کد خبر: ۵۹۸۷۰۵
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷

گزارش آسوشیتدپرس از محقق ایرانی که در آمریکا بازداشت شد

بنابه این گزارش آقای سلیمانی و دو نفر از دانشجویان سابقش به توطئه و تلاش برای صادر کردن مواد بیولوژیکی از آمریکا به ایران بدون کسب مجوز متهم شده‌اند. این دو اتهام می تواند حداکثر ۲۰ سال مجازات زندان داشته باشد.
گزارش آسوشیتدپرس از محقق ایرانی که در آمریکا بازداشت شد
آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری آسوشیتدپرس جزییاتی از پرونده مسعود سلیمانی که ۹ ماه پیش هنگام ورود به آمریکا به ظن نقض تحریم ها بازداشت شد ارائه کرده است. دو دانشجوی سابق پروفسور سلیمانی هم در این ارتباط متهم شده‌اند.

او در این سفر قصد داشت مرحله نهایی پژوهشی درباره معالجه بیماران سکته مغزی در کلینک معروف "مه‌یو" در مینه‌سوتا را کامل کند. اما وقتی پایش به خاک آمریکا رسید ماموران دولت فدرال او را به اتهام نقض تحریم های تجاری آمریکا علیه ایران و تلاش برای صادر کردن مواد بیولوژیکی به ایران بازداشت کردند.

آسوشیتدپرس می‌نویسد: "با گذشت نه ماه، با اوج‌گیری تنش‌ها میان دو کشور، آقای سلیمانی در بازداشتگاهی در جنوب آتلانتا درگیر یک نبرد حقوقی بر سر کاربرد تحریم‌های دامنه‌دار آمریکاست که باعث افزایش سرسام آور بهای کالاها در ایران شده."

وکلای آقای سلیمانی، که در زمینه سلول های بنیادی، خون‌شناسی و پزشکی ترمیمی کار می کند، می‌گویند او برای به دست آوردن پروتئین‌های نوترکیب که در تحقیقاتش در ایران کاربرد دارد، در سپتامبر ۲۰۱۶ از یک دانشجوی سابق خود خواسته بود آنها را به ایران ببرد.

به گفته آنها دلیل این اقدام ارزانی قابل توجه این مواد در آمریکا نسبت به بازار ایران بود.

اما دادستان های فدرال می گویند که تلاش برای انتقال این مواد غیرقانونی بوده و در سال ۲۰۱۸ ادعانامه‌ای علیه آقای سلیمانی تهیه کردند. مقام های دولت ویزای او را لغو کرده و او را در ماه اکتبر هنگام ورود به آمریکا در فرودگاه شیکاگو بازداشت کردند.

بنابه این گزارش آقای سلیمانی و دو نفر از دانشجویان سابقش به توطئه و تلاش برای صادر کردن مواد بیولوژیکی از آمریکا به ایران بدون کسب مجوز متهم شده‌اند. این دو اتهام می تواند حداکثر ۲۰ سال مجازات زندان داشته باشد.

وکلای این سه محقق می گویند موکلان آنها مرتکب خطایی نشده‌اند و استدلال می کنند که نیازی به کسب مجوز خاصی نبوده است چون این پروتئین‌ها مواد پزشکی هستند و فرستادن آنها به ایران برای کاربردهای غیرتجاری معادل صادرات نیست.

دادستان ها در اسناد ارسالی برای دادگاه استدلال کرده اند که تحریم های گسترده ای که از سال ها قبل به اجرا گذاشته بود اجازه صادرات کالاها به ایران به جز در شرایط بسیار محدود را نمی دهد.

براساس این ادعانامه آقای سلیمانی از محبوبه قائدی که ساکن آمریکا و متولد ایران است درباره دریافت این پروتئین سوال کرده بود. خانم قائدی در زمینه سلول های بنیادی تحقیق کرده است.

لئوناردو فرانکو وکیل آقای سلیمانی گفت که هزینه خریداری این پروتئین‌ها در آمریکا ۸ هزار دلار بود درحالی که باید در ایران آن را به قیمت ۴۰ هزار دلار می‌خرید.

براساس اسناد دادگاه خانم قائدی این پروتئین‌ها را به شرکت های آمریکایی سفارش داد و آنها را برای مریم جزایری فرستاد که قبول کرده بود در سفری به ایران برای دیدن خانواده آن را برای آقای سلیمانی ببرد.

خانم جزایری که متولد ایران اما شهروند آمریکاست در رشته بیوشیمی بالینی دکتری دارد و در کنتاکی زندگی می کند. به گفته وکلا مقام های گمرکی در روز شش سپتامبر ۲۰۱۶ این پروتئین ها را در فرودگاه آتلانتا از او گرفتند و بعد به او اجازه پرواز دادند.

آقای فرانکو در اسناد دادگاه نوشت که تحقیقات آقای سلیمانی "به پیشرفت‌های نجات‌بخش پزشکی در بازآفرینی اجزای از کار افتاده بدن منجر شده است."

آقای فرانکو گفت که پروتئین های مورد نظر برای کمک به تسریع تحقیقات سلول بنیادی به کار گرفته می شود.

او گفت: "فکر می کنم این مهم است چون این فعالیتی در حمایت از تروریسم نیست. این فعالیتی برای کمک به مردم، و برای خدمت به مردم است، نه آسیب رساندن به آنها."

با این حال دادستان ها در ادعانامه تنظیمی از تروریسم یاد نمی‌کنند. آنها فقط مدعی نقض تحریم‌هایی هستند که هدف آن منزوی کردن ایران از تجارت با آمریکاست.

قائدی و جزایری هر دو با قرار وثیقه آزاد هستند.

یک قاضی فدرال در آتلانتا از آزاد کردن آقای سلیمانی خودداری کرده چون می گوید با توجه به لغو ویزا، او دارای موقعیتی حقوقی در آمریکا نیست و به همین دلیل در صورت آزاد شدن باید تحویل وزارت امنیت ملی شود که ممکن است او را اخراج کند.

منبع: بی بی سی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین