کد خبر: ۵۵۷۵۵۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰

تولد سالانه 35 هزار کودک معلول/ 50 درصد اختلال ژنتیکی دارند

سرپرست سازمان تامین اجتماعی ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۹ تا ۳۵ هزار کودک معلول در کشور متولد می‌شود تاکید کرد: نیمی از این تعداد دارای اختلالات ژنتیکی هستند؛ این در حالیست که بررسی‌های علمی نشان داده اگر برای اختلالات ژنتیکی به علت‌یابی ژنی بپردازیم، می توانیم معلولیت‌زایی را کاهش دهیم.
آفتاب‌‌نیوز :
انوشیروان محسنی بندپی در کنفرانس ملی کودکان دارای معلولیت با بیان این که معلولیت یک پدیده جهانی است که به یک کشور، اقلیم و منطقه خاصی اختصاص ندارد گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت هر کشوری دچار نوعی از معلولیت هستند که به تناسب سیاست گذاری و اقدامات پیشگیرانه و مداخلات تخصصی می توان شدت آن را کاهش داد.

به گفته وی، سازمان بهزیستی کشور به عنوان تخصصی‌ترین نهاد، راهبردهای تخصصی و علمی در زمینه معلولیت را در چند سال اخیر به ویژه در دولت تدبیر و امید در برنامه خود نهادینه کرده که مهمترین آن برنامه ششم ماده ۵۷ قانون "غربالگری ژنتیک ازدواج" است که لحاظ و اجباری شد. این آیین نامه در دست هیات دولت است.

محسنی بندپی افزود: سالانه حدود ۲۹ تا ۳۵ هزار کودک معلول در کشور متولد می‌شوند که نیمی از آنها دارای اختلالات ژنتیکی هستند. این در حالیست که تمامی بررسی‌های علمی نشان داده اگر برای اختلالات ژنتیکی به علت یابی ژنی بپردازیم، می توانیم معلولیت زایی را کاهش دهیم.

وی معتقد است که دوسال مطالعات مبتنی بر شواهد در سازمان بهزیستی کشور بر روی زوج های جوان نشان داد که این مداخلات بسیار موثر هستند.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ۳۰۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور وجود دارد گفت که ۹۶ درصد از این مراکز  خصوصی هستند.

وی افزود: در سامانه سازمان بهزیستی در حال حاضر  یک میلیون و 500 هزار نفر به عنوان معلول ثبت نام شده اند که 240 هزار نفر آنها کودک هستند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین