کد خبر: ۲۳۴۹۲۹
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱

لاریجانی: راهبرد اقتصاد مقاومتی آزمون جدیدی برای قوای سه گانه است

رییس مجلس شورای اسلامی ابلاغ سیاست های رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی را آزمون جدیدی برای قوای مختلف کشور عنوان کرد و گفت: مجلس چند قانون برای تسهیل فضای کسب و کار و فراهم کردن زمینه حضور مردم در این عرصه مصوب کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، «علی لاریجانی» روز دوشنبه و در مراسم افتتاح ساختمان جدید شیرخوارگاه حضرت رقیه (س) طی سخنانی با بیان این که کار تولیدی را به صورت دولتی نمی شود انجام داد خاطرنشان کرد: باید مردم و کارآفرینان در این عرصه حضور یابند و از این طریق است که می توان رقابت ایجاد کرد و بهره وری را بالا برد.

لاریجانی اضافه کرد: قوانین مرتبط با این سیاست ها تصویب شده و دولت باید آن را اجرا کند و اگر در جایی نیاز به تغییر قانون است مجلس رویکرد مثبتی برای ساماندهی به این موارد دارد.

رییس مجلس اضافه کرد: در همین قانون هدفمندی که در مجلس تصویب شد قسمتی از آن برای رفع همین نیازها و حمایت از اقشار آسیب پذیر است و تاکید می کنم که اجرای قانون با همین چهارچوبش می تواند شرایط را مهیا کند.

لاریجانی اضافه کرد: اگر همه ابعاد این قانون به درستی اجرا نشود ممکن است باز مشکلات گذشته تکرار شود.

به گفته رییس مجلس شورای اسلامی قانون هدفمندی یارانه ها در اصل نکات مثبتی داشت که بخش های تولید و حمایت از آن دچار فراموشی شد که در نتیجه آن تولیدکنندگان هم دچار مشکل شدند و در حال حاضر هم بخش های بانکی باید توجه کنند تا این ها سرمایه در گردش داشته باشند.

وی ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی را آزمون جدیدی عنوان کرد و گفت: در قانون هدفمندی هم به تولید و هم بخش بهداشت و درمان و حمایت از طبقات آسیب پذیر پرداخته شده است و البته مجلس نظارت می کند که این قانون درست اجرا شود.

لاریجانی ابراز امیدواری کرد: در سال آینده فضای جدیی برای این گونه فعالیت ها ایجاد شود.

وی گفت: هم اکنون سهمی که بودجه جاری از کل بودجه کشور دارد رقم بسیار درشتی است و جایی برای توسعه باقی نمی گذارد که مقداری از این مربوط به تحریم ها و بخش زیادی نتیجه سوء مدیریت ها در گذشته است که وضعیت کشور را به شرایطی رساند که بودجه ای که از نفت و گاز تهیه می شود به جای این که صرف توسعه کشور شود در بخش بودجه جاری هزینه می شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دولت قبل گاهی که ما مخالفت می کردیم، می گفتند که مجلس کارشکنی می کند در حالی که آینده نگری بود تا کشور به این اوضاع دچار نشود.

وی تصریح کرد: هرقدر منابع کشور صرف سرمایه گذاری شود به نفع کشور است و نباید با پدیده های اقتصادی به صورت سیاسی برخورد کرد چرا که تبعات آن در درازمدت خود را نشان می دهد.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش درباره سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی نقش همگرایی در توسعه کشور دارد و وجه عاطفی جامعه را به سمت توسعه کشور سوق می دهد.

وی افزود: برخی از نهادها نقش توسعه ای دارند اما سازمان بهزیستی خصوصیتی دارد که از وجه عاطفی جامعه استفاده کرده و آن را به سمت توسعه کشور سوق می دهد.

وی اضافه کرد: برخی دستگاه ها از نظر قانونی وظایفی دارند ولی سازمان بهزیستی با بهره گیری از کمک های خیرین خلا بودجه را حل می کند و این اتفاقی است که در سایر دستگاه ها رخ نمی دهد.

رییس مجلس با بیان این که سازمان بهزیستی با عاطفه اجتماعی عجین است و نقش همگرایی در توسعه کشور دارد اضافه کرد: در گذشته این گونه تشکیلات را نداشتیم و چنین مشکلاتی در محل های کوچک تر حل می شد و زندگی شهرنشینی و ماشینی وجود چنین دستگاه هایی را الزامی کرده است و اکنون هم باید از این سازمان ها به طرز مطلوبی استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: هم باید کمک دولتی برای چنین سازمان هایی وجود داشته باشد و هم سهم کسان دیگری که می توانند همبستگی اجتماعی به وجود بیاورند مدنظر قرارگیرد.

لاریجانی در ادامه گفت: خدا را شکر می کنیم که این ویژگی اخلاقی در جامعه ما هست و در زمینه های مختلف برای حل مسایل و کمک به نیازمندان همت وجود دارد که این بسیار ارزشمند بوده و نشان می دهد جامعه زنده و مسوولیت پذیر است.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: این گونه همگرایی ها چه در موارد مربوط به ساخت مدارس و چه بهزیستی علاوه بر تامین منابع زمینه فعالیت های دیگر را هم فراهم می کند به طوری که وقتی خیرین در چنین فعالیت هایی حضور می یابند برای سرنوشت کشورشان احساس مسوولیت نیز می کنند.

لاریجانی بسترسازی برای فراگیر کردن توسعه در بدنه اجتماع را از دیگر کارکردهای این گونه فعالیت ها عنوان کرد و گفت: هم باید از بعد اقتصادی به این فعالیت ها اهمیت داد و هم آن را موتور محرک توسعه کشور تلقی کرد.

لاریجانی اضافه کرد: بودجه ای که سالانه برای بهزیستی در نظر گرفته می شود قابل توجه است ضمن این که زمینه حضور مردم در این عرصه را نیز فراهم می کند و علاوه بر این نگاه مجلس به خدمات بهزیستی مثبت است اگرچه اوضاع اقتصادی خوب نیست و ما نمی توانیم در بودجه سال آینده گام درخوری در این زمینه برداریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین