کد خبر: ۵۴۱۰۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۲
"اقدامات آمریکایی‎ها برای مردم ایران مضیقه ایجاد می‌کند اما ما هم در تلاش هستیم تا در برابر فشارهای آنان بایستیم"

روایت ظریف از یکلیپ روسی در مورد دریای خزر، ادعای اقامت دائمی در آمریکا، گروه اقدام ایران و پاسخ به اظهارات جان بولتون

وزیر امور خارجه گفت: درباره نشست و تصمیمات اخیر دریای خزر تبلیغات دروغین و فشارهای زیاد رسانه‌ای جریان دارد. ظریف اشاره ای به مذاکرات برجامی با اروپایی ها کرد و گفت: اروپایی ها برای تأمین منافع خود چاره ای جز هزینه کردن ندارند. آنان اگر می خواهند تصمیم بگیرند زمان محدود است و نمی توانند همچنان منتظر زمان باشند.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدجواد ظریف  عصر روز دوشنبه پس از حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع خبرنگاران  گفت: برای ما اصل منافع مردم و کشورمان است اما اکنون دشمنان به دروغ درباره خزر تبلیغات منفی می کنند به عنوان نمونه؛ کلیپی به من نشان داده شد که در تلویزیون روسیه گفته می شود سهم ایران قبل از کنوانسیون و بعد از آن متفاوت بوده و فلان میزان است در حالی که متن کلیپ را به چند مترجم نشان دادیم مشخص شد که اصلاً حرفی از سهم خزر در کار نیست و حتی دو مرتبه که اسم ایران آورده می شود درباره ماهی خاویار است.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی گفت: در جلسه امروز درباره نشست دریای خزر، روباط با همسایه ها، عراق و برجام گفتگوهای خوبی صورت گرفت و نشست بسیار صمیمی و دوستانه بود. به سؤال برخی از نمایندگان درباره اینکه گفته می شود بعد از توافق هسته‌ای قرار است به برخی اقامت دائمی در آمریکا داده شود نیز پاسخ دادیم که حتماً چنین اتفاقی نیفتاده است.

وی گفت: اتفاقاً تلاش هم شده بود تا پیشنهادهای بسیار سطحی‌تر از اقامت هم مطرح شود مثلاً یکی از اعضای هیئت‌های آمریکایی گفته بود برداشتن محدودیت دیپلمات‌های ایرانی بیشتر از شعاع معروف 40 کیلومتری نیویورک قابل بررسی است اما پاسخ ما این بود که صحبت ما درباره همکارانم نیست بلکه درباره مردم ایران است.

ظریف افزود: هم اکنون نیز همکارانم در نیویورک از محدوده 40 کیلومتری یا 25 مایلی در تردد محدودیت دارند بنابراین پیشنهاد دادیم که اگر همکاران ما در مجلس موارد و یا اطلاعاتی دارند هم به ما ارسال کنند و هم وزارت اطلاعات پیگیری کند.

وزیر امور خارجه درباره اظهارات جان بولتون نیز گفت: حرف‌های بولتون مبنایی ندارد او آرزوهایش را مطرح کرد به ویژه در جایی هم حضور داشته است که تصور می کند برای تأثیر باید صدایش را بلندتر کند.

ظریف با تأکید بر اینکه آمریکایی ها باید واقعیات منطقه و نتیجه سیاست ها و اشتباه های گذشته در فشار به ایران را ببینند، افزود: اقدامات آنان برای مردم ایران مضیقه ایجاد می کند اما ما هم در کشور در تلاش هستیم تا در برابر فشارهای آنان بایستیم به ویژه اینکه اکنون آنان بیشتر با ابزار جنگ روانی وارد شده اند.

وی ادامه داد: آمریکایی ها با قلدری و دست و پا زدن و استفاده از همه امکانات خود تلاش می کنند تا انزوای خود را در جهان جبران کنند که راه آن را در فشار به ملت ایران برگزیده اند اما دولت هم در تلاش است تا فشارهای آمریکا را با کمترین هزینه خنثی کند تا سربلندی و عزت مردم را در پی داشته باشد.

ظریف اشاره ای به مذاکرات برجامی با اروپایی ها کرد و گفت: اروپایی ها برای تأمین منافع خود چاره ای جز هزینه کردن ندارند. آنان اگر می خواهند تصمیم بگیرند زمان محدود است و نمی توانند همچنان منتظر زمان باشند.

ظریف همچنین با اشاره به ایجاد گروه اقدام ایران در هیئت حاکمه آمریکا گفت: قبل از اقدام آمریکایی ها در شورای عالی امنیت ملی، کمیته‌ای برای مقابله با اقدامات آنان تعریف شده و اقدامات خوبی هم صورت داده بود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: آمریکایی ها تصور می کردند که با فشارهایشان، ایران از برجام خارج می شود اما آنان برخلاف سیاست‌های اولیه، خود را از برجام به صورت یکجانبه خارج کردند که باعث انزوای بیشتر خودشان شد و امروز غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای وابسته، آمریکا در سیاست های ضد ایرانی خود مانند برجام همراهی ندارد.

وی گفت: از اینکه برای مردم مشکلاتی ایجاد شده مطلع هستیم و دولت هم در این باره تلاش میکند تا در برابر فشارهای آمریکایی ها بایستد و با کمک مردم از این مرحله عبور کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۳۰
0
0
بالا غیرتا این مطلب را منعکس فرمایید تا دکتر ظریف و همه ی دست اندرکاران ببینند و به سوالات آن پاسخ دهند:
1- بدیهی است در هر معاوله ای هر چند ساده و پیش پا افتاده و مابین انسان های عامی حرف آخر را همان اول نمی زنند. آیا درست است که ما در شروع مذاکرات خزر از همان ابتدا بحث بیست درصد را مطرح کرده ایم؟
2- مگر نه این است که طبق قراردادهای 1921 و 1940 به صراحت از حق مشاع ایران و روسیه دفاع شده است؟
3- معنی مشاع چیست؟ اگر ملکی یا مالی بین دو نفر مشاع باشد با فوت یکی از آن ها آن ملک بایستی فیمابین نفر اول و ورثه شخص متوفی(نفر دوم) هم مشاع گردد؟
4- به نظر آقای دکتر ظریف اگر در آن زمان به غیر از کشتی رانی و شیلات مباحث مربوط به منابع انرژی زیر بستر دریا هم شناخته شده بودند آیا به نحوی در قرار داد گنجانده نمی شدند؟
5- آیا با ارجاع این پرونده به دادگاه بین اللملی و دفاع قاطعانه از سهم پنجاه درصدی که هم مبنای عقلی داشته و هم مبنای قانونی نتیجه بهتری برای ایران رقم نمی خورد؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین