آفتابنیوز : «نسرین علیزاده» در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه برنج قهوهای ایرانی سالمتر از برنج قهوهای خارجی( بهعلت آلودگی به سموم) است،
در ادامه اظهار کرد: دانه برنج پیش از پوستکنی و سفید کردن دارای رنگ قهوهای یا خاکستری است که در دستگاه پولیش حدود 30 درصد روی دانه تراشیده تا برنج سفید به دست بیاید.
وی ادامه داد: برنج قهوهای و یا سبوسدار به خوبی برنج سفید قد نمیکشد اما از نظر تغذیهای خیلی مقویتر است، روغن دانه برنج، ویتامینها و عناصر معدنی برنج بیشتر در سبوس آن است.
این مسئول با اشاره به اینکه مصرف برنج قهوهای در رژیم غذایی سبب میشود تا احتمال بیماریهای سرطان، چاقی، دیابت، اختلالات عصبی و بیخوابی افراد کمتر شود، تصریح کرد: برنج قهوهای بر عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی اثر مثبت دارد و این ماده غذایی آنتیاکسیدانهای قوی نیز دارد و بر بیماریهای فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتیهای پوستی تأثیر مثبت دارد.
وی خاطرنشان کرد: برنج قهوهای منبع غنی از ویتامین B1 ، ویتامین B2 ، ویتامین B3 ، ویتامین B6 ، فولیک اسید، ویتامین E و ویتامین K است.
علیزاده بابیان اینکه ارزش غذایی برنجهای قهوهای بهعلت وجود سبوس زیاد است، افزود: برنج قهوهای، سرشار از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است.
به گفته وی، این برنج، خاصیت ضدافسردگی دارد و به سلامت استخوانها کمک و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند.