کد خبر: ۱۳۳۶۳
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۷
ساخت 40 نیروگاه هسته ای در 15 سال آینده

استراتژی پکن برای کاهش وابستگی به نفت

آفتاب‌‌نیوز : ذخایر شناخته شده اورانیوم در چین 70 هزار متریک تن (هرمتریک تن برابربا1000 کیلوگرم ) است لیکن در حال حاضر این کشور سالانه 1500 متریک تن را مصرف می کند و در سال 2020 این مقدار 5 برابر خواهد شد. تولید اورانیوم در داخل چین در حدود نیمی از نیازهای چین را برآورده می کند و سازمان ملی اتمی این کشور با موفقیت آینده اورانیوم کشور را تحکیم می بخشد.

چین در ماه نوامبر قرارداد تولید و بازفراوری بلند مدت اورانیوم را با شرکت ملی اتمی قزاقستان که در حال حاضر برای چین اورانیوم فراهم می آورد و 17 در صد ذخایر اورانیوم جهان را در اختیار دارد، امضا کرد و کانادا نیز در دهه 1990 دو راکتور برای چین ساخت و این هم منبعی بالقوه برای پکن به شمار می رود. 

هفته گذشته نیز کانادا که 14 درصد از ذخایر اورانیوم را برعهده دارد از طریق سازمان انرژی اتمی خود توافق کرد تا همکاری در زمینه ساخت راکتور را با چین توسعه دهد.

ظرفیت بازار چین، استرالیا را نیز تحریک به همکاری با این کشور در زمینه اورانیوم کرده است و استرالیا که برآورد می شود 30 درصد از ذخائر اورانیوم جهان را در اختیار دارد اخیراً تبدیل به منبعی مهم برای صادرت اورانیوم به چین شده است .

پیشتر اعلام شده بود چین بر آن است تا ظرفیت توان تولید برق هسته ای خود را از 8700 مگاوات تا 36 هزار مگاوات تا سال 2020 افزایش دهد. به منظور تحقق این هدف باید سالانه 1000 مگاوات به توان تولید برق هسته ای چین اضافه شود که این امر به 16 سال ساخت مداوم نیروگاه های تولید برق هسته ای نیاز دارد.

به همین منظور در 29 بهمن 1383 یک مقام ارشد استرالیا اعلام کرد که کشورش شروع به گفتگو با چین کرده است تا به آن کشور اورانیوم بفروشد. جان کارلسون یک مقام عالیرتبه در وزارت تجارت و امور خارجه استرالیا به کمیته سنا گفت که استرالیا بطور رسمی گفتگوهایش را برای فروش اورانیوم به چین آغاز کرده است.

در پی این اعلام یکسال بعد در 31 خرداد یان مک فارلین، وزیر صنعت و منابع استرالیا اعلام کرد که کانبرا می تواند برای صادرات اورانیوم به چین طی 12 ماه توافق پادمانی داشته باشد.

وی گفت:ما به اهداف چینی اعتماد داریم و همچنین به توانائی رد یابی اورانیوم نیز اطمینان داریم و فکر نمی کنم که آنها از اورانیوم برای مقاصد نظامی استفاده کنند.

این وزیر استرالیائی اعلام کرد:توافق پادمانی که به استرالیا اجازه خواهد داد تا نحوه استفاده از اورانیوم را توسط چین مورد نظارت قرار دهد در حال بررسی است و می تواند طی یک سال نهائی شده و به نتیجه برسد.

بالاخره در 18 مرداد سال جاری نیز الکساندر داونر، وزیر امور خارجه استرالیا در بیانیه ای اعلام کرد: استرالیا بطور رسمی گفتگوهایی را با چین آغاز می کند تا درباره همکاری های هسته ای به توافق دست پیدا کنند.

وی گفت: این توافقنامه پادمانهایی ایجاد می کند تا استرالیا طبق آن اورانیوم به چین صادر نماید و چین نیز متعهد می شود اورانیوم را برای مقاصد صلح آمیز مورد استفاده قرار دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین