کد خبر: ۵۵۵۶۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳

صادرات نفت به چین ادامه می‌یابد

شرکت ملی نفت چین موسوم به 'سینوپک' همچنان بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران، از طریق تانکر‌های شرکت ملی نفتکش ایران نفت می‌خرد.
آفتاب‌‌نیوز :
'هو چی جون' معاون مدیرکل این شرکت نفتی روز جمعه به رویترز گفته است «همکاری اصلی ما با ایران سرمایه گذاری بالادستی است» افزایش ارزش سهام نفت، سرمایه گذاری ما را در ایران جبران می‌کند.

شرکت ملی نفت چین از سال ۲۰۰۴ وارد ایران شده است و اکنون نیز ۷۵ درصد میدان نفتی MIS ایران را در اختیار دارد.

در تارنمای شرکت ملی نفت چین در مورد مقدار ذخیره این میدان نفتی رقمی اعلام نشده است.

افزون بر این شرکت نفت چین برای توسعه میدان آزادگان شمالی در جنوب ایران میلیارد‌ها دلار هزینه کرده است و کار تولید نفت به میزان ۸۰ هزار بشکه نفت در روز و گاز طبیعی از این میدان نفتی از سال ۲۰۱۱ شروع شده است.

رویترز گزارش کرده است این شرکت چینی قرار است به تنهایی در ۶ ماه آینده روزانه ۳۶۰ هزار بشکه نفت از ایران بخرد.

چین یکی از عمده‌ترین مشتریان نفتی ایران است و روزانه حدود ۶۵۵ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد، اما بلافاصله دیگر کشور‌های امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می‌کنند.
ترامپ روز دوشنبه مجددا تحریم‌ها بر ایران را اعمال کرد، اما او چند ساعت بعد از اعلام این موضوع هشت کشور از جمله چین را از تحریم‌های نفتی معاف کرد.

کارشناسان و ناظران منطقه‌ای و بین المللی تاکید دارند که آمریکا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریم‌ها به صفر برساند و حتی وزیر نفت سعودی اعتراف کرده است که عربستان قادر نیست با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.

بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین المللی منجر شده و به شکست و عقب نشینی آمریکا می‌انجامد، روندی که بخشی از آن در صحبت‌های برخی مقامات آمریکا دیده می‌شود.

«جان بولتون» مشاور رئیس جمهوری آمریکا با لحنی که حاکی از ناکامی آمریکا در تحریم ایران است، به همراهی نکردن شرکای تجاری مهم تهران در تحریم‌های یکجانبه کاخ سفید علیه ایران اعتراف کرد.

وی که سخنانش در موسسه آمریکایی «همیلتون» بیانگر عقب نشینی آمریکا از راهبرد به صفر رساندن صادرات نفت ایران است، برای توجیه این عقب نشینی و عدم همراهی کشور‌ها گفت که قصد نداریم به دوستان و هم‌پیمانان خود آسیبی بزنیم.

شبکه رسانه‌ای بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت کشور‌ها با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران نوشت: بسیاری از کشور‌های خریدار نفت ایران یا آشکارا تحریم‌های آمریکایی را نقض می‌کنند و یا خواستارمعافیت از تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا هستند.

چین بزرگترین مشتری نفتی ایران است و روزانه حدود ۶۵۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می‌کند که معادل ۷ درصد از مجموع واردات این کشور است ارزش واردات چین از ایران با قیمت فعلی بازار، ۱۵ میلیارد دلار در سال است.

شرکت‌های انرژی دولتی CNPC و سینوپک چین میلیارد‌ها دلار در میادین نفتی بزرگ ایران مانند یادآوران و آزادگان شمالی سرمایه‌گذاری کرده و نفت به چین فرستاده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
علی رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
0
0
حتی حاضر نیستند هواپیمای مسافری ساخت خودشان را به ما بدهند . می خواهیم به جای نفت چه تجارتی با چین بکنیم؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین