کد خبر: ۶۶۴۶۲۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰

رفتار برعکس کرونا در تهران نسبت به همه دنیا چه بود؟

رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج تحقیق نشان می‌دهد غلظت ذرات معلق هوا (PM۲.۵) به عنوان مهمترین آلاینده هوای شهر تهران در زمان شیوع کرونا حدود ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
رفتار برعکس کرونا در تهران نسبت به همه دنیا چه بود؟
آفتاب‌‌نیوز :

محمد صادق حسنوند روز دوشنبه افزود: مطالعه ای در مرکز تحقیقات آلودگی هوا به منظور بررسی اثرات همه گیری کووید-۱۹ بر کیفیت هوای آزاد (ambient air) در شهر تهران انجام دادیم. در این مطالعه وضعیت غلظت ذرات معلق هوا (PM۱۰ و PM۲.۵) در زمان شیوع کرونا با زمان مشابه سال قبل مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده، ذرات PM۲.۵ (کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا میکرون) مهمترین آلاینده هوای شهر تهران است. در این مطالعه داده های حاصل از ایستگاه های پایش کیفیت هوای شهر تهران پس از پردازش مورد استفاده قرار گرفت.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت PM۲.۵ شهر تهران در زمان شیوع کرونا حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در واقع علت کاهش کیفیت هوا در این مدت ناشی از استفاده کمتر از وسایل حمل و نقل عمومی و افزایش ترددها از طریق وسایط نقلیه شخصی بوده است.

حسنوند بیان داشت: در مناطقی از دنیا که در زمان همه گیری کرونا قرنطینه به صورت کامل و نه جزیی اجرا شده است، غلظت آلاینده های هوا به طور چشمگیری کاهش یافته است. در حالی که در شهر تهران به علت اجرای partial lockdown (قرنطینه جزیی) افزایش غلظت ذرات معلق هوا مشاهده شده است.

وی افزود: باید توجه داشت که ارتباط مستقیم و معنی داری از لحاظ آماری بین میزان مرگ ناشی از بیماری کرونا و غلظت ذرات معلق هوا وجود دارد. به عبارت دیگر میزان مرگ ناشی از بیماری کووید-۱۹ در مناطقی که هوای آلوده تری دارد، بیشتر است.

مقاله این مطالعه اخیرا در مجله Aerosol and Air Quality Research به چاپ رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
0
0
این رفتار بر عکس تقصیر بیچاره کرونا نیست. تقصیر مسولینی هست که آمارهای بر عکس ارائه می دهند. نرخ رشد کرونا و قیمت دلار براشون یکیه. بی خودی دانشمندان عزیز وقت با ارزش خود را صرف تحقیقات کرونا نکنند.
ناشناس
|
Oman
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
0
0
باید دید در شرایط تحریم کشور و نبود امکانات اولیه، کیفیت بنزین و سوخت تولید و توزیع شده به چه صورت بوده که این الودگی ایجاد شده است.
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین