آفتابنیوز : آفتاب: رئیس ستاد دیه كشور گفت: وقتی یک هواپیما سقوط میكند سه روز عزای عمومی اعلام میشود در حالی كه هر دو روز 150 نفر و در سال 30 هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست میدهند كه با این وضعیت باید در ایران هر روز عزای عمومی اعلام شود.
اسدالله جولایی پیش از ظهر شنبه در نشست همایش مهر و آزادی با بیان اینكه ستاد دیه با هدف كمک به زندانیان جرائم غیرعمد از سال 69 به همت و تلاش شهید لاجوردی بنیانگذاری شد، گفت: در آن سالها دیه 200 هزار تومان بود ولی امسال دیه مرد كامل 45 میلیون تومان و اگر منجر به جرح یا نقص عضو و یا قطع نخاع شود به بیش از 320 میلیون تومان هم میرسد.
وی افزود: 40 سال قبل زمانی كه قانون اجباری شدن بیمه شخص ثالث وجود نداشت رانندگان به دلیل نداشتن پول دیه و همچنین عدم پرداخت تمام هزینههای تصادف و دیه توسط بیمه تا پایان عمر زندانی بودند و خانواده قربانیان تصادف با فقر دست و پنجه نرم می كردند تا اینكه به پیشنهاد دكتر رحیمی اصفهانی از پیشكسوتان وكالت و حقوق طرح اجباری شدن بیمه شخص ثالث توسط ستاد دیه كشور به مجلس ارائه شد و پس از تصویب در كمیسون اقتصادی با تمام فشارهایی كه شركتهای بیمه برای حذف این قانون اعمال كردند در تاریخ 31 اردیبهشت ماه 87 تصویب شد.
رئیس ستاد دیه كشور گفت: پیش از این روزانه 57 راننده وارد زندان می شدند ولی امروز پس از گذشت 27 ماه از تصویب و اجرای قانون بیمه اجباری تنها یک هزار و 27 زندانی به جرم غیر عمد (دیه) وارد زندان شده اند.
آمار قربانیان تصادفات كشور در 30 سال گذشته 4 برابر آمار شهداء است
جولایی با ابراز تاسف از حوادث رانندگی در كشور اظهار داشت: در 50 سال گذشته آمار تمامی شهدایی كه برای دفاع از كشور جان خود را از دست دادهاند 230 هزار نفر اعلام شده در حالی كه از بعد از انقلاب تاكنون بیش از 800 هزار نفر بر اثر سوانح رانندگی در كشور جان خود را از دست دادهاند.
رئیس ستاد دیه كشور گفت: وقتی یک هواپیما سقوط میكند و 150 نفر جان خود را از دست میدهند سه روز عزای عمومی اعلام میشود در حالی كه هر دو روز 150 نفر و در سال 30 هزار نفر بر اثر رانندگی جان خود را از دست میدهند كه با این وضعیت باید در ایران هر روز عزای عمومی اعلام شود.
80 درصد زندانیان دیه فاقد بیمهنامه بودند وی با بیان اینكه 50 درصد زندانیان دیه فاقد گواهینامه و 80 درصد آنها بیمه نامه نداشته اند گفت: سال گذشته برای آزادی بیش از هشت هزار زندانی 128 میلیارد تومان تامین اعتبار شد كه 10 درصد آن توسط ستاد دیه، 30 درصد توسط خانواده زندانیان و الباقی توسط وام قرض الحسنه با اقساط 20 ساله تامین شد كه البته كمکهای مقام معظم رهبری و رئیسجمهور در مناسبتها و سفرهای استانی حائز اهمیت است.
3500 زندانی مهریه در زندانهای كشور رئیس ستاد دیه كشور در پاسخ به این پرسش كه آیا این ستاد در مورد زندانیان مهریه هم فعال است گفت: برای اصلاح قانون مهریه خیلی تلاش كردیم حتی در لایحه حمایت از خانواده قرار شد كه رئیس قوه قضائیه سقف مهریه را تعیین كند كه قبول نكردند و تصویب نشد.
وی افزود: هم اكنون سه هزار و 500 نفر به علت نپرداختن مهریه در زندان هستند.
جولایی اظهار داشت: جوانان نباید به این جمله كه مهریه را كی داده و كی گرفته دلخوش باشند زیرا مهریه را هم دادند و هم گرفتند كه نمونه آن مهریه 124 هزار سكه طلا برای یک دختر جوان بود كه همسرش به دلیل بالا بودن مهریه متواری شده است.