کد خبر: ۶۴۳۸۸۱
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰

شایعات خطرناک برای مقابله با ویروس کرونا چه هستند؟

درحالی که محققان به‌سرعت در پی یافتن واکسن و درمانی برای بیماری کوید-۱۹ هستند، سیلاب شایعات بی‌اساس، درمان‌های خانگی و دستورالعمل‌های خودساخته برای مقابله با کرونا روی اینترنت بیداد می‌کند و بر میزان سردرگمی افراد افزوده است.
آفتاب‌‌نیوز :

اخبار غلط همیشه مضر است اما در زمان همه‌گیر شدن ویروس کرونا، انتشار اطلاعات نادرست می‌تواند پیامدهای ویرانگری داشته باشد و حتی جان افراد را بگیرد.

 از خوردن عرق تا استفاده از سِشوار

شایعاتی درباره تأثیر مصرف الکل در پیشگیری و حتی دفع ویروس کرونا در ایران پیچید و مطابق آمارها بیش از 200 نفر اخیرا بر اثر نوشیدن الکل صنعتی فوت کردند.

شایعات خطرناک برای مقابله با ویروس کرونا چه هستند؟

گذشته از آن انواع شایعات از «استعمال روغن‌های گیاهی»، و الکل تا «گرفتنِ هوای گرم سشوار به‌سوی حلق و بینی» در ایران پیچیده است و متخصصان دربارهٔ نادرستی این توصیه‌ها هشدار داده‌اند.

مقامات بهداشتی دیگر کشورها نیز هشدار داده‌اند که برخلاف شایعات «خاکستر آتشفشانی»، «استفاده از لامپ فرابنفش» یا «آب ژاول» همگی برای پیشگیری یا درمان کوید-۱۹ بی‌تأثیر بوده و حتی می‌توانند بر بدن آثار مخرب داشته باشند.

برخی دیگر هم روی شبکه‌های اجتماعی توصیه می‌کنند که نوشیدن «آب حاوی ذرّات نقره» می‌تواند ویروس کرونا را بکشد. گرچه این محصول پیش از این هم به‌فروش می‌رسید اما حالا در بسیار از نقاط کمیاب شده است.

سازمان ملی بهداشت آمریکا هشدار داده است استفاده از «آب نقره» عوارض جانبی بدی دارد و ممکن است رنگ پوست را ببرد و جذب آنتی‌بیوتیک‌ها را مشکل کند.

مصرف کوکائین و آب ژاول یکی از بدترین توصیه‌های رایج شده برای پیشگیری از ابتلا به کروناست. اما شمار سوالات کاربران دربارهٔ مؤثر بودن چنین راه‌ حلی سبب شد که توییتر وزارت بهداشت فرانسه اخیرا تأکید کند که: «کوکائين در برابر کوید-۱۹ مصونیت ایجاد نمی‌کند.»

از سوی دیگر، انتشار اخبار و گزارش‌های تأییدنشدهٔ پزشکی هم سبب می‌شود شماری از بیماران که مستأصل شده‌اند دست به ریسک‌های نالازم بزنند.

برای نمونه اخیرا پژوهشگرانی در یک مجله تخصصی پزشکی عنوان کردند که استفاده از داروهای قلبی ممکن است احتمال ابتلای افراد به نوع حاد بیماری کوید-۱۹ را افزایش بدهد.

نگرانی‌ها بالا گرفت تا جاییکه مقامات پزشکی اروپا و آمریکا وارد کار شدند و به بیماران قلبی توصیه کردند که این گزارش‌ها براساس مؤلفه‌هایی تهیه شده که ضد و نقیضند و این بیماران باید مصرف داروهایشان را ادامه بدهند وگرنه خطر سکته و مرگ در انتظارشان است.

راه‌ حل جادویی ترامپ شهروند بی‌ملاحظه را به کام مرگ فرستاد

یک مرد آمریکایی هم در اثر مصرف بیش از حد کلوروکین درگذشت. این مرد اهل آریزونا، پس از آن که دونالد ترامپ کلوروکین را «موهبت آسمانی» در مقابله با کرونا خواند، مقدار زیادی از فسفات کلوروکین را بلعید، و در اثر جذب آن فوت کرد.

فسفات کلروکین، ماده‌ای صنعتی است و بیشتر برای تمیز کردن آکواریوم از آن استفاده می‌شود. این ماده حاوی کلوروکین است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین