کد خبر: ۵۰۴۰۶۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲

گرانی دلار باعث تورم می‌شود یا افزایش صادرات؟

رئیس سازمان توسعه تجارت معتقد است که افزایش نرخ دلار باید به صورت تدریجی و بر اساس کسر تورم داخلی از تورم خارجی صورت گیرد.
آفتاب‌‌نیوز :
مجتبی خسروتاج - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه آیا به دنبال افزایش نرخ ارز، صادرات نیز افزایش یافته است؟ اظهار کرد: از گذشته نیز بارها بر این نکته تاکید کرده‌ام که نرخ دلار به تنهایی نمی‌تواند باعث توسعه صادرات شود. در واقع صادرات به برنامه‌ ریزی، زمان‌بندی و برخی تعهدات خاص نیاز دارد و افزایش نرخ دلار در کوتاه‌مدت نمی‌تواند در میزان صادرات تاثیر چشم‌گیری داشته باشد.

وی ادامه داد: البته ممکن است افزایش  نرخ دلار برای برخی صادرکنندگان افزایش آنی درآمد به همراه داشته باشد اما اینکه در کلان تاثیرگذار باشد، بحث دیگری است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند، همان طور که درآمدهای صادراتی بیشتر می‌شود، هزینه‌هایی که برای تامین مواد اولیه و خرید کالا وجود دارد نیز بالا می‌رود. بر همین اساس حتی صادرکنندگان هم ترجیح می‌دهند که افزایش نرخ ارز به صورت تدریجی و بر اساس تفاوت تورم داخلی و خارجی باشد تا بتوان برنامه‌ریزی راحت‌تر و اصولی‌تری صورت داد.

خسروتاج افزود: هیچ یک از صادرکنندگان از افزایش یکباره نرخ ارز استقبال نمی‌کنند، چراکه برخی کالاهای ما به گونه‌ای است که افزایش یکباره نرخ ارز اجازه سرمایه‌گذاری در آنها را نخواهد داد.

واردات قطعا گران‌تر می‌شود

وی ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه محصولات کشاورزی برخی اقلام هستند که سرمایه‌گذاری روی آنها در میان مدت جواب می‌دهد و زمان‌بر است. حال اگر شرایط را اینگونه در نظر بگیریم، چه کسی می‌داند که در پنج یا ۱۰ سال آینده نرخ ارز چگونه خواهد بود. بر این اساس طبیعی است که قدرت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در این حوزه‌ها از دست خواهد رفت.

رییس سازمان توسعه تجارت گفت: اگر تمام بحث‌های اقتصادی کشور، سیاست‌های اقتصادی را به گونه‌ای اعمال کند که اجازه نوسانات شدید نرخ ارز داده نشود، شرایط بهتری حاکم خواهد بود، زیرا به دنبال گرانی دلار، واردات ما نیز قطعا گران‌تر تمام خواهد شد.

وی ادامه داد: گرانی واردات از یک‌سو ممکن است در برخی زمینه‌ها که تولید داخلی وجود دارد موجب شود رقابت میان تولیدکننده داخلی و خارج از کشور بیشتر شود اما در بخش‌هایی که تولید داخلی نداریم، افزایش نرخ ارز می‌تواند اثر تورمی به همراه داشته باشد.

خسروتاج گفت: بر همین اساس برداشت شخصی من این است که افزایش یکباره نرخ ارز، برای هیچ یک از بخش‌های اقتصادی مطلوب نیست و باید همه ما به سمت نوعی ثبات حرکت کنیم و جلوی نوسانات یکباره و شدید را بگیریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
1
نميدانم ، فقط ميدانم باغث نابودي ميشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳
0
1
باعث تورم و بدبخت شدن مردم البته عده ای خوشبخت میشوند که به ما ربطی ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
0
1
صادرات هم کاهش می یابد چون حتی محصولات کشاورزی ما به واردات خارجی وابسته است تا چه برسد به کالاها دیگر تولید کننده داخل هم کالای را با توجه به نرخ دلار قیمت گذاری می کند و در نهایت صادر کنندگان قدرت رقابت را بیشتر از قبل در بازار های خارجی از دست می دهند
یک رقم نگاه کنید به تخم مرغ
بازرگانی ترک در بحران قطر حتی با در نظر گرفتن هزینه حمل و نقل از ایران که تا مدتی پرداخت می کردند تخم مرغ را ارزان تر به دست قطری ها می رساندند همین نشان می دهد که قیمت ارز چقدر در ایران به شکل مصنوعی بالا رفته
اینطور نیست که هر تورمی قرار باشد در نرخ ارز کشورها هم رخ بدهد به ترکیه نگاه کنید که الگوی اقتصادی خیلی از به اصطلاح اقتصاد دان های داخلی است! تورم دارد و مقدار آن کم هم نیست اما افت قیمت لیر ترکیه شباهتی به نرخ تورم آن کشور ندارد به علاوه این که بیشتر از آن هم نیست
الان یک عده دارند در بازار داخل با خرید و فروش مصنوعی ارز بین خودشان نرخ را بالا می برند تا مقدار زیادی دلار از یک سری نهادها و افراد خاص در بازار به بالاترین نرخ معامله شود
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین