آفتابنیوز : آفتاب: وزیر اطلاعات گفت: دشمن در جنگ نرم به دنبال فرصتها و لغزشهایی است که از جانب جوامع اتفاق میافتد و به مرزهای معنوی و اخلاقی جامعه حمله میکند.
حجتالاسلام والمسلمین حیدر مصلحی که در بیست و هشتمین اجلاس سراسری روسای آموزش و پرورش مناطق کشور سخن میگفت، خاطرنشان کرد: حمله دشمن به جامعه چند میلیونی دانشآموزان بسیار خطرناک و اثربخش است و باید در مقابل این حمله آماده و مسلح باشیم.
وی افزود: جنگ نرم به دلیل پیچیدگیهایی که دارد از ویژگیهای متنوعی برخوردار است که مهمترین آن این است که دشمن در این جنگ در پی تغییر قالبهای اصلی و اعتقادات و باورهای اساسی جامعه است و به دنبال این است که مدلهای جدیدی را در جامعه ایجاد کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشخصههای جنگ نرم، آرام و تدریجی بودن آن است به طوری که بسیار زیرسطحی و نامحسوس حرکت میکند و بسیاری آن را تشخیص نمیدهند و در برخی از مواقع خواص را بدون آنکه خودشان متوجه شوند با خود همراه میکنند.
وی افزود: جنگ نرم نمادساز است و با تبدیل نمادهای دینی و سیاسی به نماد مبارزه و جنگ تلاش میکند مردم را به سمت آن بکشانند. یکی دیگر از خصوصیات این جنگ با دوام بودن آن است. همچنین جنگ نرم پرتحرک و پرجاذبه است و با گذشت زمان بسیاری از بازیگران آن خود افراد جامعه هدف میشوند.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: در جنگ نرم دشمن از احساسات جامعه هدف، نهایت استفاده را میبرد و از طرفی هم به عنوان یک تهاجم آسیبمحور به دنبال آسیبهای اقتصادی و سیاسی در کشور مورد تهاجم خود است تا آنها را نقطه مانور خود قرار دهد.
مصلحی در ادامه سخنرانی خود پیرامون مشخصههای جنگ نرم گفت: جنگ نرم چند وجهی و تضادآفرین است و از طریق متفاوت کردن باورها و ارزشهای جامعه و قرار دادن افراد اعضای آن در مقابل هم اهداف خود را پیش میبرند و بالاخره این جنگ را با استفاده از ابزارهای روز و فضای سایبری پیش میبرند و خط مقدم جبهه جنگ نرم شبکههای مجازی و فضاهای سایبری است.
وی افزود: در موضوع فضاهای سایبری یکی از مهمترین موضوعات بحث محتوایی آن است و مهمترین مشکل در این مورد این است که مهاجمان جنگ نرم بخش دانشآموزی ما را مورد هدف قرار دادهاند و قصد ایجاد شکاف بین تعاملات دانشآموز و معلم را دارند.
مصلحی خاطرنشان کرد: استکبار امسال هم برای شکلدهی شبکههای اجتماعی و ایجاد اختلاف معنایی در گفتمان سیاسی و ایجاد شبهات دینی و همچنین گسترش ناهنجاریهای رفتاری در سطح جامعه برنامههایی دارد و قصد دارد روحیه یاس و ناامیدی نسبت به آینده نظام را در جامعه در میان دانشآموزان توسعه بدهد.
وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در مقابله با جنگ نرم تاکید کرد: آموزش و پرورش باید طوری برنامهریزی کند که در جهت ایجاد روحیه امید در میان دانشآموزان گام بردارد و اهداف دشمن را با توجه به مقطع تحصیلی و سطح تحصیلی و سطح دانشآموزان به آنها بشناسانند.
وزیر اطلاعات در پایان تصریح کرد: ما نباید صرفاً به دنبال آن باشیم که سیستمهای امنیتی و اطلاعاتی تنها به دنبال مقابله با دشمن و جنگ نرم باشند بلکه باید بدانیم که رسانهها، دستگاههای فرهنگی و آموزش و پرورش نیز باید در صف مقابله با جنگ نرم نقشآفرینی کنند.