آفتابنیوز : آفتاب: یک روز بعد از تصرف مقر سرهنگ قذافی در طرابلس، پایتخت لیبی، درگیری بین نیروهای مسلح مخالف دولت و نیروهای وفادار به او برای در دست گرفتن کنترل کامل این شهر همچنان ادامه دارد.
مخالفان سرهنگ قذافی در چندین منطقه در جنوب و مرکز طرابلس با طرفداران او درگیر شدهاند.
منطقهای در شرق فرودگاه اصلی طرابلس هم به یکی از مراکز جدید درگیری دو طرف تبدیل شده است.
براساس گزارشها در روز چهارشنبه، ۲۴ اوت و به دنبال پرواز جنگندههای ناتو بر فراز طرابلس، دو انفجار این شهر را لرزانده است.
مشخص نیست که سرهنگ قذافی در کجا به سر میبرد، ولی شب گذشته، او در یک سخنرانی گفت که تا زمان "پیروزی یا شهادت"، خواهد جنگید.
معمر قذافی در این سخنرانی گفت که عقبنشینیاش از مجتمع بابالعزیزیه (مقر رهبری لیبی) یک ترفند نظامی بوده است.
مخالفان دولت لیبی اعلام کردهاند که هر کس سرهنگ قذافی را بازداشت کند یا به قتل برساند، مشمول عفو خواهد شد.
به نقل از مخالفان دولت لیبی گزارش شده است که یکی از تجار این کشور بیش از یک میلیون دلار برای بازداشت سرهنگ قذافی پاداش تعیین کرده است.
مخالفان سرهنگ قذافی گفتهاند که بازداشت سرهنگ قذافی حیاتی است تا احتمال هر گونه اقدام او برای ضدحمله و مقابله با مخالفانش از بین برود.
به دنبال تصرف بابالعزیزیه توسط مخالفان سرهنگ قذافی، گزارشهایی از حضور تکتیراندازهای وفادار به او در این مجتمع منتشر شد.
گفته میشود که هواداران سرهنگ قذافی در شهر بندری سرت و شهر سبها در ۶۵۰ کیلومتری جنوب طرابلس حضور قابل توجهی دارند.
در عین حال، مخالفان دولت لیبی تایید کردهاند که حملهشان به طرابلس در روزهای گذشته، نتیجه عملیاتی بلندمدت بود که با هماهنگی با ناتو طراحی شده است.
براساس این طرح، نیروهای مخالف سرهنگ قذافی بعد از آموزش نظامی در شهر بنغازی، به طور مخفیانه و تحت پوشش، به طرابلس اعزام شدهاند. آنها در پایتخت لیبی منتظر دریافت علامتی از پیش تعیینشده ماندهاند تا در زمان مناسب، جنگ در داخل شهر را آغاز کنند.
همچنین گزارش شده است که شورای ملی انتقالی لیبی به دنبال آغاز فعالیتها برای بازسازی لیبی بعد از ماهها درگیری مسلحانه بین نیروهای دولتی و مخالفان سرهنگ قذافی است.
گروهی از اعضای شورای ملی انتقالی لیبی هم از شهر بنغازی، پایگاه اصلی مخالفان دولت لیبی، راهی طرابلس میشوند.
قذافی ناپدید است بامداد روز چهارشنبه، ۲۴ اوت، صدای تیراندازی در نزدیکی هتل ریکسوس در طرابلس شنیده شد.
در روزهای گذشته، ۳۵ نفر از تبعههای کشورهای خارجی که بیشتر آنها خبرنگار هستند، در این هتل گرفتار شده بودند و نمیتوانستند از آن خارج شوند، هرچند با ادامه درگیریها در روز چهارشنبه، این خبرنگاران توانستند هتل ریکسوس را ترک کنند.
یکی از خبرنگاران خبرگزاری رویترز هم که حوالی ظهر روز چهارشنبه، ۲۴ اوت، در این منطقه حضور داشت، از شنیده شدن صدای تیراندازی و شلیک سلاح های ضدهوایی سنگین خبر داده است.
معمر قذافی گفته است که عقبنشینیاش از مجتمع بابالعزیزیه یک ترفند نظامی بوده است
یکی از رهبران مخالفان دولت لیبی هم به خبرگزاری فرانسه گفته است که نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی در مسیر جاده منتهی به فرودگاه اصلی طرابلس مخفی شدهاند.
به گزارش رعنا جواد، خبرنگار بیبیسی در طرابلس، غیرنظامیان ساکن این شهر که اسلحه به دست گرفتهاند، همچنان برای کمک به مخالفان سرهنگ قذافی، در پستهای ایست-بازرسی حضور دارند.
روشن نیست که چه چیزی هدف حملههای ناتو است، ولی تلویزیون العربیه در گزارشی تاییدنشده، اعلام کرد که شهرهای زوارة و عجیلات در غرب طرابلس، هدف توپخانه نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی قرار گرفتهاند.
معلوم نیست که در زمان تصرف بابالعزیزیه توسط مخالفان دولت لیبی، سرهنگ قذافی یا اعضای خانوادهاش در این مجتمع حضور داشتند یا نه، ولی معمر قذافی در آخرین سخنرانی خود وعده "شهادت یا پیروزی" داده است.
او در پیامی صوتی که سهشنبه شب منتشر شد، گفت: "من با لباس مبدل از خانهام در طرابلس و بدون آن که مردم من را ببینند، خارج شدم و جوانانی را دیدم که در خیابانها بودند. صادقانه بگویم که به نظر من طرابلس سقوط نکرده است."
گفته میشود که خانواده قذافی چندین خانه امن در طرابلس و خارج از این شهر دارند و وضعیت در شهر سرت، زادگاه معمر قذافی هم نامشخص است. بر اساس گزارشها، این شهر تاسیسات نظامی قابل توجهی دارد و براساس برخی گزارشها، طرفداران سرهنگ قذافی پس از خروج از طرابلس و شهرهای دیگری که به تصرف مخالفان در آمدهاند، از راههای مختلف به شهر رفتهاند.
با این حال، مخالفان سرهنگ قذافی گفتهاند که ممکن است این افراد به عنوان شهروندان عادی و نه نیروهای مسلح طرفدار حکومت به شهر سرت سفر کرده باشند که در چنین صورتی، حضور آنان نباید مانع از مذاکره با ریشسفیدان این شهر شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم گزارش داده است که در شهر سبها هم پایگاه نظامی و هوایی بزرگی وجود دارد و در صورتی که سرهنگ قذافی به این تاسیسات دسترسی پیدا کند، فرصت مناسبی برای فرار راحتتر او به نیجر و چاد، دو کشور همسایه لیبی، در اختیارش قرار میگیرد.
درخواست کمک نمایندگان شورای ملی انتقالی لیبی برای برگزاری مذاکراتی در سطح مقامات عالیرتبه به قطر رفتهاند. این گفتوگوها با حضور نمایندگانی از کشورهای بریتانیا، فرانسه، ترکیه و امارات متحده عربی برگزار میشود.
محمود جبریل، از اعضای ارشد شورای ملی انتقالی لیبی گفته است که این شورا به دنبال دریافت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی است.
او گفت: اولویت اول این شورا، پرداخت دستمزدها و سایر هزینههای دولتی خواهد بود، ولی در بلندمدت، منابع مالی برای تامین هزینههای بازسازی تاسیسات نفتی لیبی مورد نیاز است.
بر اساس برآوردهای آقای جبریل، لیبی بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده دارد. دولت آمریکا هم اعلام کرده است که به دنبال آزاد کردن نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از داراییهای مسدود شده لیبی خواهد بود.
خبري در سايت هفتهنامه خليج فارس بوشهر ديدم كه جالب بود. كاش شما هم مي ديد. موفق باشيد.