کد خبر: ۵۸۳۵۴۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
باهنر:

خاتمی هیچ نقطه مشترکی با تیم احمدی‌نژاد ندارد/ بدمان نمی‌آید بررسی پالرمو و CFT طول بکشد/۱۵ سال پیش می‌گفتند اسم هرکس را بخواهند از صندوق بیرون می‌آورند

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همین چهار رئیس‌جمهور اخیر کشورمان را هر شهروند یک لحظه در ذهن خودشان تصور کنند یعنی مرحوم هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی؛ می‌بینیم که این‌چهارتا با هم فرق می‌کنند هرکدام از این افراد که رئیس‌جمهور شدند آثار فکری و اجرایی‌شان تا عمق خانه‌های مردم نفوذ کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدرضا باهنر در پاسخ به این سوال که نگاه و حساسیت مردم را در جامعه نسبت به تصمیمات تصمیم‌گیران کشور چگونه می‌بینید؟، گفت: به سوالی که شما مطرح کردید از دو زاویه می‌توان نگاه کرد. یک زاویه این است که مردم در کشور ما روی مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و همچنین روی تصمیمات تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان حساس هستند و حساسیت‌شان بالا است و این خیلی خوب است.

به گزارش آفتاب نیوز، وی تاکید کرد: تا ۱۵ یا ۲۰ سال پیش حتی در مساله صراحت انتخابات یک عده می‌گفتند که انتخابات چه فایده دارد؟ در ادامه دو انقولت گذاشتند یکی اینکه می‌گفتند این‌ها اصلا هرکس را بخواهند از درون صندوق بیرون می‌آورند، می‌گفتند شما به هرکه دلتان خواست رای دهید و آن‌ها هم هرچه که دلشان خواست از درون صندوق بیرون می‌آورند این‌ها افرادی کاملا بدبین بودند.

خاتمی هیچ نقطه مشترکی با تیم احمدی‌نژاد ندارد/ بدمان نمی‌آید بررسی پالرمو و CFT طول بکشد/۱۵ سال پیش می‌گفتند اسم هرکس را بخواهند از صندوق بیرون می‌آورند

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یک عده دیگر به این اندازه بدبین نبودند اما می‌گفتند چه فرقی می‌کند که چه کسی رئیس‌جمهور شود؟، می‌گفتند این‌ها همه‌شان به درد ما نمی‌رسند و مشکلات ما را حل نمی‌کنند. این دو انقولت را می‌آوردند و تلاش می‌کردند که از نظر روانی نگذارند عده‌ای پای صندوق‌های رای بروند.

باهنر یادآور شد: با گذشت زمان الان که ما چهل سالگی استقرار نظام جمهوری اسلامی را جشن گرفتیم، این دو سوال تحقیقا منتفی شد و برای کسی جای ابهام باقی نگذاشته که هرکسی را که بخواهند از درون صندوق بیرون می‌آورند. در این زمینه مثال‌های متعدد وجود دارد مثلا یک جریان سیاسی دولت وجود داشته و انتخابات برگزار کرده و عده‌ای از صندوق بیرون آمدند که دقیقا مخالف دولت بوده‌اند و برعکس.

خاتمی هیچ نقطه مشترکی با تیم احمدی‌نژاد ندارد

این نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: مثلا در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی روابط اینطور نبود بلکه تیپ چپ یا اصلاح‌طلبان خیلی با آقای هاشمی مخالف بودند و زمان دولت آقای هاشمی انتخابات برگزار شد و آقای خاتمی از صندوق بیرون آمد و آن موقع اتفاقا آقای ناطق‌نوری خیلی به آقای هاشمی نزدیک بود ولی آقای خاتمی فاصله داشت این‌دو رقیب بودند. یا برعکس دولت دوم آقای خاتمی انتخابات را برگزار کرد و آقای احمدی‌نژاد بود که از درون صندوق بیرون آمد درحالی که معلوم است که آقای خاتمی هیچ نقطه مشترکی با تیم آقای احمدی‌نژاد ندارد.

مشخص شد هرچه در صندوق برود از صندوق هم بیرون می‌آید

وی ادامه داد: لذا مشخص شد که اینطور نیست که هرکس را بخواهند از درون صندوق بیرون بیاورند، مشخص شد هرچه در صندوق برود همان هم از صندوق بیرون می‌آید.

آثار فکری و اجرایی هاشمی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی تا عمق خانه‌های مردم نفوذ کرده است

این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: نکته دومی که ایراد می‌گرفتند این بود که می‌گفتند چه فرقی می‌کند که چه کسی رئیس‌جمهور باشد؟ اما همین چهار رئیس‌جمهور اخیر کشورمان را هر شهروند یک لحظه در ذهن خودش تصور کند یعنی مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، آقای خاتمی، آقای احمدی‌نژاد و آقای روحانی؛ می‌بینیم که این‌چهارتا با هم فرق می‌کنند و خیلی هم تفاوت دارند. با اینکه بعضی از این‌ها ممکن است از نظر سیاسی همسو باشند ولی کاملا متفاوت‌اند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: هرکدام از این افراد که رئیس‌جمهور شدند آثار فکری و اجرایی‌شان تا عمق خانه‌های مردم نفوذ کرده است. یکی‌شان می‌گوید آزادی، یکی‌شان می‌گوید اقتصاد، یکی می‌گوید یارانه بدهیم یکی می‌گوید ندهیم یکی می‌گوید مالیات بگیریم یکی می‌گوید نگیریم البته من این اعوجاجات در سیاست‌های کلی را مفید نمی‌دانم ولی الان اینگونه است که کسی که رئیس‌جمهور می‌شود کل ریل‌گذاری‌اش عوض ‌می‌شود و سیستم عوض می‌شود و بنابراین کسانی که انتخاب می‌شوند با هم فرق می‌کنند.

مردم ما شور انتخاباتی دارند

وی ابراز داشت: من گفتم جنبه مثبت قضیه این است که همه مردم روی این مسائل حساس هستند و این خوب است یعنی مردم موقع انتخابات که می‌شود دو ماه یا سه ماه که به انتخابات مانده چه آن‌هایی که پولدار و چه آن‌هایی که بی‌پول هستند و چه آن‌هایی که انقلابی هستند یا نیستند همه کار و زندگی خود را رها کرده و به دنبال انتخابات می‌روند به عبارتی شور انتخاباتی دارند از این جهت ما شاید در دنیا رتبه بسیار خوبی داریم.

باهنرگفت: یکدفعه هفتاد درصد مردم پای صندوق رای می‌روند حتی دموکراتیک‌ترین کشورها هم موقعی که انتخابات می‌گذارند پنجاه درصد یا کمتر پای صندوق رای می‌آیند اما اینکه در کشور ما به طور متوسط ۷۰ یا ۶۵ درصد مردم پای انتخابات می‌روند این یک سرمایه بزرگ اجتماعی است.

اگر در مجلس بودم با طرح شفافیت آرای نمایندگان مخالفت می‌کردم

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره شفافیت آرای نمایندگان چیست؟، گفت: چند وقت پیش طرحی در مجلس داده شد که رای نمایند‌ه‌ها علنی باشد بعضی می‌گفتند چرا نماینده‌ها با این علنی شدن آراء مخالفت کردند؟ بنده گفتم اگر من هم بودم مخالفت می‌کردم. اتفاقا مخفی بودن رای نماینده یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که طرف بین خود و خدای خودش به هر تصمیمی که رسید با شجاعت رای دهد.

باهنر گفت: اگر قرار شد رای‌اش علنی باشد دیگر باید بگوید من جواب فلان وزیر را چی بدهم؟ یا اگر رئیس‌جمهور و امام جمعه فهمید من چه کار کنم؟ اتفاقا رای علنی است که مخدوش می‌شود. الان در انتخابات همه مردم پذیرفته‌اند که رای در انتخابات باید مخفی باشد اگر فرض کنید فردا در انتخابات بگویند که همه باید رای‌شان علنی باشد آراء عوض می‌شود، خیلی از آرا عوض می‌شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: یک آقایی می‌رود در محفلی سخنرانی‌ می‌کند مثلا می‌گوید بروید به فلان شخص رای دهید ما حتی گفتیم روز انتخابات رای این هم مخفی باشد. چرا می‌گویند رای مردم مخفی باشد؟ اگر خیلی بخواهد شفاف باشد خب بگوییم از این به بعد در انتخابات رای باید علنی باشد و هرکس کاغذش را بالا بگیرد و بگوید من به فلان شخص رای داده‌ام. می‌گویند رای مخفی باشد تا هرکس بتواند آزادانه رای بدهد. تحت فشار قرار نگیرد.

یکی از فلسفه‌های دموکراسی این است که آرا باید مخفی باشد

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: مجلس و نمایندگان سخنرانی‌هایشان علنی است در تریبون مجلس صحبت می‌کنند همه عالم و آدم می‌فهمند. مذاکراتی که می‌کنند علنی است و رایی که می‌دهد باید مخفی باشد اگر مخفی نباشد آنگاه تحت تاثیر بسیاری از عوامل به حق یا ناحق قرار می‌گیرد حتی رایی که نماینده می‌خواهد در موضوع رای اعتماد به وزیر بدهد باید مخفی باشد اگر نباشد فردا وزیر هم ممکن است نگاه کند و بگوید این‌ها پنج تا به من رای منفی دادند و بنابراین من یک خورده برایشان کم کاری کنم و آن‌هایی که به من رای داده‌اند برایشان بیشتر کار می‌کنم. اتفاقا یکی از فلسفه‌های دموکراسی این است که آرا باید مخفی باشد چرا که به حق رای بدهند. 

بدمان نمی‌آید بررسی پالرمو و CFT طول بکشد تا ببینیم اروپایی‌ها در رابطه با برجام چه می‌کنند

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای می‌گویند نظر این است که پالرمو و سی اف تی تصویب نشود، آیا این حرف صحت دارد یا خیر؟، گفت: مجمع که اگر نظرش این بود که تصویب نشود که می‌گفتند نشود ولی هنوز نگفته‌است که نشود و دارد بررسی می‌کند. ما دو جلسه بحث مفصل کردیم و در حال بررسی هستیم.

باهنر اضافه کرد: درضمن این‌ها چهارماه فرصت داده بودند و در این چهارماه به این دلیل که لایحه مبارزه با پولشویی تصویب شد و مجمع هم تایید کرد و ابلاغ شد خیلی از این مشکلات حل شد و آن‌ها هم دوباره تمدید کردند ما هم در حال بررسی هستیم، از طرف دیگر علاوه بر اینکه بررسی این‌ها زمان می‌برد ما هم بدمان نمی‌آید که این مساله مقداری طول بکشد تا ببینیم بالاخره اروپایی‌ها در رابطه با برجام چه می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید ببینیم اروپایی‌ها که یک مدلی را درست کرده‌اند آیا این به نتیجه می‌رسند یا نمی‌رسند. یعنی همیشه آن‌ها برای ما نباید شرط بگذارند بلکه ما هم تا زمانی که ببینیم اروپایی‌ها چه عکس‌العملی در این کار غیرمنطقی، غیرحقوقی و غیر مستدلی که آمریکا کرده و یک‌طرفه از برجام بیرون رفته نشان می‌دهند می‌گوییم داریم بررسی می‌کنیم. اروپایی‌ها باید جبران کنند ببینیم اروپایی‌ها چطور جبران می‌کنند ما بر این اساس جلو می‌رویم و بررسی می‌کنیم.

منبع: ایلنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
1
0
داشتم به آقای احمدی نژاد شک میکردم ، ممنون که خیالم را راحت کردید
خدایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
1
0
اقا باهنر شما واقعا ادم درست وبا انصاف هستید کاش بقیه هم از شما یادمیگرفتند وبا رقیبان بااحترام وبادرستی وبدون نیرنگ حرف میزدند .ممنونیم اقای باهنر
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین