کد خبر: ۴۹۵۰۸۶
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱

سیل بیشتر از زلزله تهران تهدید می‌کند

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به 4 سیل مخرب پایتخت گفت: خطر سیل برای شهر تهران قریب‌الوقوع‌تر از زلزله است.
آفتاب‌‌نیوز : زهرا نژاد بهرام در جریان بیست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در تذکر پیش از دستور با بیان اینکه کلان شهر تهران طی سه دهه گذشته 4 سیلاب مخرب در سال‌های 1366، 1374، 1391 و 1394 پشت سر گذاشته اظهار کرد: در جریان این وقایع تلفات جانی غیر قابل جبرانی به بار آمده است به گونه‌ای که نزدیک به 320 نفر از شهروندان تهرانی جان خود را از دست داده یا مفقود شده‌اند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بر اساس نتایج مطالعات تخصصی دوره بازگشت سیلاب‌ها در تهران در دو مقیاس اولیه و ثانویه 25 و 50 ساله است. به همین دلیل نیاز به تغییر رویکرد از جمله جنگل‌زدایی و بارگذاری بدون لحاظ مطالعات جامع و استراتژیک در توسعه حوضه‌های آبریز آمایش سرزمین به طور جدی احساس می‌شود.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه انتظار می‌رود شهرداری تهران از هر گونه تجاوز به حریم یا بستر رودخانه و کاهش ظرفیت آب‌گذری توجه کند، عنوان کرد:‌ تمرکز بر روش‌های سازه‌ای صفر در قبال مهار سیل نگاه نقطه‌ای به حوضه آبریز و فقدان برنامه‌ریزی بلند مدت باید مورد توجه قرار گیرد همچنین تمرکز خود را باید بر تهیه برنامه جامع مقابله با خطرات سیلاب متمرکز کنیم.

به گفته نژاد بهرام خطر سیل برای شهر تهران قریب‌الوقوع‌تر از زلزله است.

بنا برا اعلام نژاد بهرام در سیلاب سال 1374 (سلوقان- کن) 5 نفر جان خود را از دست داده و به 50 هکتار از اراضی باغی آسیب مالی رسیده است. همچنین در سیلاب 1366 (تجریش- شمیرانات) بیش از 300 نفر کشته و مفقود شدند. در سیلاب سال 91 (شهر تهران) بیش از 200 میلیارد تومان خسارت مالی به شهر و شهروندان و نزدیک به 21 میلیارد تومان خسارات به مترو وارد شد و در آخرین سیلاب استان تهران (حوزه کن) 340 میلیارد ریال خسارت مالی به جا ماند و 20 نفر جان خود را از دست دادند.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران تصریح کرد: به روز رسانی طرح‌های پهنه‌بندی سیلاب شهر تهران، پهنه‌بندی و توزیع خسارت سیلاب و ریسک مخاطرات جانی شهر تهران، توجه ویژه به طرح‌های کنترل رسوبات و واریزه حوضه‌های مشرفت به شهر تهران، توجه ویژه به طرح‌های تقویت و بهسازی سامانه جمع‌آوری و دفع سیلاب، بهبود فرآیند استفاده مجدد از رواناب حاصل از سیلاب‌های شهری برای تامین نیاز آبی فضای سبز و تسریع در اجرای طرح احیا و ساماندهی رود دره‌های شهر تهران از جمله مواردی است که می‌تواند به هنگلام وقوع سیلاب در پایتخت از خسارات بیش از حد جلوگیری کند.

منبع: آنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین