کد خبر: ۶۰۴۶۱۵
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۹
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفته "حضور رژیم صهیونیستی در آب‎های خلیج فارس غیر قانونی است"

هشدار یک مقام سپاه درباره حضور اسرائیل در خلیج فارس: ممکن است باعث ایجاد جنگ در منطقه شود| ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت که «پیام ما به کشورهای منطقه و جهان این است که ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند».
آفتاب‌‌نیوز :

«علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت که «امنیت خلیج فارس از اولویت‎های ایران است و معتقدیم که خطوط کشتی‎رانی ایران باید بین‎المللی باقی بماند».

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تاکید کرد که «پیام ما به کشورهای منطقه و جهان این است که ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند».

هشدار یک مقام سپاه درباره حضور اسرائیل در خلیج فارس: ممکن است باعث ایجاد جنگ در منطقه شود| ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند

سردار تنگسیری که با شبکه خبری المیادین گفت‌وگو می‎کرد، افزود: «آمریکا و انگلیس برای مشروعیت بخشیدن به حضور خود در منطقه خلیج فارس، سناریوهای مختلف در منطقه طراحی می‎کنند».

وی ابراز داشت که «آمریکایی‌ها به نفتکش‌های نزدیک آب‎های ایران حمله می‎کنند و سپس آن را به گردن ایران می‎اندازند و این کشور را متهم می‎کنند».

به نوشته خبرگزاری فارس، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در ادامه به توقیف نفتکش ایرانی «گریس1» توسط انگلیس اشاره کرد و اظهار داشت: «گریس1 به سمت اروپا در حال حرکت بود که سناریوی حرکت این کشتی ایرانی به سمت سوریه طراحی شد».

سردار تنگسیری افزود: «انگلیسی‎ها به شکل بدی با دریانوردان نفتکش ایرانی «گریس1» که همچنان در داخل کشتی زندانی هستند، برخورد کردند».

وی خاطرنشان کرد: «آمریکا و انگلیس با تشکیل ائتلاف غیرقانونی در منطقه تلاش‌ می‌کنند سناریوهای خود را پیش ببرند».

فرماند نیروی دریایی سپاه پاسداران ضمن هشدار درباره هرگونه حضور غیر قانونی در آب‎های خلیج فارس و تنگه هرمز گفت که «آمریکا و انگلیس باید مسئولیت حضور رژیم صهیونیستی در آب‌های خلیج فارس را بر عهده بگیرند».

وی در ادامه گفت‌وگوی خود با شبکه خبری المیادین تاکید کرد که «ما به عنوان نیروی دریایی سپاه پاسداران، مسئول تامین امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس هستیم و نیازی به حضور بیگانگان نداریم».

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تصریح کرد: «هرگونه حضور رژیم صهیونیستی در آب‎های خلیج فارس غیرقانونی است، چون ممکن است باعث ایجاد جنگ و درگیری در منطقه شود».

سردار تنگسیری به المیادین گفت که «عادلانه نیست نفتکش انگلیسی را که قوانین بین‎المللی نقض کرده، آزاد کنیم، علاوه بر آن نفتکش ایرانی همچنان در توقیف انگلیس است».

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران همچنین اظهار داشت که «هر زمانی مسئولان ایرانی بخواهند، می‏‌توانند هر کشتی را توقیف کنند، حتی اگر آن کشتی آمریکایی یا انگلیسی باشد».

سردار تنگسیری با بیان اینکه ما پیشتر تعدادی از سربازان آمریکایی و انگلیسی را بازداشت کرده بودیم، افزود: «اگر آمریکایی‎ها و انگلیسی‎ها می‎توانستند از کشتی‎های خود حفاظت کنند، یقینا می‌‏توانستند از خودشان حفاظت کنند».

وی تاکید کرد که «ایران پرچمدار امنیت خلیج فارس است، اما این مساله مشروط به صادرات نفت ما و استفاده از این منطقه است. امنیت خلیج فارس را تا زمانی تامین می‎کنیم که امنیت ما حفظ شود».

مسئولیت عواقب این اقدام خطرناک برعهده آمریکا است

پیشتر نیز سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احتمال حضور رژیم صهیونیستی در خلیج فارس را تهدیدی آشکار علیه ایران دانست و گفت: مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج فارس حق ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بود: جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل‌گیری اینگونه ائتلاف‌ها اعلام و آن را اقدامی تنش‌آفرین و فریبکارانه می‌داند و برگزارکنندگان، شکل‌دهندگان و اعضای آن را به عنوان عاملین موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد.

آمریکایی‌ها در راستای سیاست‌های ایران‌هراسانه خود، به دنبال تشکیل ائتلافی در خلیج فارس هستند؛ ائتلافی که بیش از پیش به ناآرامی در این محدوده منجر خواهد شد.

تا کنون بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن، آلمان، فرانسه و اسپانیا با درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی مخالفت کرده‌اند و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز اعلام کرده که هیچ‌ درخواست رسمی از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای مشارکت در ائتلاف نظامی در تنگه هرمز و آغاز مأموریت در این منطقه طرح نشده است.

تلاش‌های دو ماهه ترامپ که به اذعان کارشناسان پس از خروج از برجام توان اجماع‌سازی در جهان را از دست داده، تنها توانسته انگلیس را آنهم به صورت مشروط و رژیم صهیونیستی را که از لحاظ فنی توان مشارکت در چنین ائتلافی را ندارد، به خود جلب کند.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، انگلیس نیز ضمن اعلام پیوستن به ائتلاف آمریکا گفت که این اقدام هیچ تاثیری در تلاش این کشور برای حفظ برجام نخواهد گذاشت و کشتی‌های انگلیسی ملزم به نظارت بر تحریم‌های آمریکا نیستند.

اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا نیز با پیوستن نیروهای این کشور به ائتلاف دریایی آمریکا موافقت کرده اما اظهار داشته که رهبری این ائتلاف به دست واشنگتن نباشد و در صورت درگیری احتمالی میان ایران و آمریکا در آب‌های خلیج فارس هیچ حضور و نقشی نخواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین