کد خبر: ۶۴۶۰۴۶
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۳
با طرح انتقال آب؛

بهشت‌آبادی که دیگر بهشت نخواهد بود

عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: تونل بهشت‌آباد موجب زهکشی منابع آب زیرزمینی منطقه با حجم سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :

مهدی پژوهش با اشاره به تجهیز کارگاه‌های حفر تونل بهشت‌آباد، اظهار کرد: متاسفانه در شرایطی که کشور درگیر ویروس منحوس کرونا است، استان پایین دست اقدام به تجهیز کارگاه‌های چرمهین و باغ‌بهادران برای حفر تونل بهشت‌آباد کرده است.

وی ابراز عقیده کرد: با اجرای ۶۵ کیلومتر تونل از زیر سرزمین چهارمحال و بختیاری تمامی منابع آب طول مسیر و تا شعاع حداقل ۳۰ کیلومتر از طرفین محور تونل خشک خواهد شد.

بهشت‌آبادی که دیگر بهشت نخواهد بود

پژوهش تاکید کرد: مناطقی که با احداث تونل بهشت‌آباد بیش از مناطق دیگر متضرر می شود شامل چشمه سارهای دره شولی فرخشهر، چشمه رباط، چشمه پارک، چشمه‌های تنگ صیاد در فرخشهر، چشمه وقت ساعت، چشمه زنه هفشجان، چشمه‌های منطقه خراجی و چشمه گندیان خراجی، چشمه سارهای منطقه جونقان، چشمه بالا قلی سلم، چشمه‌های دستنا، چشمه و دریاچه شلمزاز، چشمه باغ رستم و صدها قنات و چاه آب شرب و کشاورزی در مناطق فرخشهر، شهرکیان، شهرکرد، طاقانک، هفشجان، شمس آباد، نوآباد و سیبک، خراجی، سرتیشنیز و تشنیز، امیرآباد و جعفر آباد، شلمزار، سلم، دستنا و جونقان و... هستند.

وی با اشاره به اینکه حفر تونل سوم کوهرنگ موجب از بین رفتن منابع آب منطقه و چشمه‌های متعدد منطقه بیرگان، دشت زری و نصیرآباد از جمله چشمه پر آب مروارید شد، گفت: در واقع تونل بهشت‌آباد موجب زهکشی منابع آب زیرزمینی منطقه با حجم سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: شرکت مشاور زیر مجموعه شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در مطالعات این پروژه درصفحات ۱۸- ۳۸ تا ۱۸- ۴۰ و ۱۸-۳۲ و ۱۸- ۳۳ به هجوم آب به داخل تونل و تخریب منابع آب زیرزمینی مسیر تونل و خشک شدن چشمه‌ها و از جمله چشمه سلم به دلیل وجود گسل‌ها و زون‌های شکسته شده و گسترش کارست (غاری شدن) اشاره کرده است.

وی تصریح کرد: مجامع معتبری همچون "مرکز پژوهش‌های مجلس"، در تاریخ ۱۱ مرداد سال ۹۱، "سازمان بازرسی کل کشور(قوه قضاییه) در تاریخ ۲۳ شهریور سال ۹۰، و "سازمان محیط زیست" کشور در تاریخ ۲۳ مهر سال ۸۶ نیز بر این موضوع اتفاق دارند که تونل بهشت‌آباد با چالش جدی زیست محیطی و اجتماعی مواجه است و نباید حفر شود.

عضو کمیته ملی کارون تاکید کرد: شورای عالی آب کشور در سیزدهمین جلسه خود در تاریخ ۱۸ فروردین‌ سال ۹۳ (بند ۸ و تبصره های ذیل آن) اجرای تونل برای این طرح را مردود و گزینه نهایی را منوط به بررسی‌های بیشتر وزارت نیرو دانسته، همچنین شرکت توسعه آب نیروی ایران در نامه شماره ۳۵/۵۹ مورخ ۲۳. ۲. ۱۳۹۸ اجرای این طرح را دارای چالش‌های بزرگ فنی و اجتماعی دانسته و آورد سالیانه طرح را پاسخگوی احجام برآورد شده در این طرح ندانسته است.

طرح بهشت‌آباد عنوانی است که برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
3
3
وضعیت اسفبار اب اصفهان رو نمیبینین،فکر نمیکنین اگه وضعیت اب اصفهان اصلاح نشه چه فاجعه انسانی و زیست محیطی ایجاد میشه؟
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
1
1
احداث تونل در دستور کار وزارت نیرو برای ادامه انتقال آب به استان های یزد و کرمان و جبران حق آبه اصفهان است که به استان های مدکور اختصاص داده شده است که از حوزه آبی زاینده رود رود برداشت می کنند . اما در ادامه انتقال منابع آب خود استان اصفهان به قم و مرکزی قرار است مقدار این انتقال هم ادامه یابد که بخشی از آن از منابعی است که به حوزه زنده رود اضافه می شود.
با این احوال حتی اگر وزارت نیرو قرارداد اجرای طرح را هم با آب منطقه ای اصفهان بسته باشد به این معنی نیست که این آب برای اصفهان است.
منابع آب که در داخل استان وجود دارد و به استان های همجوار انتقال می یابد بسیار بیشتر از آبی است که از چهار محال به اصفهان داده می شود.
ناشناس
|
Poland
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
3
3
چهار محالی ها آنقدر آب را از اصفهان دریغ کردند که خدا کمترین بارش را در سال گذشته نصیب آنها کرد و هنوز هم چشم طمع به حق آبه کشاورزان اصفهان دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۳
2
1
بایستی با ایجاد کمپین و اعتراضات مدنی جلوی این کار رو بگیرید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین