کد خبر: ۵۶۶۷۹۹
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

ریشه قهوه ترک به قرن پانزدهم میلادی باز می‌گردد. ارزش یک فنجان قهوه برای ترک‌ها چیزی بیش از صرف یک نوشیدنی است. فنجان قهوه برای ترک‌ها نماد دوستی است و ابزار و بهانه‌ای برای باز کردن سر گفت و گو است.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سلامت- روزنامه "حریت" جاپ ترکیه به نکاتی درباره قهوه ترک پرداخته که شاید پیش از این نمی دانستید: 

قهوه ترک در اصل ترکی نیست 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این نوع قهوه نخستین بار در اتیوپی یافت شد و سپس در سرتاسر یمن در قرن پانزدهم میلادی گسترش یافت و از یمن این قهوه به استانبول رسید و از آنجا به اروپا راه یافت. در نتیجه، می‌توان با اعتماد گفت که اروپایی‌ها از عثمانی‌ها درباره قهوه آموختند. نخستین کافی‌ شاپ در طول تاریخ قهوه‌خانه‌ای بود که برای نخستین‌بار نزدیک به پنج قرن پیش در محله "تهتاکاله" در امینونو استانبول کار خود را آغاز کرد و قهوه سرو می‌کرد. 

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

قهوه ترک چگونه درست می‌شود؟ 

شما برای درست کردن این قهوه نیازمند آب سرد، شکر و دانه‌های قهوه هستند. قهوه ترک در ظروف مسی یا برنجی درست می‌شود شعله زیر آن باید آرام باشد تا به تدریج کف بر روی قهوه ها ایجاد شود. این شیوه متعلق به دوره عثمانی است. 

کف بر روی قهوه بازی را تغییر می‌دهد 

قهوه ترک در یک قوری خاص و کوچک با نام جزوه (cezve) که یک دستگیره دارد، درست می‌شود. جنس این قوری معمولاً از مس است. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک، باید یک فنجان آب را با دو قاشق غذاخوری پر از قهوه ترکیب کنید. از آنجا که قند هرگز پس از درست کردن قهوه به آن افزوده نمی‌شود، باید قند را به همان جزوه اضافه کنید (دو حبه قند برای قهوه خیلی شیرین، یک حبه برای قهوه نسبتاً شیرین، و بدون قند برای کسانی که قهوه تلخ دوست دارند). همین که قهوه شروع به قل‌ قل کرد، اجازه بدهید کف آن بلند شود و سپس درست قبل از آنکه سر برود، آن را از روی اجاق بردارید و بدین ترتیب قهوه شما پر از کف خواهد بود. معمولاً قهوه ترک بدون کف، قابل قبول نیست. همراه کردن قهوه با یک لیوان آب (و یک چیز شیرین، ترجیحاً شیرینی ترک  نیز یکی از آداب سرو قهوه ترک است.

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

جرا یک لیوان آب همیشه در کنار فنجان قهوه سرو می‌شود؟ 

وجود یک لیوان اب به دلایل متعددی است. نخست آن که مهمان‌نوازی ترک‌ها را نشان می‌دهد. میزبان با مشاهده این که شما ابتدا لیوان آب را می‌نوشید یا قهوه به گونه‌ای محترمانه متوجه می‌شود که شما گرسنه هستید یا خیر. اگر ابتدا جرعه‌ای از لیوان آب پیش از قهوه بنوشید او متوجه می‌شود که شما گرسنه هستید و غذایی را آماده می‌کند اما اگر ابتدا قهوه را بنوشید و سپس یک لیوان آب متوجه می‌شود که گرسنه نیستید. دلیل دیگر آن است که در دوران عثمانی هر آن چه به صورت خوراکی برای سلطان آماده می‌شد باید توسط فرد دیگری پیش از خوردن و آشامیدن او امتحان می‌شد که اطمینان از سمی نبودن آن ایجاد می‌شد. زمانی که قهوه برای مهمانی حاضر می‌شد سلطان با ریختن کمی آب در قهوه متوجه می‌شود ان قهوه سمی است یا خیر. اگر ترکیب قهوه و آب حباب ایجاد می‌کرد این بدان معنا بود که قهوه سمی است. 

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

ظرف زیر فنجان چه کاربردی دارد؟ 

ترک‌ها از ظرف زیر فنجان برای فال گرفتن استفاده می‌کنند. پس از آن که قهوه به نیمه پایان یافتن به هنگام نوشیدن رسید آن را درون ظرف زیرین فنجان بر می‌گردانند. پس از آن که قهوه سرد شد فال‌گیر می‌تواند از روی شکل‌های ایجاد شده بر روی ظرف آینده و وضعیت شما را بگوید. در ترکیه، اپلیکیشن‌هایی وجود دارند که شما می‌توانید عکسی از زیر فنجان را بفرستید و نتیجه فال را به شما بگوید و شکل‌ها را تفسیر کند. 

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

تفاوت قهوه سرو شده برای داماد 

زمانی که پسری می‌خواهد به دامادی خانواده عروس پذیرفته شود و برای خواستگاری نزد پدر زن‌اش می‌رود از او با قهوه شور میزبانی می‌شود. دهه‌ها پیش در سنت ترک‌ها این گونه مرسوم بود که اگر دختری نمی‌خواست با آن خواستگار ازدواج کند در قهوه نمک زیاد می‌ریخت و این گونه نشان می‌داد که مایل به ازدواج با او نیست. 

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

قهوه ترک قهوه‌ای برای سلامتی 

این قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامتی مزایای زیادی دارد. سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و به عنوان مسکنی برای سردرد قلمداد می‌شود. 

فهرست میراث فرهنگی یونسکو

روش خاص آماده‌سازی قهوه ترک، فنون دم کشیدن آن و نیز فرهنگ غنی مربوط به آن، همگی موجب شدند تا این نوشیدنی در سال ۲۰۱۳ در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار بگیرد. خود این سنت نیز به‌عنوان سمبلی از مهمان‌نوازی و مهربانی شناخته شده و افراد محلی که در قهوه ‌خانه‌ها با یکدیگر ملاقات می‌کنند، در مورد قهوه با هم گپ می‌زنند و به نشانه خوش ‌آمدگویی، به گردشگران هم قهوه تعارف می‌کنند. اهمیت این نوشیدنی در مناسبات اجتماعی هم عامل مهمی در قرار گرفتن آن در فهرست یونسکو بوده است چرا که قهوه در طی روزهای تعطیل و مراسم نامزدی نیز سرو می‌شود.

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟

واقعیت‌هایی درباره قهوه ترک که احتمالا نمی‌دانستید| مزایای آن برای سلامتی چیست؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین