کد خبر: ۵۸۵۴۴۸
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰

در خرمشهر و آبادان چه خبر است؟

فرماندار ویژه آبادان گفت: در حال حاضر همراه شدن مداکبر با روان آبها شرایط را در این شهرستان غیر قابل پیش بینی کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
سید زین العابدین موسوی شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران شهرستان که در محل سالن اجتماعات بخشداری اروندکنار برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت در آبادان غیرقابل پیش بینی و فوق العاده است، ادغام شدن مد اکبر با روان آب‌ها وضعیت را غیر عادی و غیر قابل پیش بینی کرده است.

وی با تا کید بر اینکه در اروندکنار هیچ کسی را جابجا نکرده‌ایم، افزود: مد پیشین شرایط تلخی را برای مردم اروندکنار ایجاد کرد اما این بار آماده مقابله با هر بحرانی هستیم.

در خرمشهر و آبادان چه خبر است؟

موسوی تصریح کرد: مد امروز و فردا بسیار بیشتر از مد قبلی است و ما باید خود را برای مد اکبر آماده کنیم تا اروندکنار از مشکلات احتمالی حفظ شود.

فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه در تماس با مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان وی را نسبت به وقوع مدهای پیش رو مطلع کرده است، یادآور شد: این مدها هر ۲۵ سال یک بار رخ می‌دهد و باید مراقب بود؛ باید درباره موقعیت مدهای پیش رو نسبت به مد ۲۰ روز پیش، تصمیم‌های خود را برای بستن نهرهای اروند عملیاتی کنیم.

موسوی همچنین با اعلام تعطیلی مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه‌های شهرستان آبادان در روز شنبه برابر با ۲۱ فروردین ماه، از تشکیل کارگروه‌های اطلاع رسانی در این باره خبر داد و گفت، ۵ نهر در اروندکنار به دلیل وضعیت فوق العاده شهرستان بسته شود.

برخی مناطق خرمشهر در معرض خطر هستند

نماینده خرمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با یادآور شدن شرایط خطر آفرین و بحرانی برخی روستاهای خرمشهر و مینوشهر، خواهان تحکیم بیشتر سیل بندها شد.

 عبدالله سامری شامگاه جمعه در جلسه ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: در منطقه نزدیکی سه راه جفیر شب گذشته سیل بند شکسته شد و این شکستگی که عرضش تنها یک متر بود و می‌شد با ۵۰ تا ۱۰۰ گونی رفع شود حالا به خاطر اهمال سازمان آب و برق و جهاد کشاورزی حالتی بحرانی به خود گرفته است.

وی افزود: آب از طریق این شکستگی کوچک نفوذ و تا نزدیک جاده امام جعفر صادق (ع) پیشرویی کرده که باعث نا آرامی مردم آن منطقه نیز شده است.

سامری خواهان همکاری تمام دستگاه‌ها برای رفع این شکستگی و جلوگیری از پیشروی بیشتر آب شده است.

نماینده مردم خرمشهر، از مینوشهر به عنوان دیگر نقطه در معرض تهدید در شهرستان خرمشهر یاد کرد و گفت: در جزیره مینو نیز منطقه بحرانی است که نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت.

سامری توضیح داد: تا زمانی که خاکریز در مینوشهر برداشته نشده بود مینوشهر را خطر خاصی تهدید نمی‌کرد اما اکنون خاکریز برداشته شده و منطقه در معرض خطر است.

وی خواهان تقویت هرچه بیشتر سیل بندها مینوشهر با کمک جهاد نصر و منطقه آزاد شد.

نماینده مردم خرمشهر همچنین به نحوه احداث برخی سیل بندها ایجاد شده توسط شهرداری خرمشهر در محدوده شهری انتقاد کرد و گفت: نهرهای احداث شده در محدوده نهر ۳ تا ۵ روستای محرزی خرمشهر در عمل سیل بند نیست و باید تحکیم و تعریض شوند.

وی خواهان تحکیم سیل بندهای انهار ۳، ۴، ۵، مقابل شهرداری قدیم خرمشهر و مسدود کردن انهار در منطقه پوزه کعبی ها نیز شد.

سامری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص لزوم تبادل اطلاعات میان ایران و عراق درباره دبی رودخانه‌های سیلابی عراق، اظهار کرد: وزارت نیرو و خارجه ایران اطلاعاتی در رابطه با سیلاب آمده از سوی عراق در دست ندارند و این امر به این دلیل است که عراق هم اطلاعاتی خاصی ندارند و استاندار بصره تنها از احداث سیل بندی که مانع ورود آب دجله و فرات به اروند می‌شود، سخن گفته است.

مینوشهر آماده بحران احتمالی

شهردار مینوشهر نیز گفت: ستاد مدیریت بحران مینوشهر آمادگی کامل برای مقابله با بحران احتمالی بعد از مد اکبر را دارد.

هاشم سیاحی شامگاه جمعه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان خرمشهر در سالن شهید دورقی فرمانداری خرمشهر، اظهار کرد: در پی اعلام نیاز به ماشین آلات، منطقه آزاد اروند ماشین آلات خراب مینوشهر را تعمیر کرد که پس از این اقدام، تقویت بیشتر سیل بندها به سرعت بیشتر انجام می‌شود.

شهردار مینوشهر با بیان اینکه خطر از سه محل رودخانه اروند کبیر، صغیر و دجله و فرات مینوشهر را تهدید می‌کند، از احداث سدهای خاکی برای مقابله با خطر احتمالی سیلاب در این شهر خبر داد.  یک هزار و ۲۰۰ گونی خاک نیز به عنوان پدافند غیر عامل در مینوشهر آماده شده است.

سیاحی اعلام خطر به مردم را از دیگر اقدامات شهرداری مینوشهر در راستای کاهش خطر احتمالی ناشی از مد اکبر برشمرد و گفت: شرایط فوق العاده به مردم مینوشهر اعلام و از آنها خواسته شده هوشیار باشند و از تردد در نزدیک رودخانه بپرهیزند.

وی افزود: همچنین به غرفه دارانی که در مسیر اروند به ارائه خدمات می پردارند اعلام شده که در این سه روز اعلام خطر، محل کار خود را تعطیل کنند.

اعلام وضعیت فوق العاده در خرمشهر به معنای آماده باش است

سرپرست فرمانداری خرمشهر، گفت: شرایط در خرمشهر تا این لحظه تحت کنترل است و سیل بندها تقویت شده اند و اعلام حالت فوق العاده در خرمشهر به معنای آماده باش است.

 کوروش مودت شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران شهرستان خرمشهر در سالن شهید دورقی خرمشهر، اظهار کرد: بنا به دستور استاندار خوزستان در صبح امروز، سه شهر شادگان، آبادان و خرمشهر حالت فوق العاده اعلام شد در خرمشهر نیز به خاطر حجم آب اطراف شادگان و آبادان و مد اکبر در ماه‌های قمری از شنبه تا سه شنبه حالت فوق العاده است.

وی توضیح داد: حالت فوق العاده به معنای خطر نیست، بلکه به این معناست که همه باید در حالت آماده باش بوده و آمادگی هر گونه خطر احتمالی را داشته باشند.

مودت افزود: در این مدت تمام مرخصی‌ها لغو است و دستگاه‌ها باید برای خدمات کشیک‌های شبانه روزی داشته باشند.

سرپرست فرمانداری خرمشهر به تشریح شرایط احتمالی در زمان وقوع مد اکبر پرداخت و توضیح داد: با توجه به دبی آب و مد اکبر احتمال دارد ظرف شنبه تا سه شنبه سطح آب ۵۰ سانتی متر افزایش یابد و در برخی مناطق سرریز آب اتفاق بیافتد.

مودت با یادآور شدن اینکه تا کنون هیچ منزل مسکونی در خرمشهر دچار آبگرفتگی نشده است، ابراز امیدواری کرد بتوان با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه همچنان مانع از متضرر شدن مردم خرمشهر از طغیان رودخانه شد.

وی بر اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با خطر احتمالی سیلاب تاکید کرد و گفت: اگر تا کنون خطر جدی سیلاب خرمشهر را تهدید نکرده است، اقدام همه جانبه از ۴۰ روز پیش از عید بوده است.

سرپرست فرمانداری خرمشهر افزود: عملیات تحکیم سیل بندها در خرمشهر و مینوشهر انجام شده و همچنان ادامه دارد و با توجه که کار توسط برخی نیروی متخصص از دستگاه‌های مختلف انجام شده است می‌توان ادعا کرد کار جهادی و علمی نیز انجام گرفته است.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد مدیریت بحران از تمام متخصصان برای کمک در مناطق حادثه خیز دعوت می‌کند و اعلام نیز شد که از توان و تخصص هر فرد با هر تخصصی استقبال می‌شود.

مودت از به کار گیری ۱۲۰ هزار گونی و مشارکت بیش از ۱۳۰ نیروی جهادی در بحث تحکیم و مرمت سیل بندها دز مناطق در معرض خطر سیلاب در خرمشهر خبر داد.

تقویت بیشتر سیل بندها، بستن انهار، پایش راه‌های موصلاتی، کشیک شبانه روزی نیروهای امنیتی از جمله مواردی بود که وی بر اجرایی شدن آنها تاکید کرد.

سرپرست فرمانداری خرمشهر همچنین برای انتقال دام به مناطق امن و در اختیار قرار دادن چادر برای اسکان دامداران تا زمان رفع شرایط بحران اعلام آمادگی کرد.

وی در در بخش دیگری از سخنانش دستور تعطیلی مراکز آموزشی در روز شنبه را ابلاغ کرد و گفت: شرایط در خرمشهر بحرانی نیست اما با توجه به تعطیل اعلام شدن مدارس و مراکز آموزشی شهر همجوار و برای استفاده از اعیاد نیمه شعبان تمام مدارس و مراکز آموزش عالی در خرمشهر فردا، شنبه تعطیل است.

منبع: خبرگزاری مهر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین