کد خبر: ۶۲۴۷۶۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۷

هنرمندان وضعیت معیشتی خوبی ندارند

هنرمند مجسمه ساز، درباره استمرار معافیت مالیاتی هنرمندان، گفت: معافیت مالیاتی هنرمندان بحث حمایتی است تا سطح فرهنگی و هنری جامعه ارتقا یابد و هنرمند بدون دغدغه مالی به کار هنری بپردازد و بدنه اصلی جامعه هنری اعم هنرمندان تجسمی و تئاتر و موسیقی، وضعیت معیشتی خوبی ندارند.
آفتاب‌‌نیوز :

در پی ممانعت از حذف معافیت مالیاتی فعالیت‌های فرهنگی؛ عباس مجیدی رییس انجمن مجسمه سازان ایران در باره وضعیت معیشتی هنرمندان و مضرات تصویب قانون حذف معافیت مالیاتی از فعالیت های فرهنگی و هنری به بیان نظرات خود در این باره پرداخت.

این هنرمند گفت: بدنه اصلی جامعه هنری اعم هنرمندان تجسمی و تئاتر و موسیقی، وضعیت معیشتی خوبی ندارند و با توجه به وضعیت چند سال گذشته با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند. در حال حاضر از هنرمندان تجسمی اثر جدی خریده نمی‌شود و سودی در شأن هنرمند به او تعلق نمی‌گیرد.

هنرمندان وضعیت معیشتی خوبی ندارند

این مجسمه ساز در ادامه افزود: الان فقط ۲ تا ۳ درصد هنرمندان کشور را افراد سلبریتی تشکیل می دهند بنابراین هدف این ماده قانون مالیاتی اکثریت بدنه حرفه‌ای هنرمندان کشور است نه آن تعداد هنرمندان مشهور که احیانا درآمد بالایی دارند. با حذف معافیت مالیاتی، وضعیت بدنه اکثیر هنرمندان دچار مخاطره می شود. این چالش نه فقط گریبان هنرمند را می گیرد بلکه چالشی بزرگ برای جامعه است، در صورتی که هنرمندان حوزه تجسمی مجبور باشند از درآمد نداشته، مالیات پرداخت کنند، جامعه دچار معضل بزرگی می شود چرا که هنرمندان منزوی می‌شوند و کار نمی‌کنند.

مجیدی گفت: جامعه بزرگ هنرمندان کشور انتظار بسته‌های حمایتی از سازمان‌ها و نهادهای دولتی دارند. به این معنا که فضای کار برای هنرمندان ایجاد کنند تا وضعیت فرهنگ و هنر ارتقا یابد. فضای کار هنرمندان در سطح عمومی جامعه است. بنابراین کار آنها ارزش افزوده ای را برای کل جامعه ایجاد می کند که با هیچ بخش دیگری قابل قیاس نیست.

وی ادامه داد: برای سامان دادن به وضعیت مالیاتی که بخش مهمی از درآمدهای دولت است، هنرمندان می توانند فضایی ایجاد کنند که صاحبان سرمایه مالیاتشان را پرداخت کنند، نه اینکه دولت بیاید و از خود آنها مالیات بگیرد.

رییس انجمن مجسمه سازان گفت: الان متاسفانه هنرمندان وضعیت تثبیت شده ای ندارند. بسیاری از رشته های هنری هنوز به عنوان شغل پذیرفته نشده اند. اگر هنرمندان از حداقل شرایط معیشتی برخوردار باشند، کسی با مالیات گرفتن از آنها مشکلی ندارد. اما مساله این است که با هنرمندان مثل اقشار عادی جامعه رفتار نمی شود و بسیاری از پیشکسوتان رشته های هنری در خانه های اجاره ای سکونت دارند و گاهی می بینیم که بعضی از آنها برای خرید سمعک هم مشکل دارند.

وی افزود: وقتی می توانیم از هنرمندان انتظار پرداخت مالیات داشته باشیم که آنها کار کنند. الان در حوزه هنرهای تجسمی، طرف قرارداد هنرمندان، سازمانها و نهادها هستند که آنها هم قراردادها را به هنرمند تحمیل می کنند و هنرمند در موضع ضعف است.

مجیدی خاطرنشان کرد: ضمن تشکر از دولت برای حمایت از هنرمندان و حفظ قانون معافیت مالیاتی، باید بگویم، هنرمندان کثیر کشور، آنها که بدنه اصلی هنر کشورند ، فضا را در جامعه تلطیف می کنند و درصدد ارتقای سطح کیفی جامعه هستند. امنیت مالی و شغلی آنها در بلند مدت برای کل جامعه مفید است.

چندی پیش و با انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این خبر در صدر اخبار حوزه‌های فرهنگی قرار گرفت و همین موضوع باعث شد که از سوی اهالی فرهنگ و هنر و فعالان این عرصه واکنش‌هایی را به همراه داشته باشد تا جائیکه بسیاری از آنها طی نامه های جداگانه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شده بودند.

پس از آن، «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی، خواستار بازنگری در این تصمیم شده بود.

در بخشی از نامه سید عباس صالحی آمده است: در شرایطی که خبر موافقت دولت محترم در تصویب تاسیس انجمن‌های صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه می‌رفت تا موجی از شادی و دلخوشی در بین این بخش از جامعه ایجاد کند متاسفانه انتشار اخباری در خصوص حذف معافیت مالیاتی مربوطه موجب نگرانی شد.

وی همچنین در این نامه خاطر نشان کرده بود: براساس بند (ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم کلیه فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاف از مالیات (مشمول مالیات با نرخ صفر درصد) هستند. به نیکی واقفید فعالیت‌های فرهنگی و هنری اصولا درآمدزایی چندانی نداشته و انتفاعی محسوب نمی‌شود و برهمین اساس در ادوار مختلف به مجوزهای صادر شده به چشم اقتصادی نگاه نشده و همواره سعی در حمایت از آنها بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان یادآور شده بود: باتوجه به اینکه خطر تهاجم فرهنگی و توطئه‌های نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب به طور مداوم گوشزد می‌شود، لزوم حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای ضروری بوده و باتوجه به تاثیرات منفی اقتصادی و اجتماعی ناشی از این اقدام بر نخبگان کشور، دستور فرمایید معافیت‌های مالیاتی موضوع بند (ل) یاد شده همچون گذشته برقرار بوده و از هرگونه اقدام در جهت حذف آن جلوگیری به عمل آید.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
0
0
چرا باید هنرمندا معافیت مالیاتی داشته باشن؟ مگه دستمزدای نجومی نمیگیرن؟ پس باید مثل کارگرا که از همه اقشار مظلوم تر وضعیف تر هستن مالیات پرداخت کنند
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین