کد خبر: ۶۰۴۶۵۲
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷

مصباحی مقدم: در قوم اصولگرا همه رئیس هستند/حضور یک مقام دولت احمدی نژاد در جلسات جامعه روحانیت/مجمع عجله‌ای برای بررسی CFT و پالرمو ندارد

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز کشور با بیان اینکه علت تفرقه میان اصولگرایان پایبند نبودن به محوریت جامعتین بود، خاطرنشان کرد: به تعبیر شاعر عرب "قوم من همه رئیس هستند، مزرعه پیاز را دیده اید که همه سرند" این موضوع واقعیتی است که در اصولگرایان اتفاق افتاده است.
مصباحی مقدم: در قوم اصولگرا همه رئیس هستند/حضور یک مقام دولت احمدی نژاد در جلسات جامعه روحانیت/مجمع عجله‌ای برای بررسی CFT و پالرمو ندارد
آفتاب‌‌نیوز :

«غلامرضا مصباحی مقدم» درباره اختلافات بین اصولگرایان گفت: علت پراکندگی میان اصولگرایان این است که به محوریتی که باعث وحدت و شکوه حرکتشان می‌شد، پایبند نماندند. این موضوع ریشه تاریخی دارد و به سال ۸۴ و حتی پیشتر برمی گردد که برخی ها گفتند دوران شیخوخیت پایان یافته است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: مجموعه جریان انقلابی و اصولگرا از وقتی که به محوریت جامعتین (جامعه مدرسین و روحانیت مبارز) کمتر پایبند شدند دچار تفرقه و تشتت شدند. فرض پایان یافتن دوران شیخوخیت به معنای این است که کسی بخواهد خواسته خودش را به این مجموعه دیکته کند، حال آنکه چنین اراده ای در جامعه روحانیت وجود ندارد.

اهم اظهارات سخنگوی جامعه روحانیت را بخوانید؛

*جامعه روحانیت می گوید اگر می خواهید به وحدت برسید به محور تأثیر گذار نیاز دارید، چون انقلاب ما، اسلامی و روحانیت پیشتاز آن بوده و جامعه روحانیت سابقه‌دارترین تشکلی است که انقلاب به خود دیده است، می‌تواند چنین نقش محوری را ایفا کند و محور جمع و داور اختلافات باشد وگرنه به تعبیر شاعر عرب "قوم من همه رئیس هستند، مزرعه پیاز را دیده اید که همه سرند" این موضوع واقعیتی است که در اصولگرایان اتفاق افتاده است.

با وجود اصلاح طلبان هم اصولگرایان دچار تشتت هستند

*{ درباره تعبیر بهزاد نبوی مبنی بر اینکه "اگر اصلاح طلبان نباشند اصولگرایان به جان هم می افتند" یا در نبود اصلاح طلبان، اصولگرایی دچار انشعاب می شود}: این حرف به دور از واقعیت نیست! اما با وجود اصلاح طلبان هم اصولگرایان دچار تشتت هستند.

*در انتخابات مجلس نهم بعضی از تشکل‌های اصولگرا بجای آنکه گرد هم بیایند و لیست واحدی داشته باشند گفتند؛ چون رقیب نداریم باید میان خودمان رقابت ایجاد کنیم تا شور انتخاباتی بالا برود. برای همین جبهه پایداری حرکت جداگانه ای آغاز کرد. حال با وجود اصلاح طلبان و قدرت نقش‌آفرینی آنها هم ما شاهد این ناهمگرایی میان اصولگرایان هستیم. به نظرم غفلت از واقعیتی که در آموزه های دینی ما به آن تاکید شده، باعث شده است تفرقه منشأ شکست باشد. در شرایطی که اصلاح طلبان با قدرت و وحدت به میدان می آیند، حضور دارند و نقش آفرینی می کنند طبعا باید جریان انقلابی و اصولگرا هم برای نقش آفرینی به وحدت و اجتماع حداکثری برسد.

پیوستن جمنا به شورای ائتلاف

*{ درباره دوگانگی میان شورای ائتلاف جریان ارزشی انقلاب (شاجا) و جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) و همچنین اظهارات مهدی چمران (نایب رئیس جمنا) مبنی بر موقتی و انتخاباتی بودن شورای ائتلاف}: در آخرین جلسه ای که چمران هم حضور داشت و این موضوع را نفی نکرد؛ پیوستن جمنا به شورای ائتلاف بود یعنی ادغام ائتلاف ها، که اتفاقا خود شورا هم از چند جبهه شکل گرفته است.

تشکل‌های انقلابی برای تاثیرگذاری بیشتر به حزب فراگیر تبدیل شوند

*جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت در مجموعه ای که با جامعه روحانیت کار می کنند حضور دارند و چند وقت پیش دعوت کردند و با آنها جلسه داشتیم و تاکید داشتند ذیل جامعه روحانیت حرکت کنند. احساس نکردم آنها روحیه جدایی داشته باشند. طیفی از طرفداران احمدی نژاد با محوریت مسعود زریبافان هر بار در جلسات جامعه روحانیت حضور دارند. روشن است که در پی جدایی نیستند.

*در این میان فقط جبهه پایداری است که به ائتلاف نپیوسته است که علت این موضوع برای ما روشن نیست. اما تاکید ما بر این است که آقایان به این حرکت بپیوندند. اگر این اتفاق بیفتد می‌توان در تهران و کلانشهرها به لیست‌های واحد رسید و گرنه به شدت نگران هستیم. چون در نبود لیست واحد شاهد خنثی کردن فعالیت های یکدیگر هستیم.

* اصولگرایان علاقه به کار تشکیلاتی دارند چون آنها در احزاب متشکل شده‌اند و فراگیرترین آن جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری با ۱۸ تشکل و همین‌طور جبهه پیشرفت رفاه و عدالت با نزدیک به ۳۰ تشکل است. پس الزاما نمی‌توان گفت اصولگرایان از کار تشکیلاتی گریزان هستند. بهتر است مجموع این تشکل‌ها به حزبی فراگیر تبدیل شود و تاکید می کنم که اگر به حزب فراگیر تبدیل شود تاثیرگذارتر خواهد بود. با فعالیت تشکیلاتی مستمر و دائمی، قدرت کادرسازی پیدا می‌کنند و قدرت تاثیرگذاری آن بالا خواهد رفت. این تعدد و تکثر بسیار زیاد احزاب و تشکل‌ها و جبهه‌ها مناسب حرکت انقلابی نیست.

جزییات جلسات جامعه روحانیت با گروه های ارزشی و انقلابی

*{درباره جبهه پایداری، نواصولگرایی و جریان منتسب به احمدی نژاد}: با اینکه هرکدام از این گروه ها معتقدند قرائت راستین اصولگرایی متعلق به آنهاست، تعارضی نداریم. اشکالی ندارد هرکس خودش را دارای مزایایی بداند که معتقد است دیگران آن را ندارند. ولی کار سیاسی اقتضا می‌کند مجموعه جریان هایی که در اصولی باهم مشترک هستند روی اشتراکات خود تکیه کنند و از اختلافات بکاهند. معنی ائتلاف کوتاه آمدن از مواضع خاص هر گروه است و اتکا روی موارد اشتراک است.

*{درباره محتوای جلسات ماهانه جامعه روحانیت مبارز کشور با گروه های ارزشی و انقلابی}: از حدود ۶ ماه پیش این جلسات تشکیل شده است. در ابتدا جامعه روحانیت می‌خواست بازنگری در ساختار تشکیلاتی خودش را به اطلاع احزاب همسو برساند. یکی دو جلسه دراین خصوص برگزار و توضیح داده شد که جامعه روحانیت هم در سطح تهران مناطق ده‌گانه تعریف کرده است و هم در استان‌ها و شهرستان‌ها این کار در انجام می دهد. در ادامه، احزابی که حضور داشتند خواستار ادامه یافتن این جلسات شدند تا در مورد مسائل جریان ارزشی بحث و گفت و گو شود تا این مجموعه به به وفاق و همگرایی دست یابد.

*در جلسات ابتدایی بحثی درباره انتخابات نبود فقط موضوع رسیدن به وفاق حداکثری مطرح شد تا اینکه همزمان مجموعه شورای وحدت اصولگرایان یا ائتلاف نیروهای انقلابی مشغول به فعالیت شد. ۳۱ حزب رسمی و مجوزدار که در جلسات حضور داشتند تقاضا کردند که جامعه روحانیت مبارز با محوریت و دستور کار انتخابات ورود کند و با شورای ائتلاف وارد مذاکره شود. در این یکی دو ماه گام‌های اولیه برداشته شد تا اینکه مجموعه ای از احزاب که در شورای وحدت به کار گرفته نشده بودند خواستار این شدند که جامعه روحانیت خود محوریت را برعهده گیرد. این مجموعه شروع شد ولی هنوز به نتیجه نرسیده است. در آخرین جلسه به اصرار مجموعه، از جامعه روحانیت خواسته شد قوی‌تر و صریح‌تر ورود کند که نتیجه اش ایجاد یک وحدت فراگیر باشد.

*{ درباره اظهارات برخی اصولگرایان چون محمد رضا باهنر مبنی بر پیروزی اصولگرایان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس }: این اظهار نظرها برمبنای تحلیل و جمع بندی اوضاع و شرایط سیاسی کشور است. وقتی دو دوره است که اصلاح طلبان نقش فعالی در مجلس و دولت دارند و خروجی مشخصی نداشته اند مردم به این جمع بندی می‌رسند که از این جریان عدول کرده و به جریان رقیب می‌پیوندند.

استقبال از گفت وگوی گروه های سیاسی

*اختلاف سلیقه گروه ها برای گوشزد نقاط ضعف همدیگر بسیار بجاست، این خود نوعی امر به معروف و نهی از منکر است. حضرت آقا در سال ۸۴ از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت و مجمع روحانیون هرکدام جداگانه دعوت کردند و گفتند بیایید باهم بنشینید و گفت وگو داشته باشید. در جلسه ای، مهدی کروبی لیدر مجمع روحانیون به نوعی سخن گفت که آن جلسه دیگر به نتیجه ای نرسید و ادامه نیافت.

شفافیت مانع دور زدن تحریم ها می‌شود

*{ درباره آخرین تحولات مرتبط با کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF)}: هنوز نتایج بحث هایی که در کمیسیون های مربوطه در مورد لایحه کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) بوده است به صحن مجمع تشخیص مصلحت ارجاع داده نشده است. ظاهرا هیچ عجله ای در مجمع برای رسیدگی به این دو کنوانسیون وجود ندارد. بهترین روش همین کاری است که مجمع انجام می دهد. می دانید که دولایحه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم قبلا تصویب شده است، این دو قانون داخلی است و کاملا از کفایت لازم هم برخوردار است. اگر کسانی به دلیل ضرورت مبارزه با فساد سخن از پیوستن به "اف ای تی اف" می کنند باید گفت اشتباه می کنند.ضرورت مبارزه با فساد اقتضا نمی کند به "اف ای تی اف" بپیوندیم. ضرورت مبارزه با فساد اقتضا می کند این دوقانون داخلی را به شکل جدی و قوی در جامعه پیاده کنیم که این موضوع ربطی هم به مناسبات بین المللی ندارد.

*پیوستن به دولایحه باقی مانده در شرایط تحریمی غلط است. اقتضا ء این دو کنوانسیون این است که تمام مبادلات ما در سطح بین المللی شفاف باشد. شفافیت مبادلات خارجی مانع از دور زدن تحریم ها می شود، پس صبر می کنیم تا تحریم های آمریکا متوقف شود، سپس می توانیم نسبت به این دو کنوانسیون تصمیم عاقلانه بگیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین