کد خبر: ۵۷۸۱۹۳
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۹
وضعیت حساب‌ها، چک‌ها، کارت‌های بانکی و اقساط پس از ادغام

مشتریان بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح بخوانند| سهام‌داران چه کنند؟

سپرده‌گذاران بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح که بانک‌شان در بانک سپه ادغام شده تا چهار ماه دیگر می‌توانند به همان روال قبلی، امور بانکی خود را انجام دهند و فعلاً تغییری در ارائه این خدمات ایجاد نخواهد شد؛ تصمیمات جدید کمیته ادغام نیز در زمان خود اطلاع‌رسانی می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
پس از گذشت بیش از یک‌سال از اما و اگرها درباره ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح، در نهایت روز گذشته ادغام چهار بانک انصار، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و قوامین و همچنین مؤسسه کوثر در بانک سپه کلید خورد و این بانک‌ها به تدریج در بانک سپه ادغام خواهند شد.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ به گفته عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی این پنج بانک و مؤسسه بانکی حدود ۲۴ میلیون سپرده‌گذار با ارزش ۲۱۴ هزار میلیارد تومان دارند و رقم تسهیلات این بانک‌ها نیز ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است، به این ترتیب پاسخ به نگرانی این سپرده‌گذاران یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در این زمینه باید انجام شود.

سهام‌داران چه کنند؟

وی شب گذشته خیال سهام‌داران این بانک‌ها را راحت کرد و گفت که سهام‌داران حقیقی این بانک‌ها می‌توانند از حدود یک ماه دیگر سهام خود را بر مبنای ارزش اسمی یا آخرین ارزش پیش از بسته شدن (هر کدام که بیشتر باشد) از طریق بازار سرمایه بفروشند و در غیر این صورت می‌توانند تا چهار ماه دیگر صبر کرده و پس از ارزش‌گذاری مجدد سهام خود را واگذار کنند.

همتی همچنین با اشاره به فرصت چهار ماهه برای فراهم کردن مقدمات ادغام، اضافه کرد: بانک‌هایی که ادغام می‌شوند تا چهار ماه آینده برای برگزاری مجمع فرصت دارند، هرچند که این بانک‌ها در حال حاضر نیز تحت مدیریت بانک سپه هستند، اما از چهار ماه بعد به طور رسمی در بانک سپه ادغام می‌شوند.

همه این بانک‌ها بدهکارند؟

رئیس کل بانک مرکزی درباره بدهی این بانک‌ها و احتمال بزرگ‌تر شدن مشکلات آن‌ها در صورت ادغام، گفت: شرایط همه این بانک‌ها یکسان نیست، برخی از این بانک‌ها ناترازی بیشتری دارند و برخی نیز دارای تراز مثبت هستند، در عین حال به نیروهای مسلح مرتبط با هر بانک نیز گفته شده که این بانک‌ها باید مبالغ و دارایی‌هایی را منتقل کنند که توازن ایجاد شود.

خدمات بانک سپه به خانواده‌های نیروهای مسلح ادامه دارد

همتی با بیان اینکه بانک سپه یک بانک دولتی است، گفت: این بانک به نیروهای مسلح نیز بر اساس سیاست‌های خود خدمات ارائه می‌دهد و پس از ادغام نیز این بانک با نگاه ویژه و برتر می‌تواند به نیروهای مسلح خدمات دهد.

شعب بانک‌ها به کار خود ادامه می‌دهند

وی افزود: به صورت کلی حدود ۲۵۰۰ شعبه در این بانک‌های ادغامی است و با ۱۶۰۰ شعبه بانک سپه، ۴۱۰۰ شعبه خواهند داشت که از شعب بانک ملی نیز بیشتر خواهد شد، اما هدف ما مراعات و حفظ پرسنل بانک‌ها و همچنین تداوم فعالیت سپرده‌گذاران است و به مرور زمان راهکارهایی را دنبال خواهیم کرد.

وضعیت کارت‌ها، حساب‌ها، چک‌ها و دفترچه‌های اقساط

بر اساس آن‌چه که برای چهار ماهه نخست این ادغام درنظر گرفته شده، تا چهار ماه بعد هیچ اتفاقی در نحوه عملکرد این بانک‌ها برای مشتریان نمی‌افتد و تابلوهای شعب نیز به همان شکل قبلی خواهد ماند.

دارندگان حساب در بانک‌هایی که ادغام شده‌اند، در این چهار به همان شکل قبلی به انجام امور بانکی خود خواهند پرداخت و کارت‌های بانکی، حساب‌ها، دفترچه‌های اقساط و چک‌ها فعلاً در این چهار ماه بدون تغییر معتبر خواهد بود و سپرده‌گذاران باید برای انجام امور بانکی خود به شعب بانک‌های فعلی خود مراجعه کنند.

پس از چهار ماه با برگزاری مجمع این بانک‌ها، تصمیمات جدید توسط کمیته‌ای تحت نظارت بانک مرکزی در راستای نحوه ادغام این بانک‌ها اتخاذ خواهد شد که توسط همین کمیته اطلاع‌رسانی و مشخص می‌شود که تکلیف کارت‌ها، چک‌ها، حساب‌ها و اقساط پس از این چهار ماه چه خواهد شد.

به این ترتیب، با وجود اینکه ادغام این بانک‌ها کلید خورده و عملیات زیرساختی آن آغاز شده است، اما هیچ تغییری در نحوه انجام امور بانکی از سوی مردم رخ نداده و تا چهار ماه دیگر نیز نخواهد داد.

بزرگ‌ترین بانک ایرانی تشکیل می‌شود

خبرگزاری فارس نیز در همین‎باره نوشته است: بنا به درخواست دولت و تصویب سران قوا، بانک‌های انصار، حکمت ایرانیان و قوامین و موسسه کوثر مرکزی در بانک سپه ادغام می‌شوند. 

در همین راستا نگاهی می‌اندازیم به وضعیت ترازنامه این 5 بانک که متعلق به نیروها و نهادهای نظامی از جمله سپاه، ارتش، نیروهای انتظامی و وزارت دفاع هستند. البته با توجه به عدم انتشار صورت‌های‌ مالی 6 ماهه 97 بانک‌های قوامین و کوثر مرکزی، بعضی ارقام مانند میزان سپرده‌ها و بدهی‌ها کمی با ارقام جدیدی که هنوز منتشر نشده است، تفاوت‌هایی خواهد داشت اما تصویری کلی از وضعیت جدید و ابعاد بانک جدیدی که با این ادغام تشکیل خواهد شد را به دست می‌دهد.

سرمایه این 5 بانک معادل 3600 میلیارد تومان است که با احتساب سرمایه 12 هزار میلیارد تومانی بانک سپه، مجموع سرمایه بانک سپه پس از ادغام به عدد 15 هزار و 600 میلیارد تومان خواهد رسید که این عدد، بالاترین سرمایه ثبت شده در نظام بانکی کشور است.

طبق ارقام بررسی شده میزان سپرده‌های این 5 بانک که بازه زمانی بر از آنها تا پایان سال 96 و برخی تا پایان 6 ماهه 97 است، معادل 256 هزار و 254 میلیارد تومان است اما عبدالناصر همتی مجموع کل سپرده‌های این 6 بانک و موسسه ادغامی را 215 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است که با این حساب، بانک سپه پس از ادغام به عنوان بزرگترین بانک کشور معرفی خواهد شد.

نکته جالب توجه در صورت‌های مالی این 5 بانک و موسسه، بدهی «صفر» آنها به بانک مرکزی است که یک استثنا در میان بانک‌های کشور محسوب می‌شود. این بدهی صفر در شرایطی تحقق یافته است که بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی معادل 97 هزار میلیارد تومان است. به عبارت دیگر اغلب این بانک‌ها به جز یک بانک از جمله منضبط‌ترین بانک‌های کشور بوده‌اند.


آخرین واکنش ها به خبر ادغام بانک های نظامی

خبرگزی ایرنا نیز نوشته است: هفته گذشته رییس جمهوری خبر نهایی شدن ادغام بانک‌های قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد، انصار و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه را پس از برگزاری مجمع عمومی بانک مرکزی رسانه ای کرد و از دیروز با انتشار اطلاعیه بانک مرکزی اجرای آن کلید خورد.

** دژپسند: ادغام در فضایی شفاف انجام خواهد شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در جمع خبرنگاران گفت: این ادغام طبق دستورالعمل 30 بندی شورای پول و مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا انجام می شود.

به گفته فرهاد دژپسند، در این مصوبات مباحث مفصلی درباره ترازنامه و صورت‌های مالی جدید و همچنین تعیین و تشخیص سپرده گذاران و سهامداران وجود دارد تا فرآیند ادغام بدون بروز مشکل و در فضایی شفاف انجام شود.

دژپسند اطمینان داد در حوزه بانکی تلاش می شود این ادغام بدون ایجاد مشکل برای سپرده گذاران و سهامداران رخ دهد.

** بانک سپه: برای اجرای فرآیند ادغام آماده ایم

مدیرعامل بانک سپه نیز یکشنبه در اطلاعیه‌ای از آمادگی برای انجام مطلوب ماموریت‌های محوله و اجرای فرایندهای ادغام بانک‌ها و موسسه های یاد شده در این بانک خبر داد و گفت: با توجه به قدمت 95 ساله این بانک، تلاش می کنیم با تکیه‌ بر پشتوانه اعتماد عمومی، تجارب مدیریتی، ظرفیت دانشی نیروی انسانی همکاری موثری را با بانک های ادغام شونده داشته باشیم.

محمدکاظم چقازردی ابراز امیدواری کرد با تشکیل مدیریت ویژه امور ادغام و تبیین مسئولیت‌های جدید هیات‌ مدیره بانک و نیز همکاری لازم توسط مدیران بانک‌های ادغام شونده، عملیات ادغام با رویکرد استمرار ارایه خدمات مطلوب به همه ذی نفعان انجام شود.

بر این اساس، تا زمان طی همه فرایندهای ادغام، بانک‌های قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد، انصار و موسسه اعتباری کوثر، خدمات بانکی را به خانواده نیروهای مسلح و ملت ایران ارایه می کنند. ضمن آنکه با هماهنگی بانک مرکزی اخبار ادغام به صورت رسمی به اطلاع مردم می رسد.

** وضعیت ادغام بانک های بورسی چگونه خواهد بود

بر پایه اعلام شبکه اخبار اقتصادی و دارایی، شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره نحوه ادغام بانک‌های نظامی بورسی اعلام کرد: اکنون نماد معاملاتی این بانک‌ها متوقف است اما برای ادغام سهام این بانک‌ها در بانک سپه، قدر مسلم مصوبه شورای عالی بورس برای انتقال سهام در خارج از ساعت معاملات را خواهیم گرفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین