مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید براینکه میزان سبوس در آردها باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت: با سبوس‌گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده‌اند و این اقدام می‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر زهرا عبداللهی درخصوص آرد سفید مصرفی در نان‌ها گفت: آردهای سفید مصرفی در نان ها که در اختیار نانواها قرار می‌گیرد، باید مورد بازنگری قرار گیرد؛ چرا که این آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به صورت فله‌ای خریداری کرده و به نان می‌افزایند.

وی با تاکید بر اینکه استاندارد سبوس در آرد باید بازنگری شود، افزود: هر گونه افزودنی به غیراز افزودنی‌های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و برای تولید نان سبوس‌دار استاندارد در کشور، باید سبوس آن در کارخانه به آرد اضافه شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه افزودن سبوس‌های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان‌زایی را در پی دارد، تصریح کرد: بازنگری میزان سبوس آرد نانوایی‌ها مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است و بر این اساس مقرر است، میزان سبوس‌گیری آرد نان لواش، تافتون و سنگگ کاهش پیدا کند.

عبداللهی با بیان اینکه در سال‌های اخیر مقدار بیشتری از  آردها، سبوس‌گیری می‌شود، گفت: با سبوس‌گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده‌اند و مردم نان کاملا سفید مصرف می‌کنند، این اقدام می ‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد، زیرا یکی از دلایل بیماری‌هایی مثل دیابت، چاقی و سرطان‌ها این است که فیبر دریافتی مردم کم است و نان سفید یکی از همان منابع غذایی بدون فیبر است.

بنابر اعلام وبدا، وی با بیان اینکه در این زمینه با سازمان استاندارد، پژهشکده غله و سایر سازمان‌های ذی ربط مکاتباتی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: سبوسی که به صورت فله‌ای خریداری شده و به نان افزوده میشود، فرآینده شده و سالم نیست و حاوی انواع آلودگی‌ها است. از طرفی، میزان فیتات موجود در سبوس های اضافی، می‌تواند در جذب ریزمغذی‌ها مشکل ایجاد کند و عوارضی مانند کمبود آهن و روی در پی داشته باشد. از سوی دیگر سبوس فله‌ای که به نان اضافه می شود، اگر تخمیرش در نان خوب انجام نگیرد، ضررش بیشتر است، چون از جذب ریزمغذی ها جلوگیری می‌کند، همچنین به دلیل آنکه به صورت فله ای استفاده می شود، گاهی آلودگی های قارچی و میکروبی دارد که در نان باقی می‌ماند. بنابراین راه درست این است که در کارخانه به میزان معین سبوس به آرد اضافه شود تا نان باکیفیت و سالم به دست مردم برسد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین هشدار داد: مردم  از خرید سبوس‌های فله‌ای از دستفروشان و مغازه‌ها خودداری کنند و از سبوس‌های صنعتی و بسته بندی شده که در کارخانه ها تهیه می شوند، استفاده کنند.

ایسنا 
کد خبر: ۵۲۷۹۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
0
0
من موندم شما تو چه حوزه ای تونستین برای مردم یه کار مثبت انجام بدین؟؟؟!!!!
دشمن ما همین مسئولین هستند...اصلا به دشمن نیاز نداریم............
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین
x