کد خبر: ۶۲۵۵۶۶
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۷

وزیر دفاع آمریکا: می‌خواهیم ایران به کشوری عادی تبدیل شود/برای پاسخ دادن به ایران آمادگی کامل داریم

وزیر دفاع آمریکا با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا، گفت واشنگتن در تلاش است تا با دستیابی به یک توافق جامع، ایران را به یک «کشور عادی» تبدیل کند.
آفتاب‌‌نیوز :

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه بار دیگر ایران را به ایجاد بی‌ثباتی در غرب آسیا متهم کرد و گفت واشنگتن با اعمال فشار به تهران، تلاش می‌کند ایران را به یک «کشور عادی» تبدیل کند.

اسپر که با شبکه «فاکس نیوز» گفت‌وگو می‌کرد با رد گزارش‌های منتشر شده در مورد احتمال اعزام ۱۴۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا به خلیج فارس و غرب آسیا، مدعی شد که نیروهایی که پیش از این به این منطقه اعزام شده‌اند، بازدارندگی لازم را در برابر ایران ایجاد کرده‌اند و مانع حمله تهران به منافع آمریکا در منطقه شده‌اند.

وزیر دفاع آمریکا: می‌خواهیم ایران به کشوری عادی تبدیل شود/برای پاسخ دادن به ایران آمادگی کامل داریم

وی با این وجود گفت واشنگتن آماده است تا برای حفظ این بازدارندگی، موضع نظامی خود در منطقه را به نحو لازم اصلاح کرده و تغییر دهد.

اسپر افزود: «ما برای پاسخ دادن آمادگی کامل داریم و این کاملا به رفتار ایران بستگی دارد. ایران نباید خویشتنداری ما را به ضعف تفسیر کند.»

او با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در غرب آسیا و شمال آفریقا، از فعالیت‌های منطقه‌ای، برنامه موشکی و هسته‌ای و همچنین بازداشت اتباع آمریکا توسط ایران انتقاد کرد و گفت واشنگتن به دنبال یک «توافق جامع» با ایران است که «از شر این‌ها خلاص شویم.»

وی مانند دیگر مقام‌های ارشد آمریکا گفت هدف نهایی واشنگتن این است که ایران به «کشوری عادی» بدل شود.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سؤالی در مورد عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از شمال سوریه و اینکه آیا واشنگتن در حال خروج از غرب آسیا است، این موضوع را رد کرد و گفت: «ما از مناطق مرزی با ترکیه دور شدیم، چون یک متحد دیرینه ما می‌خواست وارد [این مناطق] شود و با تهدید تروریسمی که از این ناحیه احساس می‌کرد، مقابل کند.»

اسپر گفت واشنگتن به آنکارا توصیه کرده بود که در شمال سوریه عملیات نظامی انجام ندهد، اما در عین حال نیروهای خود را از این مناطق خارج کرد تا نظامیان آمریکایی در خط آتش و تهدید حمله نظامی قرار نداشته باشند.

او در مورد از سرگیری مذاکرات آمریکا با طالبان هم گفت بعد از گذشت ۱۸ سال از حضور نظامی آمریکا در افغانستان، اکنون روشن است که تنها راه پایان دادن به بحران در این کشور دستیابی به یک «توافق میان طالبان و دولت افغانستان است تا اطمینان یابیم که این کشور به مأمن تروریست‌ها تبدیل نمی‌شود.»

وی با بیان اینکه در حال حاضر روسیه و به خصوص چین تهدیدات بلندمدت پیش روی آمریکا هستند، گفت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان این امکان را به پنتاگون می‌دهد تا با نیروی بیشتری بر تهدیدات بلندمدت، یعنی مسکو و پکن متمرکز شود.

در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا از چین در کنار روسیه به عنوان یک رقیب راهبردی برای آمریکا یاد شد و از آن زمان مقام‌های آمریکایی عنوان می‌کنند که تمرکز اصلی ارتش این کشور افزایش آمادگی و توان نظامی برای مقابله با این دو تهدید است. همزمان آمریکا تحرکاتی را برای کاهش نیروهایش در غرب آسیا آغاز کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین