد باشد، پس باید ارز حداکثر ۶ درصد ارز گران می‌شد.بنابراین در حال حاضر نرخ ارز باید ۳ هزار و ۷۰۰ تومان باشد.»

او اظهار داشت: «متاسفانه از دهه ۵۰  که دولت نفتی در ایران حاکم شد، ارزش پول ملی رو به کاهش گذاشتو این موضوع نتیجه تاثیر منفی درآمد نفت در سیاستگذاری های اقتصادی است.»
خبرانلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
شیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۳
0
0
دستتون درد نکنه گل گفتی. هر چند این مبلغی که فرمودید بازم خیلی بالاست ولی تا حدی انصاف دارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۳
0
0
دقیقا درست می فرمایید سرمایه یک عده شبه دولتی و سرمایه دار که در زمان احمدی نژاد به آنها مجوز داده شده تا با آن ارز خرید و فروش کنند قیمت ارز را تعیین می کند و آنها می خواهند حداقل سود را از این سرمایه گذاری به طور سالیانه ببرند و توقعات این است که سالی 20 درصد ناقابل سود کنند یعنی ارزش ریال هم 20 درصد ناقابل افت کند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین