آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که ضربالاجل شورای امنیت در مورد پرونده هستهای ایران رو به اتمام است همچنان شاهد حاشیهنشینی بخش مهمی از نخبگان در حل بحران هستهای کشور هستیم، از سوی دیگر هیچگونه یکدستی در موضعگیری میان مسئولان تصمیمگیر در این باره دیده نمیشود و طرفین مذاکره نمیدانند نهایتا به کدامیک از مراجع تصمیمگیری در ایران بایستی اتکا کنند.
«محمد کیانوشراد» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ششم در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در اینباره گفت: گرچه تاکنون سیاست هستهای ایران در جایگاهی به نام شورایعالی امنیت ملی رقم زده میشد اما از چندین ماه پیش علائمی از وجود ناهماهنگی در درون دستگاه دیپلماسی کشور در این خصوص کاملا مشهود است که میتواند مشکلاتی را در پی داشته باشد.
وی براین اساس تاکید کرد: ضروری است که حداقل در موضعگیریهای ریاست جمهوری، دبیر شورایعالی امنیت ملی، وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت خارجه قبل از هرگونه تصمیمگیری، هماهنگی صورت پذیرد.
به اعتقاد وی، در شرایطی که طرف مقابل به خصوص آمریکا به دنبال پیچیدهتر کردن موضوع هستهای ایران است و سعی میکند با اتکا به سخنان برخی از مسئولان کشور، بهانهجوییهای خود را برای فشار بر ایران افزایش دهد، این مساله بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس ششم افزود: شاید اگر در یک شرایط عادی موضوعی را در سیاست خارجی دنبال میکردیم، اتخاذ مواضع متفاوت از سوی مسئولان، به صورت تاکتیکی قابل پذیرش جلوه میکرد اما در این شرایط حساس، برخی از مسئولان به جای آنکه به دنبال ایجاد تک صدایی در میان جامعه باشند، بهتر آن است که در چارچوب وظایف خود، حداقل یکدستی در موضع گیری میان مسئولان تصمیمگیر در این باره ایجاد نمایند تا بتوان از این مرحله دشوار عبور کرد.
کیانوش راد در ادامه درباره عدم استفاده از ظرفیت و توان تمامی نخبگان در حل بحران هستهای، تصریح کرد: در شرایطی فعلی گرچه تصمیمگیری و راهبرد موضوع در مسئولیت و اختیارات دولت است اما باید توجه داشت که مصالح و منافع ملی حوزهای گستردهتر از وجود این یا آن دولت است و درباره مسائلی با ابعاد ملی، بزرگترین اشتباه عدم استفاده از توان نخبگان درون سیستم حکومتی و حتی نخبگان بیرون از قدرت است و هیچ دولتی نباید به خود اجازه دهد در موضوعی که متعلق به آحاد ملت است، رفتاری سلیقهای را اتخاذ کند.
وی در تحلیل شرایط موجود یادآور شد: شرایطی که هم اکنون ایجاد شده، در طول این دوران به حساسترین نقطه خود رسیده و میتواند منجر به اقدامات غیر قابل پیشبینی و غیر متعارف از سوی آمریکاییها نسبت به ایران شود بنابراین اجماع ملی برای مقابله و ناکارآمد کردن تهدیدات ضروری است و این اجماع زمانی رخ خواهد داد که نخبگان ومردم احساس کنند فرآیند تصمیمگیری، فرآیندی واقع بینانه و مبتنی بر درک شرایط ایران، منطقه و جهانی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تنها در آن صورت است که با پیوستگی کامل مردم و مسئولان در تمامی شرایط پیشرو، میتوان تصمیمی خردمندانه مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت اتخاذ کرد.