آفتاب: در حال حاضر تهران حدود 500 هزار کارمند را در خود جای داده است که طبق برنامه دولت 200 هزار نفر از آنها باید از تهران خارج شوند و در واقع دولت امیدوار است طرح انتقال 40درصد از پرسنل دولتی از تهران را که قرار بود تا پایان مرداد اجرا شود تا پایان سال به اجرا برساند و این در حالی است که دکتر حسن روحانی، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک، معتقداست باید مرکزیت سیاسی از تهران بروند نه کارمندان.
دکتر حسن روحانی در رابطه با مسأله خروج کارمندان از تهران گفت: به جای اینکه به دنبال این باشیم کارمندان را از تهران خارج کنیم باید به این مسأله توجه کنیم که چرا مردم در تهران جمع میشوند و همه دوست دارند در تهران زندگی کنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در سال 1370 در شورای امنیت این مسأله مطرح شد که مرکز سیاسی از تهران جدا شود و تهران تبدیل به مرکز تجاری و صنعتی شود. در آن زمان بحثهای زیادی حول این قضیه شکل گرفت و همه وزرا و همه دستگاهها در رابطه با این مسأله به بحث و تبادلنظر پرداختند اما متاسفانه این قضیه در آن زمان تصویب نشد و گفته شد که نیازی به خروج مرکزیت سیاسی از تهران نیست و ما هرچه سریعتر مشکلات تهران را حل میکنیم.
او گفت: اما بعد از گذشته این همه سال مشکلات تهران همچنان حل نشده باقیمانده است و به اعتقاد من هنوز هم یکی از راهکارهایی که میتواند مشکلات تهران را حل کند خروج مرکزیت سیاسی از تهران است و اخیراً هم مجمع تشخیص مصلحت نظام این مسأله را تصویب کرده یعنی در سیاستهای کلی آمایش سرزمین تصویب شده که پایتخت و مرکزیت سیاسی از تهران بیرون برود؛ یعنی همان بحثهایی که سال 1370 مطرح شده بود اکنون به نتیجه رسیده است اما هنوز عملیاتی نشده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: به اعتقاد من به جای اینکه ما به فکر این باشیم کارمندان دولت را از تهران خارج کنیم باید خودمان از تهران برویم، نمیشود خودمان در تهران بشینیم و بعد بگوییم دیگران از تهران بروند. باید مرکز سیاسی تغییر کند نه اینکه شهروندان از تهران بروند در آن صورت تهران خلوت میشود و میتوان به مشکلات تهران رسیدگی کرد.
دکتر روحانی گفت: اینکه به کارمندان بگوییم شما از تهران بروید و خودمان در تهران بمانیم مصداق این است که شیپور را وارونه بزنیم و من فکر میکنم اگر دولت به فکر خروج کارمندان باشد و خود بخواهد در تهران بماند هرگز موفق نمیشود تهران را خلوت کند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ادامه داد: بعد از اینکه مرکزیت سیاسی از تهران رفت مسئولان باید به فکر این باشند که تهران را مقاومسازی کنند چون اگر وضعیت به همین شکل بماند اگر یک زلزله در تهران اتفاق بیافتد بسیار خطرناک است.
او در رابطه با دورکاری کارمندان نیز گفت: دورکاری فقط در برخی از وظایف اداری امکانپذیر است و البته در کشور ما زیرساختهای دورکاری فراهم نشده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: به نظر میرسد دورکار کردن کارمندان در تهران چندان منطقی نباشد برای اینکه دورکاری به شرایطی نیاز دارد که این شرایط هنوز در کشور ما فراهم نشده است.