کد خبر: ۵۵۲۲۸۳
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
"تغییر عنوان اتهامی 5 متهم پرونده فعالان محیط‌زیست از جاسوسی به افساد فی‌الارض"

واکنش معاون رئیس‎جمهور به خبر اتهام جدید فعالان محیطزیست: هنوز رسما اعلام نشده| وکیل مدافع تعدادی از متهمین: مشخص نیست "افساد فی‌الارض" محیط‌ زیستی‌ها در دادگاه احراز شود یا نه

به دنبال انتشار خبری مبنی بر اتهام "مفسد فی‌الأرض" برای تعدادی از فعالان محیط زیستی که سال گذشته به اتهام جاسوسی بازداشت‌ شدند، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اتهام جدید فعالان محیط زیست بازداشت‌شده، هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.
آفتاب‌‌نیوز :
 بهمن ماه سال گذشته، تعدادی از فعالان حوزه محیط زیست دستگیر و به اتهام جاسوسی بازداشت شدند. دولت حسن روحانی هیاتی چهار نفره را مامور بررسی این موضوع کرد. هیاتی که در آن عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد علوی وزیر اطلاعات، مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری و شهیندخت مولاوردی معاون حقوقی رئیس جمهور حضور داشتند.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ پس از مدتی این هیات اعلام کرد که مدرکی برای اثبات جاسوس بودن فعالان محیط زیستی بازداشت‌شده وجود ندارد. با وجود گذشت چندین ماه از اعلام نظر دولت در مورد فعالان محیط زیستی، پرونده این فعالان در دستگاه قضا باز است و بر اساس گفته‌های محمدحسین آقاسی وکیل این پرونده، اتهام تعدادی از فعالان محیط زیست بازداشت‌شده به «مفسد ‌فی‌الأرض» تغییر کرده است.

عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که در آخرین اظهار نظر، نسبت به تعیین تکلیف این فعالان تا پایان تابستان 97 ابراز امیدواری کرده بود، امروز دوشنبه در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اتهام جدید فعالان محیط زیست اظهار کرد: اتهام جدید فعالان محیط زیست بازداشت‌ شده، هنوز به طور رسمی اعلام نشده، اما موضوعاتی مطرح است. این اتهام قطعی نیست و امکان درخواست تجدیدنظر وجود دارد و بهتر است قدری صبر کنیم تا به شکل رسمی این موضوع اعلام شود، اینها هنوز شایعه است.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات و دولت نظر خود را در مورد فعالان محیط زیست اعلام کرده‌اند، ادامه داد: وزارت اطلاعات دیگر نمی‌تواند دخالتی در این کار بکند و بارها اعلام شده که ربطی به آنها ندارد.

معاون رئیس جمهور، گفت: بدیهی است که باید در دادگاه نظرات فعالان محیط زیست مطرح شود.

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری پیش از این هم در نشستی که با خبرنگاران داشت؛ در این باره گفته بود که سازمان حفاظت محیط زیست به طور مستقل اجازه پیگیری پرونده فعالان محیط زیست بازداشت‌شده را ندارد و دولت در قالب کمیته چهار نفره آن را دنبال می‌کند. هر چه زودتر باید وضعیت فعالان محیط زیستی بازداشت شده روشن شود، چون هم بازداشت‌شدگان و هم کل سمن‌های محیط زیستی کشور بلاتکلیف مانده‌اند و نمی‌دانند آیا فعالیت در حوزه محیط زیست جرم است یا خیر؟

مشخص نیست "افساد فی‌الارض" محیط‌ زیستی‌ها در دادگاه احراز شود یا نه

وکیل مدافع تعدادی از متهمین محیط زیستی هم با اشاره به تغییر عنوان اتهامی 5 نفر از متهمین این پرونده از جاسوسی به افساد فی الارض گفت که مشخص نیست که حتما این اتهام در دادگاه احراز شود.

محمد حسین آقاسی در رابطه با آخرین وضعیت متهمین پرونده موسوم به محیط زیست با بیان اینکه این پرونده 8 متهم دارد، اظهار کرد: وکالت رسمی دو نفر از این 8 نفر بر عهده من است و امور حقوقی یک نفر دیگر از این متهمین که هنوز اجازه امضای وکالت نامه ایشان به من داده نشده نیز  توسط خانواده ایشان از من در خواست شده و در نهایت جمعا وکالت سه نفر از 8 نفر بر عهده بنده است.

وکیل مدافع تعدادی از متهمین پرونده محیط زیست، در رابطه با عناوین اتهامی متهمین این پرونده عنوان کرد: 5 نفر از این افراد اتهام جاسوسی داشتند و توسط بازپرس برای آنها کیفرخواست و قرار مجرمیت (جلب به دادرسی) صادر شد. پرونده برای دادستانی ارسال شد و بنابه جهاتی دادستان ایراداتی گرفتند و از بازپرس خواستند که اتهام افساد فی الارض برای این افراد تعیین شود. بازپرس هم روز شنبه 14 مهرماه به این 5 نفر اتهام افساد فی الارض را تفهیم کرد.

وی در رابطه با وضعیت متهمین پرونده نیز گفت: همه متهمین پرونده ساکن تهران هستند و  از تاریخ 27 بهمن ماه سال 96 دستگیر شدند یعنی حدود 8 ماه است که در زندان اوین بازداشت هستند.

آقاسی در پایان، بیان کرد: وقتی تحقیقات از یک متهم تمام می‌شود و بازپرس برای آنها هر قراری صادر می‌کند این قرار باید به نظر دادستان برسد. دادستان در اینجا در مورد این 5 نغر اتهام جاسوسی را تغییر داده و از بازپرس خواسته که آن را به افساد فی الارض تغییر دهد. این کار در دادسرا صورت گرفته و تا زمانی که به دادگاه ارسال و رسیدگی شود زمان زیادی است و مشخص نیست حتما این اتهام که در دادسرا به افراد وارد شده است در دادگاه نیز همان اتهام محرز شود و برای آنها محکومیت صادر شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین