کد خبر: ۶۱۶۱۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۷

تغییر لوگوی گوگل برای فیزیکدانی که صنعت سینما را متحول کرد

امروز گوگل لوگوی خود را به مناسبت تولد "جوزف پلاتو "(Joseph Plateau) فیزیکدان نامی بلژیکی تغییر داد.
آفتاب‌‌نیوز :

امروز ۱۴ اکتبر مصادف با زادروز جوزف آنتوان فریدناند پلاتو(Joseph Antoine Ferdinand Plateau) فیزیکدان بلژیکی که اختراع او تغییر بزرگی در سینما به وجود آورد، است.

تغییر لوگوی گوگل برای فیزیکدانی که صنعت سینما را متحول کرد

به گزارش سی نت،  گوگل با تغییر لوگوی خود یاد و خاطره افرادی را که در تاریخ ماندگار شده‌اند، گرامی می‌دارد و با استفاده از این ابتکار جالب خود سبب می‌شود کاربران با باز کردن صفحه گوگل، لبخند بزنند و این چهره‌های جهانی را بشناسند. امروز ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹ میلادی ۲۱۸ امین زادروز "جوزف آنتوان فریدناند پلاتو " فیزیکدان بلژیکی است که گوگل به این مناسبت لوگوی خود را تغییر داد.

وی ۱۴ اکتبر سال ۱۸۰۱ در بروکسل چشم به جهان گشود و در طول زندگی خود کارهای ارزنده‌ای انجام داد. وی در سال ۱۸۳۲ موفق به توسعه فَریب‌بین یا فناکیستوسکوپ (phenakistoscope) شد.

این دستگاه از ترکیب دو صفحه گرد، یک دسته نگهدارنده و یک میله رابط دو صفحه گرد ساخته شده است که امکان چرخش دو صفحه را در آن واحد و به‌ طور همزمان ایجاد می‌کند. یکی از این صفحه‌ها دارای هشت روزنهٔ باریک و بلند و دیگری دارای ۸ تصویر از مراحل مختلف یک حرکت است. به محض چرخاندن صفحهٔ روزنه‌دار هر دو صفحه به حرکت درآمده و تصاویر پس از انعکاس در آیینه‌ای که روبروی فریب‌بین قرار دارد به صورت متحرک مشاهده می‌شود. واژه فناکیستوسکوپ از زبان یونانی گرفته شده و به معنای فریب-بین است. به این دستگاه "فانتازماسکوپ"(Phantasmascope) و "فانتاسکوپ"(Phantascope) هم گفته شده‌ است.

این اختراع او راه را برای صنعت فیلمبرداری و صنعت فیلم هموار کرد. پلاتو با تحقیق درباره ادراک تصویری، این دستگاه را اختراع کرد. وی ابتدا به تحصیل حقوق پرداخت و سپس به دلیل مطالعات بسیار در زمینه "نور فیزیولوژیکی" (physiological optics) ، تأثیر نور و رنگ به ویژه در شبکیه انسان به یکی از شناخته شده‌ترین دانشمندان قرن نوزدهم تبدیل شد.

پایان نامه دکتری پلاتو درباره نحوه تشکیل تصاویر روی شبکیه انسان بود که در آن طول، رنگ و شدت دقیق آنها را با جزئیات شرح داده است. پس از اخذ مدرک دکترا وی در سال ۱۸۳۲ موفق به اختراع دستگاه "فناکیستوسکوپ" شد.

در دستگاه فناکیستوسکوپ یک دیسک پر از پنجره‌های کوچک بود و در یک دایره قرار داشت، در حالی که دیگری دارای یک سری عکس از یک رقصنده بود. هنگامی که هر دو با سرعت یکسان به حرکت درمی‌آمدند، تصاویر با یکدگیر ادغام می‌شدند و باعث ایجاد توهم یک رقصنده در حال حرکت می‌شدند که این همانند انیمیشن "گیف"(GIF) امروزه است.

"هنر دودِل"(Doodle art) توسط "اولیویا هین"(Olivia Huynh) انیماتور و فیلمساز ساخته شده است تا سبک پلاتو را منعکس کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
عنایت الله بصیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۳
0
0
گوگل چوخورشید پرتوافکن است. گویند تولدجوزف پلاتوانتوان است. روحش شاد باد.روز یادبودش گرامی
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین