کد خبر: ۱۰۶۵۱۷
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۲

افشین اعلاء: نسبت به برخی وقایع شدیدا منتقد و دلشکسته‌ایم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: افشین اعلاء، از شاعران شناخته شده کشور که در دیدار 4شنبه شب شاعران با مقام مظعم رهبری، به گلایه‌ از برخی برخوردها با دلسوزان انقلاب پرداخته بود و با اشاره به اینکه مرزبندی‌ای میان هنرمندان انقلاب وجود دارد که البته تنها مربوط به این حوزه شعر نیست، گفت: جریانی در حال حاضر تصمیم گرفته نظام را از بسیاری از سرمایه‌هایش به بهانه‌های واهی محروم کند و اگر می‌بینید که خواص و هنرمندان و اهل قلم در وقایع اخیر جزو منتقدین و معترضین قرار گرفتند به‌خاطر مشکوک بودن نسبت به این پدیده است.

وی اضافه کرد: برخی در صدد ایجاد مرزبندی‌های بی‌جهت میان هنرمندان انقلاب هستند. این‌طور نیست که تبلیغ شود منتقدین و معترضین با نظام و رهبری مشکل دارند. خیلی‌ها متاسفانه خودشان را پشت رهبری مخفی کردند برای اینکه نمی‌توانند هم‌آورد منتقدین به خودشان باشند. چرا که منتقدین آنها هم پشتوانه دینی و هم پشتوانه انقلابی و هم پشتوانه فکری عمیقی دارند و هنرمندان برجسته‌ای در میان آنها هستند و حتی روحانیون زیادی در بین آنها وجود دارد.

علاء ادامه داد: این جریان برای حذف مخالفین خود خیلی اوقات پشت سر ارزش‌ها و رهبری مخفی می‌شود که این جزو بدترین اتفاقاتی است که در این ایام رخ داده است.

شاعر برجسته ادبیات کودک و نوجوان با اشاره به غیبت برخی هنرمندان انقلاب در برخی جلسات رسمی گفت: همین عده هستند که باعث شدند افرادی که در هر حال و با همه توان، خود را متعلق به نظام می‌دانند تصمیم گرفتند در هیچ برنامه رسمی و دولتی حضور نداشته باشند اما من نمی‌خواستم دیدار با رهبری جزو این برنامه‌ها محسوب شود، چون شخصیت و موقعیت و محبتی که ایشان به هنرمندان دارند و متقابلا علاقه‌ای که هنرمندان به ایشان دارند در کنار اشراف ایشان به مسایل و اخلاص و جانبازی که برای حفظ این نظام و ارزش‌ها داشته و دارند، بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

وی در خصوص دیدار 4شنبه شب با مقام معظم رهبری، توضیح داد: حیف است بد‌اندیشی‌ها و تفرقه‌افکنی‌های دیگران باعث شود علاقمندان به نظام خودشان را از رهبری محروم کنند؛ این موضوع مرا خیلی آزار می‌داد و به‌خاطر همین تصمیم گرفتم حتی در زمان کوتاه هم که شده خدمت ایشان برسم. هرچند که آنجا مجال بیان دغدغه‌ها نیست اما سعی کردم خیلی کوتاه و سربسته درددلی کنم که ایشان هم خیلی بزرگوارانه برخورد کردند.


این شاعر با اشاره به دیداری که چندی پیش شاعران جوان کشور با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدخاتمی به عنوان یکی از پشتوانه‌های اصحاب فرهنگ و حجت الاسلام سید حسن خمینی داشتند، درباره این دیدار و پیامدهای آن اینگونه می‌گوید: آن دیدار، جلسه‌ای معنوی و مفید بود اما پس از آن زمزمه‌هایی شنیده می‌شد که اینها می‌خواهند یک هم‌آوردی با دیدار رهبری داشته باشند. متاسفانه فضای کشور فضای مسمومی است و افرادی که چنین سخنانی را می‌گویند به نام دفاع از رهبری اینگونه سخن می‌گویند در حالیکه بیشترین ضربه را همین افراد به رهبری وارد می‌سازند. 

وی توضیح داد: گروهی هستند که در یک سال‌و نیم گذشته با رفتار خودشان تلاش کرده اند بین رهبری نظام و بسیاری از سرمایه‌ها که دلسوز نظام هستند فاصله بیاندازند و به آن افتخار می‌کنند.

افشین علاء با بیان دغدغه‌های شخصی خود در افزایش دایره شیفتگان انقلاب و امام و رهبری، به برخورد بد گروه مورد نظر خود در تنگ‌کردن دایره نظام ار نگاه خود، اشاره کرد و گفت: متاسفانه این گروه تمام تلاش‌شان این است که ثابت کنند همه جز خود آنها دشمن این نظام و امام و رهبری هستند. این مسأله باعث می‌شود گروه مقابل تا مدتی مقاومت کند اما برخی خسته می‌شوند و ترجیح می‌دهند به گوشه‌ای بروند تا دیده نشوند و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند جلوی دوربین نیایند و خبری از آنها نباشد تا سوء‌تفاهم‌هایی ایجاد نشود.

وی درباره علت حضور در دیدار با مقام معظم رهبری، گفت: مدت‌ها بود رویه کناره‌گیری را داشتم و در هیچ برنامه تلویزیونی حضور نداشتم و در هیچ مراسم رسمی شرکت نمی‌کردم اما احساس کردم که اگر این موضوع بخواهد دیدار با رهبری را هم شامل شود هم جفا به خود ما و هم جفا به ایشان است که در مشرب خود نشان داده‌اند بسیار فراگیر رفتار می‌کنند.

وی افزود: به سهم خودم وظیفه داشتم که خدمت ایشان برسم و ابراز کنم آنچه دیگران درباره ما می‌گویند که ما از این نظام دور شدیم، دروغ است. ما همچنان پای‌بند به این نظام و امام و رهبری هستیم اما نسبت به برخی وقایع شدیدا منتقد و دلشکسته‌ایم.

این شاعر معاصر با بیان اینکه «در این روزگار حتی ابراز ارادت به مقام معظم رهبری موجب سوءبرداشت‌های زیادی می‌شود» این نکته را هم گفت: من با تمام وجودم، شیفته رهبری هستم که این جدای شان رهبری به خاطر ویژگی‌های شخصی ایشان است، بارها گفته‌ام بعد از امام(ره)، در بین مسئولان و روحانیون کشور، هیچ نظیری برای رهبری، به خاطر جامع‌الاطراف بودن، پیدا نمی‌شود با این حال حرف‌های شب دیدار را فارغ از نظرات شخصی و محض چاره‌اندیشی خدمت‌شان عرض کردم.

وی با بیان این نکته که «به سهم خود حاضر شده این موضوع را به رهبر عزیز اعلام کند که آن عهد و پیمان که با او داریم بر سر جای خودش باقی است، حتی قوی‌تر و محکم‌تر از گذشته»، ادامه داد: محکم‌تر شدن این عهد و پیمان به این دلیل است که ما در حال حاضر، از داخل هم احساس خطر می‌کنیم ضمن اینکه نظام از خارج کشور نیز در معرض تهدید است.

علاء توضیح داد: خطر جدی به نظر من انتقاد و اعتراض نیست. خطر جدی دوستی‌های بی‌مبنا و بی‌پایه است که منجر به دشمنی دیگران می‌شود. فکر می‌کنم این اتفاق که سال گذشته در کشور ما رخ داد قابل مدیریت و حل شدن است. من برخلاف تبلیغی که این گروه تندرو انجام می‌دهند همچنان معتقدم که اگر یک فتنه‌ای به‌وجود آمده همه مقصر بودند و نباید یک طرف تنبیه شود و یک طرف تشویق و باید هر چه‌زودتر صاحبان و دلسوزان این انقلاب و نظام؛ چهره‌های فرهنگی و متفکر نظام که خیلی از آنها دلچرکین و گوشه‌نشین هستند همه حول محور «رهبری» وارد میدان شوند و با حضور خودشان باعث شوند این دریای سطحی و کم عمق اما پر سرو صدا کنار برود و انقلاب از همه ظرفیت‌های خود بهره‌گیری کند.

وی در توضیح سخنان خود گفت: ما متاسفانه فراموش کرده‌ایم که فقط مسئول خودمان نیستیم، مسئول جذب و نگه‌داری نسل جوان نیز هستیم. این تبلیغات پر از تنفر و دشنام آیا برای نسل جوان ما جذابیتی دارد؟ خدای ناکرده اگر آن بخشی از مسئولان ما که مدام در صحبت‌های خود فقط از دافعه حرف می‌زنند و از توطئه صحبت می‌کنند و همه را به یک چوب می‌رانند اینها برای جوانان ما جاذبه‌ای نداشته باشند جوانان ما به کجا می‌روند؟ و کجا باید با مبانی و ارزش‌های نظام آشنا شوند؟ اینها دردهایی است که ما داریم اما محفل دیدار با رهبری جای طرح این دغدغه نبود. ای کاش فرصتی می‌بود تا ما می‌توانستیم این دغدغه‌ها را مطرح کنیم.

علاء «جهالت و دنیاپرستی» را دلیل و هدف افرادی می‌داند که برای ایجاد فاصله میان برخی هنرمندان با رهبری و ایجاد مرزبندی بین ایشان تلاش می‌کنند و تصریح کرد: متاسفانه افرادی هستند که قدرت سیاسی آنقدر برای‌شان اهمیت دارد که متوجه نیستند دارند چه چیزهایی را قربانی می‌کنند. همیشه کشمکش‌های جناحی و سیاسی در کشور ما بوده اما همیشه نیروهای نظام در کنار یکدیگر حفظ شده‌اند و با هم پیش رفتند، اما در حال حاضر اتفاقات تلخی در حال رخ دادن است.

این شاعر آیینی هشدار داد: اینها متوجه نیستند که گزند این اتفاقات شامل حال همه می‌شود مخصوصا اینکه بخواهند اطراف رهبری را از کسانی که منتقد و معترض هستند، خالی کنند که این خدمت به رهبری نیست کما اینکه من هنوز معتقدم برخی از بهترین دوستان و دلسوزان و یاران صدیق رهبری الان در میان منتقدین پیدا می‌شوند.

وی توضیح داد: منتقد به این معنا نیست که بخواهند کیان و اصل نظام و رهبری و ارزش‌ها را نشانه گرفته باشند، بلکه با نگاهی که از گذشته به امروز رسیده و آینده را در نظر دارد، خواستار تقویت هرچه بیشتر نظام عزیزمان است.

وی با بیان اینکه روزگار بسیار تلخی را سپری می‌کند، اضافه کرد: برخی هنرمندان هستند که از ابتدا نسبتی با انقلاب نداشتند و طبیعتا در این شرایط رنج نمی‌برند. این روز هم به قول خودشان روزی است مانند باقی روزها. اما هنرمندانی که به این نظام علاقمند هستند و این نظام را در تار و پود زندگی‌خود حس می‌کنند و با آن بزرگ شده‌اند از دیدن این تبلیغات مسموم و برخی دروغ‌پردازی‌ها رنج می‌برند.

افشین علاء به رسانه ملی و برنامه‌های سیاسی آن نیز اشاره کرد و گفت: تربیون‌ها فقط در اختیار یک جناح خاص است و شب و روز یک مجری جوان در تلویزیون هر چه دلش می‌خواهد نسبت به بزرگان این نظام و کشور می‌گوید و مهمان‌هایی به عنوان مناظره دعوت می‌شوند که همه موید یکدیگر هستند و به شخص غایب دشنام می‌دهند بدون اینکه فرصتی برای آن طرف فراهم شود که از خودش دفاع کند.

وی به این نکته تاکید دارد که برخی شاعران در طول یک سال گذشته اشتباهات بزرگی داشتند و در ادامه می‌گوید: بسیاری از شاعران معاصر در این جریان خیلی متین و سنگین رفتار کردند ضمن اینکه ارتباط خودشان را با نظام و ارزش‌های نظام قطع نکردند در عین حال از موضع انتقاد و مخالفت با این کج روی‌ها در آمدند و حریم خودشان را حفظ کردند ولی متاسفانه شاهد هستیم برخی شاعران به بهانه اینکه پایبندی خود را به نظام ثابت کنند شروع کردند به سرودن برخی شعرهای سیاسی توام با فحاشی به برخی چهره ها که این یکی از تلخ ترین خاطره‌های من است .به طور مثال شاعری در زمان اصلاحات در مدح کسی شعر گفته و الان عذرخواهی کرده و شعری در ذم او سروده است.

علاء با اشاره به اینکه بسیاری از شعرا از اتفاقات سیاسی و سوء‌برداشت‌ها و مرزبندی‌ها گلایه دارند تاکید کرد: معتقدیم جلسه شعرخوانی آن هم با حضور جوانانی از سراسر کشور، جای طرح انتقادها نیست اما من به نحوه برگزاری همین دیدارها هم انتقاد دارم.

وی اضافه کرد: من مدیریت این جلسه را نمی‌پسندم چرا که مدیریت این جلسه باید به‌گونه‌ای باشد که زبده‌ترین افراد و بهترین آثار انتخاب شود نه اینکه کسانی به‌خاطر خوش خدمتی به یک جناح سیاسی یا سرودن مدح یا فحش‌نامه به رقبای سیاسی یک‌شبه عزیز و ناگهان صدرنشین مجلس شوند. اینها تلخ است و زیبنده یک جامعه معنوی نیست.

وی در پایان درخواست کرد مقام معظم رهبری، به عنوان پدر هنرمندان، فرصتی را به اهل قلم و هنرمندان بدهند تا یک‌بار دیگر همه دغدغه‌ها مطرح شود و به یک جمع‌بندی برسند و دکان برخی سوء‌استفاده‌ها و سوءبرداشت‌ها و نردبان ترقی برخی عناصر کم‌مایه برچیده شود چرا که دود این فاصله فقط به چشم دلسوزان نظام می‌رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین