کد خبر: ۴۹۴۲۱۶
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱
گزارش اولین روز چهارمین جشنواره نوای خرم

شهرستانی ها داوران را غافلگیر کردند/ آموزش انسانیت قبل از موسیقی

پنجشنبه ۱۶ آذر ماه در اولین روز از برگزاری چهارمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم)، بیش از ۲۴۰ هنرمند در بخش «گروه نوازی»، ۳۰ هنرمند در بخش «تک نوازی» و ۸ هنرمند در بخش «دو و سه نوازی» آثار خود را در معرض رقابت هیات داوران گذاشتند.
آفتاب‌‌نیوز : اولین روز از چهارمین جشنواره موسیقی نوای خرم در حالی میزبان گروه های شرکت کننده در بخش های مختلف بود که دو عضو هیات داوران از کیفیت آثار ارایه شده ابراز رضایت کردند.

پنجشنبه ۱۶ آذر ماه در اولین روز از برگزاری چهارمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم)،  بیش از ۲۴۰ هنرمند در بخش «گروه نوازی»، ۳۰ هنرمند در بخش «تک نوازی» و ۸ هنرمند در بخش «دو و سه نوازی» آثار خود را در معرض رقابت هیات داوران گذاشتند.

در بخش «تک نوازی» رایکا عطریان، یکتا صادقی پور، آیسان فتحی، صدرا فلاحی، انوشه کشتکار، آرین امینی، طه عارفی، نجلا سادات علوی، لیلا حسینی عنصرودی، آرتین میرشاهی، پوریا نعمتی، علی صفایی قهنویه، محمد جواد زال آقایی، پرنیا ایمن طلب، یاسمین اشرف گنجویی، هلنا سعیدی، سینا بحرینی، مرتضی اخباری، محمد بذرگری، آرمین رمضانی، امید احمدی پور، جعفر زلفی پور، سهیل میرجلیلی، غزل شکوری دیزجی، رضا ملکی، ایلیا بازیاری، حافظ کریمی، مهدی آقای جرکانی، عارف فراضی و بابک قلی زاده روی صحنه رفتند.

شهرستانی ها داوران را غافلگیر کردند/ آموزش انسانیت قبل از موسیقی

در بخش «دو و سه نوازی» نیز مینا کرمی نژاد – روشا رضایی رود میانه، آریا افزون – سینا اسکندری، پارمیدا عاکفیان – سورملینا عبدالله پور، شکیبا امیری – امیررضا موذن – مانی هاشمی، تبسم احمدی – امیرحسین حقایق به رقابت با یکدیگر پرداختند.  

ارکستر «گلها» از کرمان به سرپرستی پویا بنی اسدی، گروه آموزشگاه موسیقی «نوای ایران» از کرج به سرپرستی نیکو عسگریان، ارکستر نونهالان «آکادمی موسیقی سرنا» از کرج، گروه «سرایش» از بوشهر به سرپرستی شهرام سلیمانی، ارکستر بزرگ کودکان و نوجوانان «شیدا» از تهران به سرپرستی مادح فقیه و حامد تحصیلی، گروه «دل انگیزان چکاوک» از تهران به سرپرستی محمودرضا حمیدی و گروه «مهر نواز» از نوشهر به سرپرستی آرمان حیدریان نیز در بخش «گروه نوازی» آثار خود را ارایه دادند.

شهرستانی ها داوران را غافلگیر کردند/ آموزش انسانیت قبل از موسیقی

قدردانی از پدر و مادرهایی که به هنر فرزندانشان اهمیت می دهند

پری ملکی یکی از داوران بخش رقابتی این جشنواره درباره آثار اجرا شده روز اول گفت: اجراهای این دوره حتی با دوره قبل قابل مقایسه نبود و باید بگویم که شرکت کنندگان با آمادگی کامل در آن حضور پیدا کرده اند. برگزاری جشنواره نوای خرم در سال های قبل به شرکت کنندگان این حس را منتقل کرده که باید با تمرین فراوان در آن حضور یابند کما اینکه اجراهای سختی که امروز شاهد آنها بودیم، نشان از زحمت بسیاری دارد که هر کدام از آنها با عشق و علاقه فراوان آماده شده است.

این هنرمند در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار کرد: وقتی جشنواره ای نام کودک و نوجوان را یدک می کشد، طبیعی است که نمی توان در آن اتفاقات خیلی بزرگی را شاهد بود، اما همین که پدر و مادر ها یاد گرفتند که باید به هنر بچه ها اهمیت بدهند به تنهایی می تواند باعث پیشرفت های چشمگیری در موسیقی کشور باشد.

ملکی در پایان گفت: از نظرم اصلی ترین وظیفه استادان موسیقی این است که ابتدا به شاگردان خود درس انسانیت بدهند. امیدوارم این بچه ها علاوه بر آنکه در نوازندگی و موسیقی تبدیل به هنرمندی قابل می شوند، در جامعه نیز راه انسانیت را در پیش گیرند.

شهرستانی ها داوران را غافلگیر کردند/ آموزش انسانیت قبل از موسیقی

کودکانی که استادان آینده موسیقی ایرانی هستند

وارطان ساهاکیان عضو دیگر از گروه داوران بخش رقابتی چهارمین جشنواره همایون خرم نیز در ارزیابی اجراهای روز اول جشنواره توضیح: همه اجراهایی که امروز به صحنه رفتند از کیفیت بالایی برخوردار بودند، اما بیش از همه بچه هایی که از شهرستان شرکت کرده بودند، مرا غافلگیر کردند. شرکت کنندگان شهرستانی در بخش های تک نوازی و هم نوازی اجراهای چشمگیری داشتند و من از این همه اجرای خوب شگفت زده شدم. این وضعیت و نزدیکی کیفی اجراها به هم، سبب شد تا در انتخاب با مشکل مواجه می شویم.

این آهنگساز بیان کرد: درصد بالایی از بچه هایی که امروز اجرای آنها را دیدیم، در آینده می توانند بدنه موسیقی کشور را تشکیل دهند و به هنرمندان بزرگ این حرفه تبدیل شوند، اما این وضعیت به حمایت و جدی گرفتن آنها بستگی دارد. به هر صورت چنین رویدادهایی سبب ایجاد انگیزه در کودکان شده و آنها را به تلاش بیشتر سوق می دهد. هرچه برنامه هایی ازین دست بیشتر صورت گیرد، استعدادهای بیشتری کشف شده و در نتیجه همه چیز به سود موسیقی کشور تمام می شود.

چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) از روز پنجشنبه ۱۶ آذر ماه با حضور هنرمندان شرکت کننده گروه سنی کودک و نوجوان در بنیاد آفرینش های هنری نیاوران تهران آغاز شده است. طبق برنامه ریزی های انجام گرفته هنرمندان شرکت کننده، در بخش های تک نوازی و تک خوانی، اجراهای دو و سه نفره و اجراهای گروهی ساعت ۱۳ تا ۲۱ روزهای پنجشنبه ۱۶ و جمعه ۱۷ آذر ماه در بنیاد آفرینش های هنری نیاوران (فرهنگسرای نیاوران) و روزهای چهارشنبه ۲۲ و پنجشنبه ۲۳ آذر در فرهنگسرای ارسباران تهران آثار خود را ارایه می دهند. مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) نیز روز جمعه ۲۴ آذر در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

شهرستانی ها داوران را غافلگیر کردند/ آموزش انسانیت قبل از موسیقی

چهارمین جایزه و جشنواره همایون خرّم با هدف حفظ و گسترش فرهنگ اصیل و فاخر ایرانی، ارتقای نگرش هنری نسل جوان از طریق شناخت آثار اساتید گذشته و تاثیر گرفتن از نمونه‌ها و الگوهای موجود در موسیقی ایرانی به همت مؤسسه فرهنگی هنری «رادنواندیش»، خانواده استاد همایون خرّم، حمایت موسسه بیمه «سرمد» و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود. در این دوره از جشنواه نوازندگان تمامی سازها، خوانندگان و همچنین گروه‌های موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال) با اجرای یکی از تصانیف و یا قطعات بی‌کلام استادان روح‌الله خالقی، مهدی خالدی، علی تجویدی، همایون خرّم، حبیب‌الله بدیعی و پرویزیاحقی که به شکل رسمی عرضه شده، به صورت تک خوانی، تک‌نوازی، هم‌خوانی، هم‌نوازی و گروه‌نوازی به رقابت با یکدیگر می پردازند.

منبع: مهر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین