کد خبر: ۶۷۱۵۴۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۵

بالا گرفتن تب نگهداری دلار در ترکیه

ریزش گسترده لیر باعث تمایل مردم ترکیه به نگهداری دلار شده است.
آفتاب‌‌نیوز :

تصصمیم بانک مرکزی ترکیه برای کاهش شدید نرخ بهره در کنار ریزش لیر باعث افزایش تقاضای خرید اسکناس سبز در بین مردم این کشور شده است تا جایی که اکنون حدود ۲۲۰ میلیارد دلار ارز خانگی در اختیار مردم قرار دارد که ۱۷.۱ میلیارد دلار بیشتر از رقم ثبت شده قبلی است. لیر در ماه های اخیر ۲۱ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داد هو به پایین ترین نرخ برابری خود مقابل دلار رسیده است.

به گزارش بلومبرگ،اونور ایلگن- مدیر خزانه شعبه بانک میتسوبیشی در شهر استانبول گفت: مردم فکر می کنند سود بانکی خیلی پایین است و برای مدت زیادی هم در این سطح می ماند. در نتیجه برای کسب سود بیشتر در حال خرید ارز و اوراق ارزی هستند.

بالا گرفتن تب نگهداری دلار در ترکیه

در حالی که مقامات ترکیه دستیابی به تورم پنج درصدی را هدف گذاری کرده اند، باقی ماندن تورم در سطح بالای ۱۲ درصدی باعث شده است شمار زیادی از شهروندان این کشور برای محافظت از ارزش پول خود در برابر تورم اقدام به خرید و نگهداری دلار کنند. برخی دیگر نیز ترجیح داده اند تا با پول خود یورو یا اوراق قرضه مبتنی بر یورو خریداری کنند.

دولت و شرکت های ترکیه ای ۱۱۸ میلیارد یورو اوراق قرضه و بدهی منتشر کرده اند که بخش بزرگی از آن ها به جای خریداران خارجی توسط مردم این کشور خریداری شده است. ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۶ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی کمی در اختیار دارد که این مساله روی توانایی این نهاد در کنترل نوسانات ارزی تاثیر منفی گذاشته است.

مراد سالار- مدیر سبد دارایی در موسسه " ازیموت پورتفوی" نیز گفت: تقاضای بالا برای دارایی دلاری برای اقتصاد ترکیه که وابستگی زیادی به دلار دارد خبر خوبی نیست و در بلندمدت پیامدهای منفی زیادی گریبان گیر اقتصاد خواهد شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
0
0
وقتشه از تجربه های ما استفاده کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
0
0
تو ایران هم حتما مردم ریال نگه میدارن؟؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین