کد خبر: ۶۵۷۱۱۰
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵

۳۰۰ روستا در خراسان رضوی با تانکر آب‌رسانی می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: حدود ۲۲۰ روستا به صورت روزانه و به وسیله تانکر آب خدمات‌رسانی می‌شود. در برخی روستاها نیز به دلیل کم‌آبی چاه‌ها، تانکر آب به عنوان پشتیبان، کمبودها را جبران می‌کند. در مجموع ۳۰۰ روستا در استان به وسیله تانکر آب‌رسانی می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :

سیدابراهیم علوی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت آغاز هفته صرفه‌جویی در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از ۷۵ شهر تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از خدمات آب شرب بهره‌مند هستند. در حال حاضر استان ۴۸۳ حلقه چاه، ۱۳ چشمه و ۸ در اختیار دارد که آب از این منابع تامین می‌شود.

وی افزود: سالانه ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب در شهرهای استان تصفیه و توزیع می‌شود. استان ۲۸۳ مخزن و حدود ۵۴۰ هزار مترمکعب ظرفیت ذخیره‌سازی در اختیار دارد و در ۷ شهر دارای تاسیسات جمع‌آوری فاضلاب است که ۳۰ درصد جمعیت شهری را پوشش می‌دهد.

۳۰۰ روستا در خراسان رضوی با تانکر آب‌رسانی می‌شود

۱۴۹ روستای استان با مشکل کم‌آبی مواجه است

علوی ادامه داد: استان ۳۳۱۴ روستا با جمعیتی معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را در خود جای داده که ۲۶۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار است که ۹۹ درصد جمعیت روستایی استان در این روستاها ساکن هستند. ۹۷ درصد این جمعیت تحت پوشش آب شرب قرار دارند. ۱۴۹ روستا نیز با مشکل کم‌آبی مواجه هستند و سرانه تامین آب در این روستاها کمتر از ۷۰ لیتر در روز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اضافه کرد: طی روز به واسطه سوختن الکتروپمپ‌ها، شکستن لوله‌ها و سرقت‌هایی که از ترانس‌های شهر اتفاق می‌افتد، معمولا ۷۰ تا ۸۰ روستا نیز با مشکل کمبود آب مواجه می‌شود. علی‌رغم اینکه امسال بارندگی مناسبی را شاهد بودیم و در تامین آب‌های سطحی اتفاقات خوبی رخ داد اما در روستاها و شهرها ۱۸۵۰ منبع آب در اختیار داریم که به هیچ عنوان در کوتاه‌مدت متاثر از بارندگی‌ها نیست و به آب‌ پشت سدها نیز ارتباطی ندارد. ما کماکان در حوزه تامین آب از سفره‌های زیرزمینی دچار مشکل بوده و افت آب‌های زیرزمینی را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری شاهد افزایش مصرف آب در استان هستیم، عنوان کرد: به طور متوسط ۲۱ درصد افزایش مصرف آب نسبت به وضعیت مشابه در سال گذشته مشاهده می‌شود که این افزایش به بخش‌های تولید آب فشار وارد می‌کند.

علوی اضافه کرد: آبی که امروز تولید می‌کنیم و در اختیار شهرها و روستاها قرار می‌دهیم، معادل پیک مصرف ‌ما در مرداد ماه است. چنانچه هوا بیش از این گرم شود، در میزان آب تولیدی دچار تنش آبی خواهیم شد. برخی روستاها و شهرها صددرصد افزایش مصرف آب داشته‌اند و این روند افزایشی نمی‌تواند ادامه داشته باشد. قرار نیست بتوانیم به اندازه مصرف، آب تولید کنیم. از بهمن ماه درگیر ویروس کرونا هستیم؛ در همین ایام میزان مصارف در برخی شهرها تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد که خوشبختانه این وضعیت کنترل شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: در سال جاری شاهد بارندگی‌های بسیار خوبی بودیم که به رشد مراتع کمک زیادی کرد و همین موضوع باعث شده جمعیت دام‌ در استان افزایش پیدا کند. به استناد گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی، خراسان رضوی مقام نخست تولید گوشت در کشور را داراست و در سال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن گوشت تنها در خراسان رضوی تولید می‌شود. در حال حاضر ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه دام سبک، سنگین و مرغ در استان پرورش داده شده که تمام آن‌ها آب مصرف می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه عموما در روستاها، آب مصرفی برای دام‌ها از آب شرب روستاست. جمعیت روستایی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده که اگر این جمعیت تنها برای مصرف خود، آب شرب استفاده کند، قطعا در تامین آب شرب مشکل نخواهیم داشت. متولیان حوزه دام و کشاورزی باید در خصوص تامین آب این مصرف‌کنندگان اقدامات موثری انجام دهند. این حجم سنگین دام مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد و به دلیل بدمصرفی که در مجتمع‌های روستایی داریم، روستاهای انتهای خط با مشکل کم‌آبی مواجه می‌شوند.

۲۰ روز عدم آب‌رسانی به روستای حسین‌آباد جنگل صحت ندارد

علوی با اشاره به اینکه روستای در بشیرآباد به طور روزانه به طور سیار آب‌رسانی می‌شود و آب در مخازن آنان ریخته شده و در شبکه آب‌رسانی روستا توزیع می‌شود، تصریح کرد: به جای اینکه آب از طریق لوله وارد مخزن شود، از طریق تانکر آب وارد مخزن می‌شود. گزارشی تهیه می‌شود که آبشخور گوسفندان را به نمایش می‌گذارند و مطرح می‌کنند که در این مکان سقط جنین رخ داده است. رییس دانشگاه علوم پزشکی براساس آمار خود می‌گوید که از سال ۹۶ در این روستا سقط نداشتیم. برخی مواقع سناریوسازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: به دلیل ادغام شبکه آب و فاضلاب روستایی با شهری، برخی به دنبال این هستند تا صدای خود را بلند کرده و سهم خود را بگیرند تا سرویس بهتری دریافت کنند. در گزارش روستای حسین‌آباد جنگل، تصویر غیزانیه را گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: منکر مشکلات روستای حسین‌آباد جنگل نیستیم. حسین‌آباد جنگل در انتهای یک مجتمع روستایی و در میان ۳ شهرستان قرار دارد که اگر با کمبود آبی مواجه شود، ابتدا در حسین‌آباد شاهد آن خواهیم بود. اینکه ۲۰ روز به این روستا آب‌رسانی انجام نشده، موضوع غلطی است. قطعا تمام کمبودها باید حل شود اما برای حل آن باید صبر و حوصله پیشه کرد. روزانه چند روستا از لیست مشکلات کم می‌شود؛ ما معجزه بلد نیستیم. حفر چاه زمان‌بر است و حدود ۲ ماه زمان خواهد برد.

علوی بیان کرد: ۲۲ شهر در استان به لحاظ منابع دچار مشکل است. در حال حاضر ۶ شهر نیشابور، تربت‌جام، گلبهار، مشهدریزه، شاندیز و خواف در حالت هشدار قرار دارد و مصارف آن از تولید بیشتر شده است. سایر شهرها نیز در نقطه سربه‌سر قرار دارد که اگر به هر دلیلی مصرف آن افزایش یابد و یا یکی از چاه‌ها دچار مشکل شود، شهر با کمبود مواجه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در خصوص هدررفت آب گفت: در خراسان رضوی به طور میانگین ۳۱ درصد آب بدون درآمد داریم که ۵۰ درصد آن آبی است که از کنتورها رد می‌شود و نمی‌توانیم آن را اندازه‌گیری کنیم. تقریبا ۱۵ درصد آن نیز هدررفت واقعی است. در استان طول شبکه‌های خطوط انتقال و توزیع حدود ۳۰ هزار کیلومتر است که عموما عمر بالای ۳۰ سال دارد. ۵۰ درصد این شبکه ۳۰ هزار کیلومتری قدمت بالای ۳۰ سال دارد که نیازمند اصلاح است و اعتبارات بسیاری می‌طلبد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین